Настанало ли е време БСП да се консолидира?

Хората се притесняват от липсата на прозрачност в левицата
8 авг 2016 10:00,
19
Настанало ли е време БСП да се консолидира?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Социологът Михаил Мирчев написа стих по повод думите на Стефан Данаилов, който обяви жестока борба в БСП покрай кандидат-президентската кампания. Проф. Мирчев посочи в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR, че вместо БСП да се консолидира за тези избори, партията е попаднала в ситуация на разделение.

Още по темата

"Корнелия Нинова трябва началнически да определи кандидата за президент, но партията да обсъди и да подкрепи кандидатурата. 14 август е крайната дата за казване на истината, след която БСП да продължи на чиста плоскост, защото тези избори са много важни. Хората са най-чувствителни към липсата на публичност в БСП", коментира гостът в сутрешния блок на телевизията.

Проф. Мирчев е категоричен, че се случват тревожни неща в партията и даде пример с ген. Румен Радев, който според него е бил скрит от сцената, а веднага след обявяването му са започнали големите скандали.

"За вицепремиер бе посочена Весела Лечева, която побърза да се оттегли. Но и двамата са по-приближени до АБВ", посочи социологът, който коментира и отношенията между двете леви партии.

"Тлее голямо разделение сред БСП и АБВ. АБВ е тесен кръг от хора, които се занимават с проблема за властта и усвояване на пари чрез властта. Те отдавна не са лява партия. Те са травматичен евентуален партньор на БСП. Говори се за лява коалиция, но се подразбира единствено формулата БСП-АБВ, което заблуждава хората", обясни проф. Мирчев.

Той добави, че с оглед на тежката ситуация, в която се намира Европа, ще е положително, ако военен бъде избран за президент на България.

"Във военна ситуация сме и главнокомандващият не трябва да е някакво търговче. Ситуацията е тежка и няма нищо лошо да имаме специалист военен", убеден е Михаил Мирчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: БСПМихаил Мирчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Не бой се народе. По-калпав президент от Плевньо едва ли ще можем да изберем.
12
0
 
1
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До АнонименВ КОНСТИТУЦИЯТА ПИШЕ---ВСИ4КИ ПОДЗЕМНИ И НАДЗЕМНИ БОГАТСТВА СА---СОБСТВЕННОСТ НА---ДЬРЖАВАТА ТОЕСТ--НАРОДА ПРАВИТТЕЛСТВАТА ОТ 1989 ДО СЕГА ВОДЯТ ИКОН. ПОЛИТИКА ВЬВ ВРЕДА НА ДЬРЖАВАТА И ТРЯБВА НАРОДЕН СЬД ЗА ТЯХ
11
1
 
3
 
! Отговори
СЕСЕСЕРКО преди 7 години
Настана време БСП да умре
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами те който и когато да го посочат, пак ще започне едно нищене, едно тълкуване...Просто медиите раздухват ненужно фактите.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПАРТИИ ВЪВ ФРАНЦИЯ, ГЕРМАНИЯ, АВСТРИЯ, ГЪРЦИЯ- СА ЧЛЕНКИ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ИНТЕРНАЦИОНАЛ- БСП СЪЩО- НЕКА ОТВОРЯТ НОРМАТИВНИТЕ ДОКУМЕНТИ И ВИДЯТ ДАНЪЦИ ЗА ВИСОКОПЛАТЕНИ- ДО 70%, ЗА НИСКИТЕ ДОХОДИ НИСКИ ЛИХВИ, А НЯКЪДЕ НЯМА ТАКИВА, ОБЩИНСКИ ИМОТИ, А ОБЩИНИТЕ ПЛАЩАТ РЕЖИЙНИТЕ НА БЕЗРАБОТНИТЕ, ДОСТАТЪЧНО Е ЕДИН ДА РАБОТИ И ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО Е ЗДРАВНО ОСИГУРЕНО, 13 ЗАПЛАТА С ОТПУСКАТА, 14 НА КОЛЕДА- МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 1480 ЕВРО, ТУК СРЕДНАТА НИ ЗАПЛАТА НИ ИЗПРАЩА ПРИ СОЦИАЛНО БЕДНИТЕ-
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП се обособи като ярка лобистка партия на олигархията, как да си обясним наличието на милионери социалисти, които обявяват че са стартирали жестока борба за социална справедливост и равенство- на последния конгрес на социалистическия интернационал имат цел- социално равенство- КИПВА МИ КРЪВТА САМО КАТО ГИ ЧУЯ КАК СЕ БОРЯТ НЕСПИРНО И КАКЪВ ВЯТЪР НА ОБНОВЛЕНИЕ Е ДУХНАЛ В РЕДИЦИТЕ ИМ- АЗ НЕ ЧУХ КОНКРЕТНИ ПОЛИТИКИ, А САМО КОЙ КАКЪВ Е - ТИП ЧЕРНА КАМПАНИЯ ОТ НАЙ ЛОШИЯ ВИД - ХЛЕВОУСТИ ТЕТКИ И БАТКИ
7
1
 
3
 
! Отговори
BG преди 7 години
За бивши комунисти и русофили, другарите от БСП използват изключително много хубави "славянски" думички като КОНСОЛИДИРАМ :)))))Проф. Мирчев първо да се научи да говори на български, не да се консолидира, комплексира, конформира, комбинира и прочее отвратителни чуждици в нашия език !Щото иначе сме големи "славяни" и русофили, и ненавиждаме САЩ и ЕС, ама непрекъснато спикаме на ингилишки с френдовете :))))
6
1
 
3
 
! Отговори
Експерт преди 7 години
Абе турете за президент оня паламуд, царя! Чужденците няма да го разбират какво иска да им каже и ще си мислят че е много умен!
5
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Президент- човек извън партиите, обединяваща фигура и професионалист! Има достойни българи, неомърсени от партиите и мутренския бизнес! И не е нужно да е генерал!
4
0
 
8
 
! Отговори
Грешка! преди 7 години
Настанало е време да закривате панаира БСП! Втръснахте на хората с вашите сапунки! Турските сериали пасти да ядат! Айде омитайте си милионерските физиономии, "социалисти"...! Тарикати нагли!
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се консолидират до почетното второ място. След Гоце България никога повече няма да избере комунист за президент.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във военна ситуация сме и главнокомандващият не трябва да е някакво търговче. Ситуацията е тежка и няма нищо лошо да имаме специалист военен-----А ако избухне епидемия кво праим? Ще го сменяме с доктор ли? *** много умен тоя професор бе :)
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снощи гледах репортаж на Генка Шекерова за злоупотреби при купуването на храни за бежанците. Яко кражби! Никакви партии, никаква частна собственост не трябва да има! България пропадна от бизнесмени, от политици, от партии, от частници! Всичко трябва да е в ръцете на държавата и управлението да е като при Тато!!!!! Но и човек като Тато да се намери. Иначе нищо не става ни от реформи, ни от нароили се 100 партии.