Вдигнаха пенсията за старост с 3 лева

Повишението е с 2,6 на сто и влиза в сила от 1 юли
8 юни 2016 13:07,
80
Вдигнаха пенсията за старост с 3 лева
Снимка: Булфото, архив

От 1 юли 2016 г. размерът на социалната пенсия за старост се увеличава от 115,15 лв. на 118,14 лв. Повишението е с 2,6 на сто – процентът, с който ще се осъвременят от 1 юли и всички пенсии за трудова дейност, отпуснати до 31 декември 2015 г. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Промяната ще доведе до увеличаване на размерите и на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност – пенсиите за военна и за гражданска инвалидност, социалната пенсия за инвалидност и персоналната пенсия.

Ще има увеличение и на нормативно установените добавки към пенсиите (добавката за чужда помощ, добавката за увеличаване пенсиите на инвалидите от Отечествената война 1944-1945 г. и добавката по Закона за ветераните от войните).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярна е тогава притчата , че са ни приели в ЕС за да ни изтръгнат от руското влияние . Сега могат да се гаврят с нас както и когато си искат . Аз съм русофоб , но в случая съм съгласен дядо Иван да дойде .
67
0
 
6
 
! Отговори
анонимен от Европа преди 7 години
Това е абсолютна глупост Отново сме свидетели на бруталната без участливост на господата управници на тази Държава. "Уважаеми Депутати мислещи само за собствени облаги просто е смешно да се вдигат пенсии с 3лв. "Минималната пенсия за старост тук, където живея е 863 Евро, в България 60 Евро. Къде е разликата??? Двете държави са членки на европейския съюз
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
sas tri leva da si kupat sve6ti tezi koito sa glasuvali
65
0
 
4
 
! Отговори
До ДНЕС БГ преди 7 години
Предлагам Ви да промените начин за реплекиране, който сега е "отговори." Като кликнеш, излиза отговор към анонимен, а анонимни са 90% от постовете. Да се направи така, че репликата да е видна за кого се отнася, така дискусията се разширява. Пример-ДИР, Дневник.
64
0
 
7
 
! Отговори
Калина преди 7 години
До аз При това изоставане на пенсиите, дори увеличение с 30 лв. е твърде недостатъчно.
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хора ,пари няма,чиновниците се претоварват от работа и трябва да им плащаме по 6-7000лв за извънреден труд,в крайна сметка те правят брутния вътрешен продукт на страната,ако не е самоотвержения им труд и пот,ние няма да имаме никаква производителност-моля проявете разбиране и не досаждайте на заетите хора с хленчене,пречите на тяхната производителност
62
0
 
10
 
! Отговори
Калина преди 7 години
До млад пенсионер След 3-4 г. пенсията ти вече няма да е добра и тук е проблема! Моята пенсия също беше добра, пенсионирах се през 2009г., но вече не е добра, потъна на дъното! Просто заплатите бързо растат, пенсиите почти не се вдигат и това е пошлото! След още 3-4 г. ще го усетиш, за съжаление Пенсионната система е важна причина хората да напускат страната!
61
0
 
11
 
! Отговори
Калина преди 7 години
До 8 Не мисля, че са важни социалните пенсии-на неработилите колкото им дадат все е кяр! Плачевно е положението на пенсионерите с голям стаж! Къде са техните пари???? Честно ли е пенсиите им да бъдат като социалните пенсии-комунистическо безчестие, допуснато от ГЕРБ!
60
1
 
11
 
! Отговори
Калина преди 7 години
Отцеубийци! Дано и тях ги застигне участта на пенсионера! Че и от пенсиите на хората с голям стаж крадат, за да дават на хора неработили ,хора без никакъв стаж! Калфин им беше удобен-шушумига! Нищо не направи и той! Нужни са нови хора и 120 нар. представители, 240 е твърде раздута бройка хрантутници!
59
0
 
20
 
! Отговори
билетче и половина преди 7 години
60 евро пенсия, а постоянно ни повтарят, че цените трябва да са "европейски". Не е ли време ЕС да признае, че България е в условията на продължителна и тежка хуманитарна катастрофа?
58
0
 
17
 
! Отговори
2016 преди 7 години
До 194860 лв беше пенсия за хора без трудов стаж. Но 60 лв. приравнено по 10 ,тоест 600 лв към днешно време дори не е коректното съотношение. Защото само здравеопазването което беше безплатно да махнем и евтените лекарства ,плюс символичните сметки за разходи, като парно, вода и ток и се вижда колко е равностойноста на тогавшната пенсия към днес. Пълен регрес .Относително средно хората получаваха по 120лв. пенсии тогава, което и 1200 лв да е сега се вижда на какво престъпление сме свидетели.
57
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, Божеее, какво нещо е интернета ? В Швейцария ги питат - искате ли 2500 франка без да работите, а в България - ето ви по 3 лв. и неискайте за повече ???
56
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 7 години
Няма и за една пура на слънцето ни,и смъртта е малко за такива управници
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
6te mi e 4ydno ako v ANGLISKATA PRESA SE PI6E 4E IM SA YVELI4ILI PE NSITE S 1 LIRA???? KAKAV LI 6TE E OTZVYKA?? PREPOLAGAM OSTAVKA
54
0
 
19
 
! Отговори
14983 преди 7 години
С това смешно повишение от 3 лева доста хорица ще останат без енергийни помощи.Ще са надхвърлили с 1-2 лева изискваният доход за помощи.Откъдето и да се погледне, ефектът от "повишението" на пенсиите е потресаващ.
53
2
 
7
 
! Отговори
8 преди 7 години
До до псевдопенсионераПОЛУЧАВАХА ПО 30 ЛВ.ПЕНСИЯ ДО 60 ГОДИНА САМО СЕЛЯНИТЕ,НО ТЕ СЪЩО НИКОГА НЕ СА СИ ПЛАЩАЛИ ОСИГУРОВКИ.ДО 44 ГОДИНА БЪЛГАРИЯ Е БИЛА ЗЕМЕДЕЛСКА СТРАНА-ОТ КЪДЕ ДА ДОЙДАТ ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИЯ?!
52
1
 
13
 
! Отговори
НЕ РАЗБИРАМ преди 7 години
ЗАЩО ТОЛКОВА РЕВЕТЕ ЗА ХОРАТА СЪС СОЦИАЛНА ПЕНСИЯ?!ТЕ НИКОГА ПРЕЗ ЖИВОТО СИ НЕ СА ДАЛИ И 1 СТОТИНКА ЗА ОСИГУРОВКИ,ПОЛУЧАВАТ ЕНЕРГИЙНИ ПОМОЩИ,ЗА КОЛЕДА И ВЕЛИКДЕН ПО 40 ЛВ.,ПОЛУЧАВАТ 4 ПРЪТИ ГОДИШНО ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ .АЗ ЗА 35 ГОДИНИ РАБОТА КАТО МЕДИЦИНСКА СЕСТРА В ТЕЖКО ОТДЕЛЕНИЕ,ПОЛУЧАВАМ 172 ЛВ.ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЯХ ДАВАТ ЖИЛИЩА ПОД НАЕМ,НО НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪК.ХА СЕГА МЕ ПЛЮЙТЕ И ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА РОНИТЕ РЕД СЪЛЗИ,РЕД СОПОЛИ ЗА "СОЦИАЛНО СЛАБИТЕ"
51
0
 
12
 
! Отговори
до псевдопенсионера преди 7 години
До пенсионера#56нямало е 86-та пенсии по 30 лв. , айде без дезинформации. НО я да видим на колко се равняваха 30 лв. все пак в "потребителската кошница" . Да почнем от билетчето...Ами тока, хляба, цигарите, киното ... То 30 лв даже и 300 не е на днешни цени . Измисли друго , по мъдро . Че не говорим за времето преди сръбската война .Както и да е ,неи сме в Европа, там социала за безработни е 900 евро, да не говорим за пенсиите.
50
1
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
В София има поне половин милион и нагоре...пенсионери.Хайде,50 хил.да са номенклатурчици и уредени на работа,като пазачи по министерства и...гаражи,другите какво...дремат..Само те могат да свалят Тиквата от власт,КАТО НЕ ПУСНАТ ЗА...НЕГО,Тоя ще се гътне за няколко месеца,защото си...мисли,че ДЪРЖАВАТА,ТОВА Е...ТОЙ и не може да...диша,ако не е на власт.Като няма пари,поне да има сладко...отмъщение.
49
0
 
16
 
! Отговори
геноцид преди 7 години
Вместо да се гледат деца, младите трябва да отделят за родителите. Няма второ, често няма и първо дете .Това е част от идеята с геноцида на българския народ. Международния Валутен Фонд определя минималната работна заплата в България от 90-та година насам. Това беше заради 10-те милиарда дълг. Сего Бат Бойко окачи всички на дървото съвсем.Между другото " международен "му е само името, това е американска банка. Унгарците ги изгониха като мръсни ***. Но пък Юнкер хич не налита да целува Орбан.