С 25 млн. пътят Пловдив-Асеновград става четирилентов

Изпълнител на проекта може да има още през октомври
35
С 25 млн. пътят Пловдив-Асеновград става четирилентов
Снимка: БТА

С 25 млн. лв. от Оперативна програма "Региони в растеж" пътят Пловдив – Асеновград ще бъде реконструиран в четирилентов, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Тя допълни, че ако няма обжалване, изпълнител може да бъде избран през месец октомври т.г. и реализацията на проекта да започне максимално бързо.

Освен тези средства, по линия на бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" има осигурено финансиране, благодарение на което в момента пътят Асеновград – Смолян се рехабилитира, съобщиха от МРРБ.

Осигурени са допълнителни средства, с които се работи по тунелите и полутунелите, правят се обрушвания на скатовете на всички критични места, за да бъдат предотвратени свличанията, информира министърът.

Тя обърна внимание, че трасето осигурява единствения достъп до Смолян и региона и предвид важността му е осигурен този допълнителен ресурс за инвестиции в общ размер на над 20 млн. лв., особено в района на Бачково, които са доказано необходими. Очаква се дейностите да бъдат завършени до края на този строителен сезон, преди зимния период.

След тази инвестиция, съгласно гаранционните срокове, изпълнителят ще поддържа трасето за период от 5 години. Той ще трябва да коригира и да изпълнява допълващи мерки за сериозните свлачища, които са в този район, информира Лиляна Павлова и допълни, че предвид структурата на скалата те са нормални и естествени.

Регионалният министър съобщи, че се прави прединвестиционно проучване и е възложено в дългосрочен аспект да се проучи какви са възможностите за трета лента и уширяване на пътя в бъдеще. Към момента за нас е важно да довършим започнатите дейности, така че да направим пътя максимално безопасен, за да не се налага да го затваряме често, подчерта тя.

По линия на оперативната програма в Южен централен район ще бъде финансирана рехабилитацията и на трасетата Чирпан – Симеоновград, Стойките – Широка лъка – Михалково – Кричим, Кърджали – Мост – Манастир и Полски градец – Тополовград, информира още Лиляна Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: МРРБЛиляна Павлова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато става въпрос за харчене на пари,Лилето става доста превъзбудена и ми напомня за вица/а може и да не е виц/попитали една пр...тка изпитва ли удоволствие като контактува с толкова много мъже,а тя отговорила:Да,когато вземам парите.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер!
26
1
 
3
 
! Отговори
100лв. винетка преди 7 години
А така нареченият първокласен път Пловдив - Пазарджик кога ??? Заприличал е на разорана нива , за какво ви плащаме винетки , за да си трошим колите по тези каруцарски пътища ...
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трасето за което става въпрос свързва единствено Пловдив и Асеновград. Пътя от Асеновград до Смолян си е нещо съвсем друго и не виждам как разширяването на отсечката Пловдив-Асеновград ще помогне на трафика към Смолян
24
0
 
2
 
! Отговори
Прост преди 7 години
За тунели бях чувал, дори съм виждал тунел. Но какво ще рече полутунел не ми е ясно. Според мен е нещо като полубременна. Ако някой знае да ме светне.
23
2
 
2
 
! Отговори
Dinosaurus преди 7 години
Сбогом АМ Хемус, сбогом Северна Българио, много си далече от Турция! Сега и в Смолян ще направим водно огледало, после обходен път Кърджали с вантов мост над р. Арда и 7 виадукта за чудо и приказ; пък нека Тракия се забива в центъра на Бургас, Варна също ще забрави за околовтъстно - то София няма, че тези ли? Ама емигрантски центрове в София бол, нищо че Смолян и Кърджали са къде по-близо до турската граница; виж читав път трябва, по-лесно да се придвижват и да изкупят центъра на столицата. ДПС!
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо Южна България ли - ами улесняват "бежанците" - @&#*$@# /самоцензурирано/
21
1
 
2
 
! Отговори
смолян преди 7 години
С тези пари ще има как да се направят още по 2 ленти Асеновград-Смолян с Тунели както е по другите страни. Да иде да види как се правят в Италия и Швейцария Пътища и тунени в Планината.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странно и прелюбопитно - от няколко години преасфалтират пътя, ремонтират тунелите и мостовете и крайно съмнително дали ще приключат с тези дейности и тази година... та интересно кога ще започват разширението и с какви средства? Едва ли два пъти за един и същ път ще се отпускат евросредства.Между другото - то и проект за жп линия има на повече от 100 години, няма ли и него да изровят от архива?
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4-лентов?В реката ли ще са 2-те ленти?
18
0
 
4
 
! Отговори
до 20 преди 7 години
Аз живея цял живот в този град. Има много проблеми, но те са другаде. Асеновград е най-православния град в България с най-много религиозни храмове. В същото време има една единствена джамия (не броя тази, която е в строеж).
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асеновградчанино, аз имам снимков материал. Ти имаш ли нещо с което да докажеш обратното? Хайде да си говорим с факти, а? Жалко, че нямам и звукозаписи как разни брадати субекти възхваляват Аллаха и плюят по Исус на градския пазар в четвъртък. Нали знаеш, че пазарният ден в Асеновград е четвъртък. *** и виж какво става. Цитатът на патладжанения субект беше "Няма да е техния Исус, я".
16
1
 
4
 
! Отговори
Асеновградчанин до 1 преди 7 години
Пълни глупости са това, което пишеш. Не съм видял жена с бурка или някой брадясал. Смея да твърдя, че в града си има разбиране между хората, без значение кой от коя религия е.Иначе за пътя - трябваше да се започне септември, сега октомври - пак се отлага.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За няма и 20 км отсечка - четирилентов път... Но пък за 25 млн.... Не знам да се смея ли, да плача ли.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През последните 3-4 месеци са загинали двама по това трасе. За последната година сигурно са 10 души. От доста време чакаме да направят този път четири лентов. Има участъци от пътя, които са много опасни, а при зимни условия е ужасно. Дано се изгради, колкото се може по-скоро. А, да, дано се монтират и още камери по пътя.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ся и Фейсбука да стане четирилентов Рай за медиците
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки ден младите напускат страната си .За кого са тези пътища безожници ,,крадци,, Половината стана набутахте в София другата изгонихте .Не се накрадохте
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не мислеха повече за собствения си просперитет, вместо за този на цялата нация, щяха да оправят и Севера. 27 години партиите мислят само за себе си и как да забогатеят на гърба на народа, абсолютно всеки по цялата верига гледа и мисли как да си уреди живота, от този който стои най-високо, до онзи който стои най-ниско в структурата на държавата, а Пепи се чуди защо демокрацията не сработва в България, а на запад бричи яко.
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората в Асеновград потвърждаваме - градът ни се ислямизира с много бързи темпове! Вече доста често се забелязват жени с бурки и всякакви други чершафи, брадати типове, фанатици оплюващи християнството и всякакви такива. Българите изчезват, а на тяхно място идват ислямисти, асеновград бавно се превръща в Ал-Баб.
9
0
 
22
 
! Отговори
Българина преди 7 години
А Северна България за регион в упадък ли е планирана от еврочергарите? Като назрее южния сепаратизъм, ще я търсите хемус. Щото Тракия е зестрата на ердоган