Четири американски F-15 вече патрулират над България

НАТО: Това става съвместно с български МиГ-29
9 сеп 2016 15:07, Елка Василева
112
Четири американски F-15 вече патрулират над България
Снимка: архив, Reuters

Четири изтребителя F-15 на ВВС на САЩ днес за първи път започнаха въздушно патрулиране над България съвместно с български МиГ-29, съобщи командването на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа, предаде ТАСС.

В изявление на командването се посочва, че целта на мисията е "осигуряване на неприкосновеността на въздушното пространство на съюзниците и усилване на въздушното патрулиране в рамките на мерките по поддържане на увереност сред източноевропейските съюзници на НАТО".

Още по темата

"В рамките на тази мисия самолетите на НАТО реагират на сигнали за бедствия на гражданската авиация, както и при неспазване от самолети на страни, нечленуващи в НАТО, на международните правила при приближаване към въздушното пространство на НАТО", се посочва още в изявлението.

На 24 август българското правителство прие решение за усилване на охраната на въздушното пространство на нашата страна от военновъздушните сили на България и на САЩ в рамките на програмата Air Policing.

На 1 септември министерството на отбраната съобщи, че в авиобазата "Граф Игнатиево" са били предислоцирани четири самолета F-15 от състава на 194-та ескадрила на Националната гвардия на САЩ, които ще участват заедно с български МиГ-29 в изпълнение на задачи по усилване на охраната на въздушното пространство на страната ни в периода 9-16 септември, пише БТА.

Военният министър Николай Ненчев увери преди дни, че разноските на американските изтребители ще бъдат изцяло поети от САЩ. Мисията ще продължи една седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
болшивиките да духат таратора
96
2
 
0
 
! Отговори
do 99 преди 7 години
Кво речи ще ми свързваш Нато и Ес когато ти е удобно а когато не Ще плюеш ЕсПък за Нато и нито дума Ай сиктир краварино Заминавай си в обора
95
2
 
1
 
! Отговори
Колио преди 7 години
Позор за България за страна която е била водеща сила в авиацията произвеждала стотици самолети годишно в четири завода Казанлък,Божурище,Ловеч,Ведраре.Още когато американците хал хабер са нямали от авиация,да опррм до американски щаиги.Днес бях авио музея в Крумово на една снимка на летище Божурище от 1916 година преброих около 60 самолета не български а произведени в БЬЛГАРИЯ преди 100 години!!!!!!¡!!!!!!
94
2
 
4
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 7 години
Рашките са написали провокативна статия ,че видите ли щом министър Ненчев е казал ,че те нарушават българското въздушно пространство и това прилличило на турските изявления от миналата година ,значи се готвим да им сваляме рашките щаиги. Явно ращките се страхуват вече ,защото насреща си имат не само Миг 29 ,но и Ф-15. Време е да свалим някои и друг путиноиден руски самолет нарушител. Нищо не могат да ни направят. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ В НАТО И ЕС. БОГ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.
93
3
 
2
 
! Отговори
слагат ни в тигана преди 7 години
Нещо не се обяснява цялата калимера ?? От кого ни охраняват.....????? Нас никой не ни напада !!!!!!И да внимават да не доближават леговището на Мечока че ще ви отхапе крилцата и после пак ще се жалвате ....!!! А колкото до нашите момчета /пилоти/, сигурен съм че не го искат.
92
4
 
5
 
! Отговори
АДРИАН ОТ ДЕВЕСЕЛУ преди 7 години
Братя българи.САЩ са единствената сериозна сила способна да спре ушанковците и кремълско-путинската агресия срещу Балканите. Българи и румънци винаги трябва да сме заедно с Украина ,ЕС и НАТО за да спрем руската агресия. Да благодарим на САЩ за това ,че пазят България от провокациите на Путин. А колкото за Ф-15 рашките нищо не могат да измислят срещу него. Просто защото нямат мозъци .
91
1
 
1
 
! Отговори
ще се сбъдне преди 7 години
До Майтапчия може и да ти се сбъдне пожеланието и да го изпиташ на твоята глава така ще усетиш падането по пълноценно
90
2
 
8
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
Хайде,хаирлия да е!И леко падане!
89
9
 
4
 
! Отговори
България ЕС НАТО преди 7 години
това си е друга работа вече България се охранява съвместно със съюзниците от НАТО заедно сме по силни
88
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо мисията е само една седмица? Ушанкoвците са толкова агресивни, че мисията трябва да бъде до *** на РФ.
87
0
 
0
 
! Отговори
JJivanov преди 7 години
този е следен обемно площно проникващо от жестоки врагове провели чумната пандемия по времето на ЮстинианАктивиран е древен около уранов радар за следене на опасни цели..
86
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, да видя сега русофилите как ще си го преведат това:"Вы русские сами в дерьмо живете, и других хочете там затаскать"
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гърците работят вече за по-малко от 400 евроГърция: 51% от назначените със заплата под 400 евро
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименГлуости са от литературната гледна точка на руските митове и легенди Иначе си е баш така, черно на бяло не зависимо дали ти пасва приятно на въображемите представи или не.
83
12
 
7
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
И понеже на нашите Миг-29, двигателите се нуждаят от основен ремонт на всеки 300 часа полет и този ремонт струва около 1 милион лева на двигател, нашите ВВС изнемогват. За справка двигателите на Ф-16 се ремонтират на 1500 часа полет.За това идват и американските Ф-15 защото ресурса на нашите Миг-ове е на изчерпване и ние сме в руски капан за потдръжка на неефективна руска техника.
82
12
 
6
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Защо американците са тук и от кого ни пазят?Ф-15 са в АБ Граф Игнатиево, защото руснаците редовно летят на ръба на въздушната ни граница със разузнавателни самолети и бомбандировачи, слухтят с разузнавателната си техника и ни проверяват времето за реакция (за колко време ще вдигнем изтребители). И това нещо го правят доста често, което от военна гледна точка си е чиста провокация и агресивен акт.И понеже на нашите Миг-29, двигателите се нуждаят от основен ремонт на всеки 300 часа полет и този ремонт струва около 1 милион лева на двигател, нашите ВВС изнемогват. За справка двигателите н
81
1
 
1
 
! Отговори
i4ko преди 7 години
Бяxа над стара зззагора
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спирам, спирам
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Викторе много глупости изписа.
78
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, верно. При рашките много неща си остават на хАртия! Вижте какво сме си нарисували. То верно имат добри художници, *** софтуеърните им инженери давно уже работят на ползу американского роду.