Борисов за случая в "Гранична": Срам, виц...

Да се поставим на мястото на Турция за бежанците, зове премиерът
Обновена: 15 авг 2016 15:31 | 15 авг 2016 15:30, Веселина Йорданова
95
Борисов за случая в "Гранична": Срам, виц...
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов коментира като "срам" случая в "Гранична полиция", където стана ясно, че обвинен за трафик на мигранти е спечелил обществена поръчка на главната дирекция.

"При тези усилия, които полагаме – и армия, и гранична полиция, и редовият състав, и моряците, които служат, както и нашата лична ангажираност ежедневно, да има такова недоглеждане (не мога да кажа какво е, защото в момента текат проверки по случая), трябва да се понесе отговорност, а отговорност за такъв скандал носят директорът, заместник-директорът", каза Борисов, който направи оглед на строителството на катедралния храм "Св. Св. Кирил и Методий" в Ловеч.

Още по темата
По думите му задача на длъжностните лица на тези позиции е да не допускат да се случват подобни неща.

"След като не са взели такива мерки и не са го предотвратили, се надявам в рамките на днешния ден вицепремиерът да постави нови хора на техните места", посочи министър-председателят.

Бойко Борисов каза още, че случилото се звучи като виц.

Той коментира още една поискана оставка – тази на кмета на столичния квартал "Младост" заради плановете за застрояване на зелени площи. По думите му кварталът е станал един от най-хубавите, а последните събития са създали възможност някой да се възползва, за да говори за влошено качество на живот.

"Ще направим така, че с президентските избори да се проведат частични избори за кмет на район "Младост", каза премиерът.

Борисов коментира, че всеки ден на границата стотици са връщани обратно и стотици напират да влизат. При тези близо 3 милиона бежанци в Турция натискът е огромен, въпреки общите ни усилия с турската държава. С нищо условията в Сирия не се подобряват, за да считаме, че хората ще спрат да бягат, каза министър-председателят по темата за овладяване на миграционния натиск.

Той посочи, че е обсъждал проблема и с президента Ердоган, и с премиера Йълдъръм, постигната е договореност за ежедневни контакти на ниво вътрешни и външни министри. Премиерът изтъкна, че проблемът е изключително тежък за самата Турция, включително и финансово, особено в извънредното положение, в което се намира страната след опита за преврат от преди месец.

"Само желанието ни да се поддържат добри отношения ги кара да поглеждат към бежанския поток. Той не е техен проблем. Ако си помислите – ако ние сме на мястото на Турция, щяхте ли да кажете: Дайте да държим тук бежанците да не отидат в България и Гърция. Ще кажете: Какво ще получим за това? Нека се поставим на тяхно място", каза Борисов.

Той коментира позицията на европейските държави по темата като "тежка европейска несолидарност", защото "да се заградят държавите в Европа и да кажат: Сега ние сме спокойни, а България и Гърция да понесат целия натиск в момента на бежанската криза, не мога да нарека европейска солидарност, нито спазване на подписаните договори за свободно движение на хора.

Борисов заяви, че представителите на правителството са дипломатични, но и "изключително остри с колегите в Брюксел".

"Искам да кажа на тези аналитици, които всеки ден се опитват да се упражняват по темата: Ако не се полагаха тези усилия да запазим добри отношения, турците нямат ангажимент към бежанската криза. Европа не е изпълнила голяма част от поетите ангажименти, защото те са в пъти повече от това, което се прави, и те са в пълното морално право да кажат: Вие не си изпълнявате задълженията, оправяйте се. България харчи стотици милиони за охрана на границата… Отстрани може да изглежда лесно, но не е. От едната страна на Черно море е Крим, а от другата – Истанбул", посочи министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
МАФи преди 7 години
Защо на ВАРНА и БУРГАС излиза Black see MAFIA?
65
0
 
1
 
! Отговори
Силистра Calarasi преди 7 години
А МОСТА???? Къде е БОРКО???
64
1
 
8
 
! Отговори
Ай стига бе, преди 7 години
Да сме се поставили на мястото на Турция ли? А далаверата с петрола от ИД и разрушаването на светската държава Сирия влиза ли в препоръката на ******?
63
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срамно е, господин премиер, съгражданите ти да работят за 1 евро на час и да са пълноправни членове в ЕС.
62
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми,другари и другарки.Защо не издигнем нашето момче Сергей за президент.Има комбинативен ум,"излъска басту извинете имиджа а България " и си гушна един милион.По старото поколение и те бяха хитри и взеха икономиката чрез РМД,но нашето момче има по-голям потенциал.
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В подолни случаи оставките трябва да подадат не само шефовете на гранична полиции,но и главния секретар-уж най високата професионална фигура в МВР,щото какъв професионалис е ако допуска подобни скандали и министъра,щато като политическо лице е допуснал да се лепне подобно петно на политическата сила и целия кабинет!Ама у БГ-то всичко наобратно! Кой ми *** в гащите,ние не сме виновни,ний сме най-убави!
60
2
 
11
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Срам и вие, че най-големият *** е "премиерче".
59
2
 
12
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Те ПРЕДАТЕЛИТЕ никога не са виновни и винаги влизат в положението на тираните...
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да пусне мигрантите означава Турция да скъса окончателно с Ес и Нато. Колкото и да се репчи той е страхлив и няма да го направи.
57
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този човек нвкога поставял ли се е на мястото на българите? Той самия непрекъснато се поставя на нечие място само не на мястото на България.
56
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще спреш половин милион бежанци с ограда?
55
4
 
17
 
! Отговори
gtf преди 7 години
бихме приели бежанци християни - тези за мигранти мюсюлмани, повечето от които са обучени войници... за това няма как да се поставим на мястото на турция
54
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
левите и социалистическите партии в ес са за приемане на мигранти
53
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не слушайте разни лаладжии отстрани които се репчат какво щели да направят,нищо няма да направят,ще напълнят гащите.борисов е прав че не трябва да допускаме мигранти на никаква цена.с какви договорки,как,с кого,истината е да няма мигрантска вълна през нас.в турция са 2-3 милиона мигранти.ако само половин милион влезнат,какво правим
52
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, за "тежката европейска несолидарност" Борисов послъгва. Предложиха ли му страните от Вишеградската четворка и Австрия да построят ограда по цялятя южна граница на България. Предложиха му. И той какаво направи? Облади се на мутито, че сме зависели от него. Сега да ускори строежа, а не да го мотае до нова година, догодина до друга. Сега той и партията му зависят от народа, който ще си каже думата на 6 ноември.
51
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко пак ни мисли за късопаметни дотолкова че да не помним как той лично преди няма и година призоваваше от трибуната на партийната им конференция -цитирам по памет-" да бъдем толерантни ,човечни и да приемаме бежанци- после щяло доброто да ни се върне" !! Сега нещо обърна палачинката за енти пореден път и си мисли ,че никой не му води сметка за приказките ,гафовете и лъжите!!!
50
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ББ отишъл да се помоли за опрощение на греховете си в троянския манастир.И знаете ли с кого е отишъл?-С КриСТАЛИНКА Георгиева.Май ще я калесва за президент.Та и затова да се помолят.Като рзбра,че няма шанс срещу ген.Радев,ако е решил да ни пробутва Сталинка,шансовете и са точно толкова големи,колкото и на ББ.Само че ние не сме забравили призива и да приемаме бежанци за да ни оправели генофона.Те ромите достатъчно ни го "оправиха",нема нужда повече.А иначе пишман министърката да си ходи,НЕ СТАВА!
49
1
 
24
 
! Отговори
НАШАТА ФИРМА преди 7 години
Дон ТИКВУНЕ ПАДИШАХОВ нали и ДЪЩЕРЯ ми знае А ТЯ Е НА 9 ,ЧЕ КОНКУРСИТЕ се назначават не от ДИРЕКТОРИТЕ на СЛУЖБИ !!!!!!!!!???????А от МИНИСТЪР или ЗАМ. !!!!!!!!*** вие от ГРОБ верно си мислите ,ЧЕ ядем ДОМАТИТЕ с КОЛЦИТЕ!!!!!!Ти си ВИЦА ТИКВУНЕ ти и ЛЕЛКА БЪЧВАРОВА!!!!!!!
48
2
 
23
 
! Отговори
1 преди 7 години
др. борисов,цялата ви кохорта- герб, сте срам,пиша го без кавички.
47
2
 
14
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Да се поставим на мястото на Турция за бежанците, зове премиерът--------------------------------------------ББ много емпатичен бре! :)) Щел да влеза в кожата на Ердоган! Смех! Турция и Ердоган не са за съжаление, а за възхищение, и без лъжливата съпричастност на лизачът от Банкя / Тиквата Борисов/ ще се справят! пп. За съчувствие е българският народ с премиер пожарникарят - мутра от Банкя