Горанов и Павлова - най-разпитваните министри в НС

Реформаторите на власт, но най-активни при контрола над кабинета
Обновена: 1 авг 2016 15:24 | 1 авг 2016 15:14, Камелия Цветанова
6
Горанов и Павлова - най-разпитваните министри в НС
Снимка: Булфото, архив

Най-голям е бил интересът на депутатите в парламентарния контрол към министрите на финансите Владислав Горанов и към строителния Лиляна Павлова,  сочи справка на пресцентъра на Народното събрание.

В последната сесия на парламента двамата са отговорили на по 53 въпроса.

Иначе депутатите са посветили 41 часа и 10 минути на контрол над кабинета.

37 часа и 10 минути са били редовен парламентарен контрол и 4 часа на блица контрола, който се провежда всяка първа сряда на месеца и включва въпроси към премиера и заместниците му.

Според справката просветният министър Меглена Кунева е отговорила на 48 въпроси и питания, МВР шефът Румяна Бъчварова на 33, земеделският министър Десислава Танева на 24, министърът на енергетиката Теменужка Петкова на 23, колкото и транспортният Ивайло Московски и министърът на културата Вежди Рашидов, министърът на труда  Зорница Русинова на 21, екоминистърът Ивелина Василева на 16.

Депутатите, които са били най-активни в контрола са реформаторите Петър Славов, задал 81 въпроса, Мартин Димитров с 65, Вили Лилков с 54, Методи Андреев от ГЕРБ с 47.

Най-много въпроси и питания са били внесени от народни представители от Реформаторски блок  - 178 въпроса и 11 питания, и от  БСП  - 174 въпроса и 11 питания.

През шестата си сесия 43-ото Народно събрание е приело 44 закона и 70 решения. През тази сесия парламентът е имал 37 пленарни заседания, като едно е било извънредно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ВЪПРОС КЪМ ЛИЛЯНА ПАВЛОВА - КУПИХ СЕ ГОДИШНА ВИНЕТКА ЗА ШВЕЙЦАРИЯ ЗА 75 ЛВ. ПРОСТО ТАМ ДРУГИ НЯМА. ТА КЪМ ВЪПРОСА - НИЕ СМЕ ПО-БОГАТИ ОТ ШВЕЙЦАРЦИТЕ ИЛИ ПРИ НАС ГЕРБАДЖИИТЕ КРАДАТ ПРЕКАЛЕНО МНОГО?
5
2
 
3
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
НЕМА КАКВО ДА ГИ РАЗПИТВАТ-----И ДВАМАТА КАКТО И ОСТАНАЛИТЕ МИНИСТРИ И ДЕПУТАТИ СА ЗА ЗАТВОРА ЗА НАНАСЕНИ ВРЕДИ НА ДЬРЖАВАТА В МНОГО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ КАКТО И ПРЕЗИДЕНТА И МИНИПРЕДСЕДАТЕЛЯ
4
2
 
3
 
! Отговори
Калина преди 7 години
Да,да. Нека разпитват някакви мишки и да ни хвърлят прах в очите, докато Московски хариже за жълти стотинки аерогара София. Докато недоразумението Москов ни измори и ни намали наполовина. И докато....дори не ми се продължава!
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
I s nai mnogo barso sabogatjavane v bk snetki i hubavi imoti demokrati bogataschi stanaha
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горанов разбирам защо го разпитват, ама Павлова?..
1
2
 
6
 
! Отговори
Синьо преди 7 години
Може да им се смеете, да наричате "***" част от тях, но част от РБ (изключвам Кунева и др. агенти...) имат истинска цел и желание за промени в съдебната власт. Нещо, без което всичко останало губи смисъл и може да бъде наречено козметична реформа. Стига популизми!