Цачева няма да работи в НС до края на изборите

Дарява парите от парламента този месец на черкезките баби
22
Цачева няма да работи в НС до края на изборите
Снимка: БТА

Шефката на парламента Цецка Цачева няма да идва на работа в парламента, докато не излязат резултатите от изборите за президент, защото влиза в битката за държавен глава.

Още по темата

Става въпрос за извинени отсъствия, защото тя, както и номинираният за нейно вице Пламен Манушев, депутат от ГЕРБ, ще подадат заявления за неучастие в работата на парламента по уважителни причини.

Според правилника на парламента депутатите нямат право на отпуск извън ваканциите, изрично записани там. Така че се оказа, че това е единственият начин те двамата да оправдаят неявяването си на работа като народни представители.

Парите пък, който ще вземе като заплата за този месец на предизборна кампания, Цачева ще даде като дарение за носиите на черкезките баби. Имам ангажимент към тях, обяви Цачева в парламента, където дойде рано сутринта, за да участва в председателския съвет.

Тя е уведомила ръководствата на всички парламентарни групи, че от 3 октомври е упълномощила заместника си Димитър Главчев от ГЕРБ да изпълнява правомощията и задълженията на председател на Народното събрание.

Според разпоредбите на Изборния кодекс депутати и министри, които участват в предизборна кампания не трябва да се откажат от задълженията, които изпълняват, но Цачева смята, че ако през този месец тя продължи да е шеф на парламента, това ще постави в по-неизгодна позиция опонентите й за "Дондуков" 2.

Въпреки това тя отсече, че ако по време на предизборната кампания има важно и отговорно гласуване в Народното събрание, ще участва в него.

Цецка Цачева отказа да отговори на въпроса дали не поема много голяма отговорност като кандидат на ГЕРБ за президент, след като премиерът Бойко Борисов заплаши, че ако не спечели изборите ще хвърли оставката на кабинета, с мотива, че в сградата на Народното събрание няма да говори по теми, свързани с кампанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавен орган и част от държавен орган нямат право да участват в изори за държавен орган. Класната е част от държавен орган. Дали изпължнява задълженията си, или не, щом не е подала оставка, значи си е държавен орган и няма право да участва. Странното несъстоятелно твърдение на ГЕРБ за отпуските си е глупост - задникът ми си остава ***, дори и когато не клеча на тоалетната чиния, нито пък седя на стол, защо държавните органи да ползват отпуски, каквито не им се полагат по никой закон?
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО КРАЯ НА ИЗБОРИТЕ НЯМА ДА РАБОТИ В ПАРЛАМЕНТА, СЛЕД КРАЯ НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че това тяхното в парламента работа ли е???????
11
0
 
5
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Спомням си че на миналите избори Плевнелиев си подаде оставката, Попова не. ?!?!?
10
0
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 7 години
Не беше ли по-редно да си подаде оставката, както правят нормалните хора, за да може да участва в кампанията на чисто? Реално сега тя може да е в отпуск, но все още се води депутат и началник на НС, което не е много редно.
9
0
 
7
 
! Отговори
рамсон преди 7 години
Цецито ми прилича на баба яга- без метла ама с милиони
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
че тя да не би да е работила,само си чеше езика
7
0
 
7
 
! Отговори
до 115 преди 7 години
А наглите, наместили се на разни места по общини и администрации, и тези, които са чели една и по малко от една книга те за кого гласуват. Или за тях гласуват?
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако искате син на нацията - гласувайте за Трайчо! Ако искате баба на нацията - Цецка! За един мандат ще се сбабичоса. Ако искате Президент - Енчев, Летеца, Патриота, Калфин, Татяна, Орешарски.....
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сутринта по една ТВ показаха хубавата плевенска адвокатка - вице на Велизар Енчев. Когато в съда се е изправяла срещу Цецка, винаги е печелила.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай Трайчо!
3
0
 
5
 
! Отговори
Vasich преди 7 години
То там кога се е работило?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък се чудя как ще отида и ще гласува ,,За'' мажоритарни избори на референдума, а преди или след това ще отида и пусна гласа си много ,,мажоритарно'' за Тьотка!Извинявайте, ама за човек с малко умисъл в главата това е насилие над собствената си воля и разум. *** тотал!
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А след изборите, пак ще работи в НС! Тьотка Цачева!