Барозу лобист на Кристалина за ООН?

ЕК обяви публикацията на сайта "ЕюАктив" за конспиративна теория
10 юни 2016 15:00,
65
Барозу лобист на Кристалина за ООН?
Кристалина Георгиева. Снимка: архив, Reuters

Бившият председател на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу е бил в София във вторник, за да иска от премиера Бойко Борисов да смени българския кандидат за генерален секретар на ООН Ирина Бокова с Кристалина Георгиева. За това пише днес базираният в Брюксел интернет сайт "Еюактив".

Според изданието вчера Георгиева е присъствала на събиране на групата на Билдербергите в Берлин, където е бил и Барозу. Бившият еврошеф организирал групата да подкрепи и промотира кандидатурата на българския еврокомисар.

Билдербергите са група от влиятелни личности в политиката, повечето бивши премиери, министри, банкери и медийни собственици, които се събират веднъж годишно и външни лица могат да присъстват на техните сбирки само с лична покана.

Георгиева, която е била в Берлин, за да говори на конференция за мястото на Европа в променящия се свят и да се срещне с премиера на Саксония в Дрезден, не е споменала срещата на Билдербергите в програмата си.

"Вицепрезидентът Георгиева е погълната от работата си като комисар", заяви говорител на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в отговор на публикация. Тя определи като „конспиративна теория“ и "медийни слухове" съобщенията, че българският еврокомисар продължава битката си за първия пост в ООН.

Говорителят добави, че Георгиева и Юнкер са обсъждали възможността за нейното участие в надпреварата, но че това не е факт към момента.

Според "Еюактив" лобисти се опитват да убедят друга държава от Централна и Източна Европа да номинира българката за поста. Като възможни се споменават Унгария и Албания.

Ирина Бокова беше номинирана от българското правителство за генерален секретар на ООН на 8 февруари. Тогава беше съобщено и че Георгиева остава еврокомисар.

Кабинетът на Бойко Борисов отпусна 106 000 лв. за кампанията на Бокова и задели дипломати от Външно, за да работят за нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те красттавите куччета се намират и подкрепят.
34
0
 
3
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Двама се карат, трети печели
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, не се насити Кристалина на постове! Ту ще е президент, ту ще е ООН - пост да е! Върти суче, на тайни сбирки ходи, да се предлага. Няма значение, че излага страната! Кариерката й е важна. Жалка работа!
32
3
 
1
 
! Отговори
Чичо Петко преди 7 години
До Анонимен 44няма нужда да избутва Бокова, тя сама се провали с безличното си представяне и проблематичната си биография
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Източна Европа може да има нов кандидат за поста генерален секретар на ООН, съобщава македонската преса, предаде Канал 3. Според съседите в Брюксел активно циркулира слуха, че Кристалина Георгиева ще бъде издигната от Албания, защото България вече номинира Ирина Бокова. Това ще е прецедент - две българки, издигнати от две държави, да се борят за най-престижния световен пост. Вестник "Sunday Times" вече съобщи, че Георгиева може да бъде издигната от друга държава от Източна Европа, като според британското издание това могат да направят Чехия, Албания, Унгария или Румъния.
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кристалина и Кунева са много алчни за власт. И двете - големи дрънкала
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може и португалия.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
45 - Да бе, ама нищо не се знае. Както е казано преди столетия ВСЕКИ ВОЙНИК НОСИ МАРШАЛСКИЯ ЖЕЗЪЛ В РАНИЦАТА СИ
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е ! На Барозу може да му се иска, ама Путин не дава.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй като кандидатура за поста може да се издигне само от държава, то се очаква Албания да предложи Сталинка за поста.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСЯКА КРУШКА СИ ИМА ОПАШКА. БАРОЗУ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗБЕРЕ С ДЪРЖАВНИЯ ДЕПАРТАМЕНТ, КОЙТО Е ОПРЕДЕЛИЛ КРИ-СТАЛИНА ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА БЛЪЛГАРИЯ, А ПЛЕВНЕЛИЕВ ЗА ЕВРОКОМИСАР НА НЕЙНОТО МЯСТО. ПЪК И КАКТО Е ИЗВЕСТНО БЪДЕЩИЯТ ГЕН СЕКРЕТА ТРЯБВА ДА ИМА ОДОБРЕНИЕТО И НА ПЕТТЕ ВИЛИКИ СИЛИ, А РУСИЯ НИКОГА НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСИ ЗА КРИ-СТАЛИНА.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се отказва и не се отказва, до последния момент ще прави всичко възможно да избута Бокова.
23
0
 
10
 
! Отговори
valenty преди 7 години
Тази е отврат. Повръща ми се като я видя и чуя.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Медиен буламач.Произхода на думата буламач е от български мач.
21
0
 
9
 
! Отговори
Х преди 7 години
Ами аз от кога ви казвам че България е окупирана колониална държава и се управлява от вън! Ама на много хора им е трудно да повярват и си мислят че това са просто измислени конспирации.Отворете си очите! Каквото кажат големите сили - това става. Нашите политици са просто изпълнители. Нали затова редовно ходят на инструктажи във Вашингтон, Брюксел и Истанбул. Нали затова имаме постоянни американски военни бази на наша територия. (за да ни държат под контрол)
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето по какъв долен и скатан начин се подменя вота на населението и се определя извън България кой да управлява държавата или кой българин на кой пост да бъде сложен.
19
0
 
10
 
! Отговори
Отврат преди 7 години
По-фалшив "човек" от тази не съм виждал. И един милиард да взима, тя отдавна е мъртва и погребана.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
лобизъм = търговия с целенасочено влияние върху властта на различни нива с цел реализация на специфични корпоративни, включително и най-вече меркантилни интереси и печалба.
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безпринципна и послушна, като него, пионка на американците.
16
0
 
2
 
! Отговори
Sando преди 7 години
Misleh che shte e kandidat za prezident