Държавата да се грижи за спорта, гради патриотизъм!

Шампионите ни са от световна величина, хвали Плевнелиев
Обновена: 20 авг 2016 12:09 | 20 авг 2016 12:08, Камелия Цветанова
68
Държавата да се грижи за спорта, гради патриотизъм!
Снимка: Прессекретариат на държавния глава

Държавата трябва да подкрепя спорта, защото той изгражда патриотизъм и национално самочувствие. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в олимпийското студио на БНТ в Рио де Жанейро, цитиран от прессекретариата си.

Още по темата

По покана на Международния олимпийски комитет, държавният глава е на работно посещение в Бразилия за участие в церемонията по закриването на 31-ите Летни олимпийски игри.
 
Президентът пожела на атлетите ни повече самочувствие и вяра в собствените възможности.

"В българския спорт има шампиони не само от национална, но и от световна величина и съм убеден, че и в бъдеще ще имаме поводи да се гордеем с техните постижения“, подчерта държавният глава.

Росен Плевнелиев благодари на Елица Янкова, която спечели бронзовото отличие в олимпийския турнир по свободна борба в категория до 48 килограма, както и на Ивет Лалова, която достигна финала в спринта на 200 метра.

"Трябва да бъдем още по-амбициозни и да се опитаме да надскочим възможностите си“, добави президентът.
 
Държавният глава припомни също така, че България е една от първите страни, подкрепили възраждането на олимпийските игри преди повече от век, и днес продължава да бъде активен участник в МОК и да работи за бъдещето и успехите на олимпийското движение.

"Естествено е българите да желаят да бъдат съпричастни и да очакват повече успехи“, заяви Росен Плевнелиев.
 
В четвъртък държавният глава посети олимпийското градче в Рио де Жанейро и пожела успех на спортистите ни, които предстои да представят България в различни спортни дисциплини. Президентът пожела и на „златните момичета“ от ансамбъла по художествена гимнастика да представят страната ни по най-достоен начин. Българските алетки подариха на държавния глава талисмана на 31-ите Летни олимпийски игри – Винисиус.
 
По-късно президентът Росен Плевнелиев посети Международния телевизионен център на Олимпиадата, който е "технологичното сърце“ на Игрите, както и демонстрационна зала на "телевизия на бъдещето“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
teo преди 7 години
НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА, КЪДЕТО ЗА ЕДНИ ОЛИМПИЙЦИ ОПРЕДЕЛЯТ НАГРАДИ ОТ ПО 250000 ЛВ., 200000 ЛВ., 150000 ЛВ. ... А ЗА ДРУГИТЕ УМНИ ОЛИМПИЙЦИ НА НАУКАТА СЪС ЗЛАТНИ И СРЕБЪРНИ МЕДАЛИ ДАВА ЕДВА 195 ЛВ. РОСЕНЕ, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, ПОНЕ В КРАЯ НА МАНДАТА СИ ПОКАЖИ, ЧЕ МИСЛИШ ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА, КАТО НАГРАДИШ ДОСТОЙНО И ОЛИМПИЙЦИТЕ НА НАУКАТА, КОИТО ИЗДИГАТ БЪЛГАРИЯ СРЕД НАЙ-ПРОСВЕТЕНИТЕ В СВЕТА! СПРИ ИЗНОСА НА МОЗЪЦИ В ЧУЖБИНА, КАТО НАСЪРЧИШ МЛАДИТЕ УЧЕНИ СЪС ПРИЗНАНИЕ И УВАЖЕНИЕ, ОК???
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички Шампиони са от Световна Величина не само Българските ноЯвно на Плевнелиев му е Трудно да си го ОбясниПак почна да расъждава на гласВикайте Санитарите
50
1
 
12
 
! Отговори
Ментор Иванов преди 7 години
Господин Президент , Вие като изключителен карък , открихте тази нещастна за българите Олимпиада и тъкмо се разсея Вашия негатив и взехме един медал ....и пак лъснахте там , на Олимпиадата!А бе какви типигьози сте Вие от ГЕРБ бе , ни срам имате , ни отговорност , само фукня и разхищения!
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък не мога да си представя, в държава която е член на ЕС вече 10 години!!! Да се работи за под 1 евро на час и манталитета и мисленето да чорбаджиите да е като от 18 век.
48
1
 
9
 
! Отговори
Да ,бе....ха,ха,хааа преди 7 години
ГЛАДНА МЕЧКА ---ХОРО НЕ ИГРАЕ .....НИТО ЗА 450-ЛВ./заплата СТАВА ЗА "ПАТРИОТ"...!НЕЩО СТЕ СЕ ОБЪРКАЛИ!
47
4
 
7
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
За какъв "ПАТРИОТИЗЪМ" говорите.....С 450 -лв. заплата ,бе....ха,ха,хааааааа....или 220-Э./месечно ......??!!! НАЛИ ГО СЛУШАМЕ И ОНЯ "КАНДИДАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ" на ЛЕВИЦАТА ?И ТОЙ ЗАВАЛИЯТА ГИ ПРОБУТВА ТИЯ ВРЕЛИ-НЕКИПЕЛИ .....СЪВСЕМ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ!АМАН ОТ ЛЕВИЧАРСКИ И КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛОКУМИ И ОТКРОВЕННИ ЛЪЖИ!!!
46
13
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
БРАВО И ОЩЕ ВЕДНЪЖ БРАВО ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ!
45
1
 
8
 
! Отговори
оо преди 7 години
Каква гордост един случаен медал сега пише баба на 92 год в варна сиди и продава картини дъщеря болна пари няма ужас
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
даааа така е.. и Фиодосова беше записала в тефтерчето че Б.Б и Ц.Ц са много загрижени за спорта ....и оня с немския дето целува зад ни ците и той много грижовен
43
2
 
14
 
! Отговори
ined преди 7 години
Какъв патриотизъм, само като му видя мутрата на Плевнелиев и ми се ще да не съм българин. Егати и държавата щом *** като него може да ни е президент.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо м-ра на спорта много се е оял,от спортуване ще да е.
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за израз:"Държавата гради патриотизъм..."Как се гради патриотизъм?-С тухли и цимент ли или с безмислени словосъчетания?
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
patriotizma v edna strana se gradi kogato na horata im e hubavo. dostatachno parichki i spokoen jivot - -TOVA PRAVI PATRIOT.
39
1
 
3
 
! Отговори
иликтутатъ преди 7 години
Докато " държавата " " позволява " " изцепки " а'ла Лвески-Батков и ЦСКА-Лупи/Ганчев и подобни ( почти във всички спортове е така). Няма да има " шампиони/медали/рекорди ", или ще са много редки. А " патриотизъм " върху " врътки" не може да се появи, камо ли да се използва политически, от хора проиграли достойнството и захвърлили доверието чрез липсата на дейност.
38
1
 
13
 
! Отговори
гошо тъпото преди 7 години
къде е логиката на този чешит каквото говори . при тошо имахме по 30 медала на олимпиада и пак казват че сме били зле и бягали от българия.
37
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спортът гради патриотизъм само в банановите републики, в нормалните държави националното самочувствие е на база висок жизнен стандарт и принос на страната в глобалната политика!
36
0
 
13
 
! Отговори
На Буров чичата преди 7 години
Крайно време е министър КраДлев и шефката на БОК Фани Костадинова да станат безработни ! От тях файда няма...
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да се публикува "поканата" от МОК, с която уж бил поканен нашият ... покемон! Щото нещо ме глождят едни съмнения в съществуването и ...
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НОВОСТНа разглеждане в МОК ще повдигнат вопроса за нов вид състезание - "синхронни подскоци". Печенките на Нуланд предварително са изключени от списъка на забранените вещества. Състезанията ще бъдат провеждани в страни, които лесно могат да бъдаг пожертвани.
33
1
 
18
 
! Отговори
край преди 7 години
Апропо същото и за президента. Държавата да спре да харчи пари за напълно излишен човек. Тия пет години спокойно можехме да минем без Плевнелиев и щяхме да сме спестили милиони левове.