Държавата може да изкупува общински гори от 2017 г.

Увеличават бюджета за изкупуване на частни горски терени
7 окт 2016 16:52, Надежда Бочева
6
Държавата може да изкупува общински гори от 2017 г.
Снимка: архив, БулФото

Догодина държавата ще продължи с въведената скоро практика да изкупува частни гори и е възможно да бъде обявена процедура и за общински парцели. Това каза на конференция в рамките на годишната среща на НСОРБ зам.-министърът на земеделието доц. Георги Костов.

"Тази година бюджетът за изкупуване на горски парцели беше около 700 хил. лв. Догодина очаквам да бъдат предвидени около 2 - 2,5 млн. лв.", уточни той.

Държавата ще изкупува основно гори на физически лица и когато приключим, вероятно някои горски предприятия може да обявят изкупуването на малки по площ нерентабилни общински гори, каза Костов.

По повод тазгодишната процедура за изкупуване на частни гори той каза, че още не е приключила оценката на предложенията, но държавните гори ще се увеличат минимум с 250 хектара.

Костов обясни на кметовете, че ще бъдат изкупувани и изсечени горски терени, които после може да бъдат залесени.

Той съобщи още, че наредбите за горските мерки по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 ще бъдат готови през първото тримесечие на 2017 г. и ще бъдат отворени през второто.

Зам.-министърът посъветва кметовете да подготвят проекти за залесяване.

Още икономически новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Въобще - Няма проблеми - No problems. We good...:)
5
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Лошото е, че могат да бъдат спрени по същия начин, със същите средства и при същите основания с които затриха държавата ни(дома ни), хората, избиваха дедите ни (вкл. и на Б.Б. дядо му - ха ха), зяличиха паметта им, написаха ла*няната си история и я търколиха на децата ни да я ядат!Ако мин. е отговор на настоящето и ключ към бъдещето, то нашато може да се нарече status "0"Ха ха ха - "Наздраве", както викат англичаните и "Да ви е сладко"На "тях" нещата вече им се получават по плавно, без страх
4
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Как ехидно се прокрадва "говорене" за движекие на този вид собственост и ценен ПРИРОДЕН ресурс.Така у хората се създава настройката, че вс. е наред и да "спят" спокойно!Сега купуват с държ.пари, после продават по техни снетки.Не завиждам на хората които сладострастно ще се облажат от тази ценна придобивка, но съм бесен от това че ми нарушават правото на живот в дома ми - бившата държава и вече настоящата експлатационна територия, наречена бЪЛГАРИЯ.Убиват и ядат.
3
0
 
1
 
! Отговори
лупи преди 7 години
Браво! Ще ми купите х.я, защото кметовете вече изкупиха всичко.
2
0
 
7
 
! Отговори
венета преди 7 години
върнете първо на хората горите и залесените имоти!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно! Скъпи им са станали дървата за отопление на чиновниците!