Плевнелиев към Турция: Не с насилие на насилието!

Държавният глава обяви, че е притеснен от събитията там
21 юли 2016 18:30,
99
Плевнелиев към Турция: Не с насилие на насилието!
Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че следи с притеснение развитието на ситуацията в Турция и призова турските власти незабавно да възстановят законноста.

Държавният глава отново даде подкрепата си за демократично избраните институции, но декларира убедеността си, че на насилието не бива да се отговаря с насилие.

Още по темата

Според държавния глава турските власти трябва да предприемат незабавни действия, за да възстановят законността и върховенството на правото. Те не трябва да позволят страната да бъде въвлечена в безкрайна спирала на репресии, смята Плевнелиев.

"Изключително притеснение будят масовите арести и уволнения на преподаватели, учители, магистрати и журналисти", се казва още в позицията на президента, цитиран от пресцентъра му.

Той допълва и че сериозно безпокойство предизвиква намерението да бъдат ограничавани права и свободи на гражданите, единствено по подозрения.

Президентът Росен Плевнелиев апелира турските власти да съобразят действията си със закона и демократичните ценности.

"Сега е времето на всички недемократични действия да се отговори с повече демокрация", призовава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
Браво,другарю Президент ! Но повече-нито дума ! Да не ос.рем позициите...
57
0
 
1
 
! Отговори
нема страшно преди 7 години
Ще пратим Росен да ги цалува и тия ша са омаламощът, ша клекнат , а свето ша мирне.
56
0
 
2
 
! Отговори
Бате Илко преди 7 години
Голям *** е този Плевенлиев. Как така и не прочетох един коментар който да одобрява нашия президент
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Той допълва и че сериозно безпокойство предизвиква намерението да бъдат ограничавани права и свободи на гражданите, единствено по подозрения."А готвеният у нас антитерористичен закон какво казва г-н Президент...обоснованото предположени е достатъчна предпоставка да започне разследване за съпричастност към терористична групировка или съучастие в подготовката на терористичен акт".А за Турция и не насилието...и как точно ще се случи-празни приказки, полулистки приказки са това и нищо повече.
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kво вика Плювко? Посрещни насилието со дуупе!Гол ***...
53
2
 
11
 
! Отговори
кръстоносец преди 7 години
Я вземи се изсели там да покажеш на ердуганя как се мяташ плювньо! Къвто и да е мисли за страната си за разлика от теб Предател! Тръгнал акъл да дава - Безсрамник!
52
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тоя нито един път не е защитил Българския национален интерес а тръгнал акъл да раздава"Абсолютно вярно, защитава американския интерес, този на ЕС, на Турция, а българския интерес го свежда до ниво да слугуваме на всички срещу нищо в замяна.
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преселниците са мамили индианските вождове със стъклени куртаци .Днес американците мамят държавните и европейски вождове със зелени хартийки .Не е ли време да сменим и накажем по правилен начин вождовете ни,които вече над 26 години явно ни грабят,унищожават физически и ни водят към робство и войни?Не е ли ясно,че всички икономически,финансови,философски и социологически университети обучават и произвеждат "ART"- специалисти- съвременните индиански вождове по американски програми?
50
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей така ако мислеха и нашите ханове и царе... този нямаше да се казва Росен, а Рейхан.
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На малкия ДНК-носител учените са записали 100 литературни творби от библиотеката на Проекта Гутенберг, Всеобщата декларация за правата на човека на ООН на 100 езика, база данни на Световния фонд за многообразие на културите и видеоклип към песента This Too Shall Pass на групата OK Go.
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сътрудници на Microsoft и учени от Вашингтонския университет успяха да запишат в молекули на дезоксирибонуклеинова киселина над 200 мегабайта данни. Тази информация се съдържа във фрагмент от ДНК, по-малък от върха на молив
47
0
 
19
 
! Отговори
край преди 7 години
Защо така бе президент нали обща армада щяхме да правим с Ердо и мамалигите та да плашим Путин. Ердоган нали ни е приятел бе - натовец. Съвсем се обърка ПЛевнюха.
46
1
 
26
 
! Отговори
Свиреп преди 7 години
Кой точно си ти нелепо и смешно човече, че ми ме се изказваш ?! Тъпо, тъпо същество попаднало случайно на някакъв пост в смешна държава.
45
1
 
14
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
До Анонимен 56Боклукът на Неапол и Палермо тръгва за България!
44
1
 
14
 
! Отговори
Боклукът на Неапол и преди 7 години
До СТРАНДЖАТАКупищата *** из улиците на Неапол и Палермо, които се виждат из всички колоритни репортажи за тези градове в чуждите медии, са на път да станат само спомен.Столиците на Кампания и на Сицилия намериха разрешение на своите проблеми с отпадъците и то се нарича България.
43
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя нито един път не е защитил Българския национален интерес а тръгнал акъл да раздава
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи, комшията да покани всички задържани на кафе и да им каже друг път така да не правят! Аз така го разбирам Роско. Лошото е, че той както обикновено, пак не е схванал ситуацията. Не я схващаше и преди дни, когато беше готов да подпише съвместната отбрана в Черно море с Ердо и румънеца .... да борят руската мечка.
41
23
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Както винаги - точен и безкомпромисен... - истински ДЪРЖАВНИК...
40
0
 
11
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
До Анонимен 53ХАХАХАХАХАХАХААААААААА......
39
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-слабия президент в Европа поучава най-силния президент в Европа.