Аплодисменти и "Оставка" в НС, Главчев: Стига циркове!

Петъчното заседание на депутатите приключи със скандал
Обновена: 7 окт 2016 12:18 | 7 окт 2016 12:18, Камелия Цветанова
79
Аплодисменти и "Оставка" в НС, Главчев: Стига циркове!
Снимка: Булфото, архив

Със скандал приключи петъчното заседание на парламента. Причината – нарушаване на реда в залата, което ядоса председателстващият заседанието Димитър Главчев.

След като от тази седмица той официално изпълнява задълженията на председател на Народното събрание, за което го упълномощи Цецка Цачева заради предизборната си кампания, Главчев показа твърда ръка и заради няколко ръкопляскания от страна на червените депутатите, а по-късно и възгласи от техните места: "Оставка", прекрати заседанието и насрочи следващата сряда.

Още по темата

Социалистите обаче бяха решени докрай да се проявят и Таско Ерменков и Жельо Бойчев разпънаха транспарант: "Те поГРЕБаха България".

Всичко започна с декларация на соцлидерката Корнелия Нинова за провала на Кристалина Георгиева като кандидат за генерален секретар на ООН, макар че правителството застана зад нея и така остави Ирина Бокова сама в надпреварата. Това естествено стана повод червената лидерка за пореден път да нападне премиера Бойко Борисов.

Според нея е видно, че Борисов е обслужил чужди интереси и е предал България и попита кои страни са поискали от него да бъде сменена кандидатурата на България, защо проявява нахалство и управлява държавата след като и той има комунистически минало като Бокова, защо издига Цецка Цачева за президент, която пък е била партиен секретар.

Обвиненията й бяха посрещнати с овации от социалистите, но когато на трибуната се изправи Георг Георгиев от ГЕРБ, започнаха да зоват за "Оставка", което окончателно предизвика Главчев да поиска ред в залата и когато това не се случи, да прекрати заседанието.

Той беше категоричен, че няма да допусне пленарната зала да се превръща в цирк и сцена за такива прояви.

"Не смятам, че пленарната зала е мястото, където да се изпълняват такива хореографии, има си места за художествена самодейност", отсече той.

Според Главчев обаче е изненада, че БСП така лесно се отказа от правото си на контрол на министрите заради поведението си. Иначе той е категоричен, че парламентът ще продължи да заседава, като само в последните две седмици преди вота депутатите няма да работят.

От ГЕРБ коментираха, че до изборите тепърва ще стават свиделите на такива циркове от страна на БСП, които се опитват да наложат своя кандидат за президент Румен Радев.

Цвета Караянчева отсече, че Корнелия Нинова всеки ден изрича но една лъжа. "ГЕРБ няма алтернатива, това правителство е стабилно и работи с мисъл за хората, за просперитета на страната", отсече тя.

От ДПС пък определиха предсрочното прекъсване на заседанието като политически гаф на ГЕРБ.

"Искането на оставки не е безредица, а демократичен политически акт независимо от кого и къде се иска и скандира", отече лидерът на движението Мустафа Карадайъ.

Той се оплака, че чрез прекратяване на парламентарния контрол се крият министрите от отговори на въпроси пред очите на цялото общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм анонимен.С поздра-АФРИКАНСКИ.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
У смправляващата софийска върхушка-управляващи и опозиция кичат България с какви ли не цености и блестящи дрънкулки,което не може да скрие ПРОСТИТУТКАТА,която с общи усилия направиха и прдължават да првят.Прочетете,ако още можете ,каквопишат в пресата,ако ли не погледйте телевизията,.
59
0
 
1
 
! Отговори
duhku4e преди 7 години
Цвета Караянчева отсече, че Корнелия Нинова всеки ден изрича по една лъжа. "ГЕРБ няма алтернатива, това правителство е стабилно и работи с мисъл за хората, за просперитета на страната", отсече тя.
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен57 ...и бивш Партиен секртар на БГА ,,Балкан,,....гарантирано от Гроб!
57
1
 
1
 
! Отговори
eN-Vy преди 7 години
Браво на цирковата трупа "240-те парламентаристи",с днешното си супер изпълнение дори цирк "Балкански" искрено започна да им завижда
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Разговорите с лидерите на ЕС потвърдиха, че задължителните квоти за приема на бежанци са политически мъртва тема", за Братислава и Будапеща- Фицо и Обан"Никой няма да ни налага никакви квоти. Решението с кого ще живеем заедно ще се приема само от унгарския парламент"- ОрбанДа ама нашия парламент е от гербави марионетки и ко прайм сегаТая седмица 500 души влезли незаконно и си остават в българия
55
3
 
3
 
! Отговори
sofeto преди 7 години
"Искането на оставки не е безредица, а демократичен политически акт независимо от кого и къде се иска и скандира", отече лидерът на движението Мустафа Карадайъ."*** това КГБистките партии-русофайници пак се разцелуваха. Под давлението на българомразеца-джудже!
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Форбс: България се управлява от тъпоумен интригант сървайвърGoogle The UN Has A New Leader: The Secret Power Plays Behind The Election
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шизитата пак са ги активирали. Психически обременените българи - ударната сила на ГЕРБ!
52
9
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
ПРЕДИЗБОРНИ , КОМУНИСТИЧЕСКИ ЦИРКАДЖИЛЪЦИ!! НИНОВИЦА ---/ТАКА СИ СПЛОТЯВА ЕЛЕКТОРАТА /...СЪС ЦИРКОВИ ИЗПЪЛНЕНИЯ !ТАКА Е -------КАТО НЕ МОЖЕ СЪС ДРУГО ...ХА,ХА,ХАААААААААААА
51
2
 
14
 
! Отговори
ПАЯК преди 7 години
НАИ-ДОБРИЯТ НАЧИН НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ДА БЪДАТ ИЗЛЕКУВАНИ ОТ БОЛЕСТА НАРЕЧЕНА ЖАЖДА ЗА ВЛАСТ Е КОГАТО ВСИЧКИ 240 НАРОДНИ ИЗЕДНИЦИ СА В ЗАЛАТА ДА ВЛЯЗАТ НЯКОЛКО ДОСТОИНИ БЪЛГАРИ С АВТОМАТИ И НИКОИ ДА НЕ БЪДЕ ПРОПУСНАТ.
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДИМИТЪР ГЛАВЧЕВ Е ВРЕМЕНЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ ДО ЗАВРЪЩАНЕТО НА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА НА РАБЛОТА НА 8 НОЕМВРИ
49
2
 
11
 
! Отговори
izh преди 7 години
Позаинтересувайте се колко струва създаването на една медия, какъв и е оборотния бюджет, кога е създадена. 90% имат рождена дата веднага след Берово-Виденовия обир на наличните пари на българите. А идеологът и ръководител на колектива разработил схемата за приложение на инфлационния удар Р. Гечев даже и го канят като експерт. Нищо ново по нашите географски ширини.
48
9
 
8
 
! Отговори
тези двамата- преди 7 години
"Таско Ерменков и Жельо Бойчев разпънаха транспарант: "Те поГРЕБаха България" ми напомнят за "погребалната картина" по идея на приятеля на Станишев- ИТ специалист, когато РБЪлгария бе залята с ликове на Костов и Борисов в тъмни тонове, с някакъв нож и надпис: Гласуваш за Костов, избираш Борисов". До такова падение бяха стигнали БКП/БСП.Та сега с черния траспарант с бели букви- СЪЩАТА ИДЕЙНОСТ..Таско, Жельо....
47
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Главчо вие сте по ЦИРКОВЕТЕ !!
46
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червените крадци на България милионери и милиардери, но социалисти днес са се НАДВИКВАЛИ ЗАЩОТО СА ИСКАЛИ СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО И СПРАВЕДЛИВОСТ- С ДРУГИ ДУМИ С 10%ПЛОСЪК ДАНЪК МЕТНАХА ОТГОВОРНОСТТА ЗА ДЪРЖАВАТА НА БЕДНИТЕ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА А ТЕ СИ ОСНОВАХА ДАНЪЧЕН РАЙ- ГНУСНИ ЛИЦЕМЕРИ. ДНЕС ТЕ ИСКАТ ДА НИ ВЪРНАТ ОЩЕ 4.5 МИЛИАРДА КАТО 2013 Г И ИНФЛАЦИЯ НАД 100%- ОБИЧАМ ВИ БЕЗПЛАТНО.
45
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всички ни писна от психарията на Бойко, който си мисли, че твори световната история! Такива ги надроби, че единствения изход е ....
44
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като издигат плакати в залата значи са подготвени предварително и са знаели какво ще стане! Какво сега само хленчат и търсят под вола теле! Да се докопат до властта другарите нямат спирачки и наглостта им няма край! Те са били винаги против държавата и хората!
43
2
 
17
 
! Отговори
Въазмутен преди 7 години
Не мога да разбера логиката на голяма част от коментаторите по-долу. Корнелия Нинова бивш член на СДС, а Цачева на БКП. Да направим рокада и може би ще се успокоят страстите. Обръщам се към по-младите. Реалностите бяха такива, че ако не си член на комсомола не те приемат във ВУЗ. Ако не си член на БКП не можеш да се издигнеш в йерархията не зависимо от квалификацията ти. Защо никой не се запита след като комунистите са срещу гнилия капитализъм, как станаха най-големите капиталисти. Отговорете си
42
2
 
5
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Извинете, тази лудница в кой край на България се намира.Питам просто за консултация и то безплатна.?!