Кандидатът на ГЕРБ – политик, а не военен

Томислав Дончев уверен, че ще бият "новия отечествен фронт"
11 авг 2016 10:44,
34
Кандидатът на ГЕРБ – политик, а не военен
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Президентът не се предполага да е началник-щаб или на механично ниво да командва някакъв род въоръжени сили. Президентът трябва да е политик. Кройката на правомощията на президентската институция предполага президентът да е политик, който би следвало да играе активно на международната сцена, където картината е много по-сложна, откогато и да било".

Това каза в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR вицепремиерът Томислав Дончев за предстоящите президентски избори и коментираните до този момент кандидати за поста.

"Този нов отечествен фронт, където са събрани различни леви сили, дори не намериха в банката някой изявен партиен кандидат, а са по-скоро в позицията да подкрепят изцяло непартийна кандидатура, която доколото разбирам няма нищо общо с никоя от партиите", заяви Дончев.

Вицепремиерът обаче беше категоричен, че ситуацията около предполагаемите кандидати вляво не влияе на предизборната подготовка на ГЕРБ.

А що се отнася до проекта за АЕЦ "Белене" и възможните варианти за развитие, Дончев коментира: "Трябва да намерим най-адекватния изход на тази ситуация. Още преди края на август ще има нови срещи с ръководството на "Атомстройекспорт", поне такава покана сме отрпавили. Ние имаме един базисен сценарий заедно с възможните му алтернативи".

"Той (АЕЦ "Белене" - бел. ред.) след решението на арбтиража е подобрен като условия, доколкото тежките клаузи в първоначалния договор вече не присъстват, той е до голяма степен рестартиран и то може би по по-добър начин".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
съгласен преди 7 години
правилно!не ни требва шапкар за президент
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако е политик тип Плевнелиев или Борисов - ексик да ни е!
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 16В дълбоко заблуждение си за Румъния - там е същото, като при нас. Вчера си пих шприца с един приятел-румънец и положението там ми бе изяснено подробно.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 28Гонил фуражката... Не фуражката, през повечето време генералът е рискувал живота си, вземайки мигновени решения в летенето с МиГ-29! Ами ако Б.Б. реши да се кандидатира, зер не е бил само архимандрит и президент. Виж, генерал е, без да е завършил военна академия. И кво ш кайш тогиз? При избори, без съмнение ще предпочета истинския генерал пред измисления! И много българи ще го направят, затова герберите се уплашени и ще организират голяма съпротива срещу Радев. Него не сме го чули
15
0
 
3
 
! Отговори
без име преди 7 години
всички са маскари. бай *** илиняма герб, няма бсп, всичко е бкп
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
значи премиера може да е генерал а президента не може
13
4
 
10
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
СВЕСТЕН ЧОВЕК НЯМА ДА СЕ ВЪРЖЕ НА ЛЪЖИТЕ НА ОТИВАЩИТЕ СИ ГЕРБАДЖИИ ДА СТАВА ПРЕЗИДЕНТ, А ПОЛИТИЦИТЕ ОТ ТАЗИ ПАРТИЯ СА КОРУМПИРАНИ И КРАДЛИВИ.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До zeus 2Аааааааааааа не.............пробвали сме вече с овчар, пардон, беше свинар за цар, и какво......както казват - кат матриала ти е лош, и английската кралица да дойде, се тая!
11
5
 
6
 
! Отговори
brik преди 7 години
Еи на Винету коня, не се обаждай!!! Знаиш ли че точно тоз военен е учил политически науки!!! Като не знаеш програмата за обучението им не се обаждаи!!! Образование каквото ти нямаш!!!
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 16То па като гледаш как румънците са цъфнали та вързали!!!!!!!! То и тяхното не е ясно, едните дойдат и вкарат половината от предишните в затвора, после дойдат другите и историята се повтаря. Накрая дойдат трети и пуснат всички. И айде пак отново!!!!!!!! В Китай ги разстрелват, по цял свят се "борят" с корупцията и.......както си е било откат свят светува, така и ще си е!
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
който и да е гербераст не става-корупцияяяяяя,позоррррр
8
4
 
4
 
! Отговори
деса, сродна душа преди 7 години
аз бих дал своя глас за нинова, стига да се кандидатира!
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога ще видим политиците забъркали гьола в Белене в затвора??? Или като Р.Овч вместо в затвора на държавна ясла в Лукойл, а???? Но нали твоя патрон Мутрон тържествено обеща че няма да допусне в България да бъдат съдени корумпирани политици и мафиоти както става в Румъния. Докато в България не става като в Румъния нищо няма да се промени които и да изберете за президент.
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че кога в ГЕРБ е имало политици? Калинки, манипулатори, случайно пиещи кафе по кръстопътищата, видни бивши членове и членки .....При това положение, критерият за политик е доста комично понятие.
5
0
 
14
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
А честен и интелигентен ,кога?
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То е ясно, че и Цветанов и цялата герберска машина ще бъдат включени в "боя". А за шведската общност ще има всички екстри. Както и до сега.Затова съм песимист.
3
0
 
6
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Не военен политик, а ченге политик и издържал тест за вЕрност към вожда.
2
1
 
8
 
! Отговори
Asad преди 7 години
Neznam za vas, no tozi opredeleno mi e bil vinagi protiven...
1
1
 
24
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Политиците през последните 26 години ни разказаха играта, защо пък да не пробваме и с военен? За сведение на Дончев президент може да е всеки, отговарящ на дадени условия, дори и простия овчар от полето, стига народа да гласува за него, вика му се демокрация ;)