Ние причиняваме войните! Ние трябва да приютим бежанците!

Бойко Борисов призова Европа да посредничи за край на войната в Сирия
7 окт 2016 14:30,
658
Ние причиняваме войните! Ние трябва да приютим бежанците!
Снимка: flickr

Премиерът Бойко Борисов обяви, че мигрантските потоци се насочват към Европа, защото десетилетия наред лидерите на тези страни са изградили най-доброто място за живеене.

"Мигрантска криза за Русия няма и за САЩ няма, всички идват в Европа, защото нашите лидери десетилетия наред са изградили най-доброто място за живеене, изградили са ЕС. Те са били много по-прозорливи, изживели са 100-годишни войни", настоя той по време на конгреса "Миграция и интеграция: влиянието върху жените", организиран от ЕНП Жени.

Още по темата

"Продължавам да смятам, че тези, които бягат от война, особено където има и наша намеса - на Европа, на страните от НАТО, сме длъжни да си понесем отговорността и да подпомагаме тези хора, защото ние го причиняваме", категоричен бе министър-председателят.

"Помните времето, когато малки деца ги даваха удавени в морето и как протичаше това като ток във всички европейски страни. Какво чувство на жал, умиление, дори и срам, че това се допуска в 21 век. Тогава всички държави с развита демокрация откликнаха да помогнат на тези хора, които бягат от война", продължи Борисов.

В тази връзка премиерът настоя цялата дипломация на Европа трябва да бъде впрегната  и да посредничи за прекратяване на военните конфликти, на първо място в Сирия.

"Всеки един от лидерите има достатъчно контакти, ЕК и ЕС като цяло имат достатъчно лостове да повлияят и на президента Путин, на президента Обама, на държавния секретар Кери, на външния министър Лавров", отчете той.

"Няма по-добро от мира", обобщи Бойко Борисов и предупреди, че ако започнем да замитаме проблемите под килима, другите ще ги видят и ще ни атакуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
1
 
12
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
и какво хубаво сте създали в европейска българия.глад без работа без чест без уважение без правото на глас в семейството си че немаш доход.разбити семейства.и голяма проституция от млади момичета и момчета които са се превърнали в гей.моите поздрави г-н бб безсрамник г.ъ.з.о.м.и.е.ц. истината боли и ще ви боли
360
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, "ние" причиняват войните, а не "вие", т.е., управляващите, а не управляваните, ама първите насилват вторите да плащат с лишения и тормоз!?
359
0
 
16
 
! Отговори
Дивият Бил преди 7 години
Идвали в Европа, защото нашите лидери са създали най-доброто място за живеене! Ами те що не си създадат държавата по наш пример, ами идват да се настанят на готовата софра? Защо не си изпратят лидерите да се учат в Европа как се прави държава и с опита си тук да си създадат своята по наш модел, след като толкова много им харесва? Няма да го направят, защото са хитри. По лесно ще намерят някой управляващ *** да им отвори вратите на своята държава, та да се настанят в нея наготово.
358
0
 
15
 
! Отговори
Дивият Бил преди 7 години
След като ние им причиняваме войните логично ще бъде да ги *** до крак! Тъкмо са ни дошли на гюме! Бойко наистина има кураж да каже и това което никой друг корумпиран политик не би посмял - че ние сме ги метнали в Сирия и сега ББ се е разкаял и решил да замаже греха си за изпратеното оръжие, като подари на сирийците България. Ама тая няма да стане.
357
24
 
2
 
! Отговори
Яни Добрия преди 7 години
Бойко е мъдър мъж и затова остава неразбран от дивите селяни, които уви станаха твърде много в тази страна. Бойко има сърце и кураж да каже и това което никой друг корумпиран политик не би посмял. Да каже неудобната истина и да я отстоява. А на злобните мишки бълващи по форумите искам да ви кажа единствено: има Господ и той ви гледа, на всеки му според делата му. Давете се в омразата си, вие си избирате.
356
6
 
12
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ОСТАВКА!!!
355
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
oravi vsichko za da zagubi. Iska drug da mu opravia bakiite. Darjava ne sashtestvuva
354
4
 
16
 
! Отговори
Морски преди 7 години
Клоун...
353
3
 
17
 
! Отговори
ани преди 7 години
тоя за пореден пьтя се изложи....Бьлгария заслужава по-добри политици.Стига са ни излагали тия клоуни....
352
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко " се загуби в превода".
351
5
 
24
 
! Отговори
Trubadur преди 7 години
Този го прекали!
350
1
 
17
 
! Отговори
Qk преди 7 години
Voinata e biznes - Borisov e prosto ohranitel na mnogoto europeiski i usa biznespredpriemachi v voinata. Imat sporni pazarni teritorii i ceni s rusnacite i arabite.
349
3
 
31
 
! Отговори
13466 преди 7 години
Бочето огкрадна милярдите..Сега ще загубят изборите(нарочно)...Ще избяга от власта и който дойде ще повтаря дежурното"Бойко е виновен" и овцете пак ще лапат мухите и новия овчар ще продължи да ги стриже каквото е останало и така и ще слуша господарите от САЩ!
348
5
 
50
 
! Отговори
Киряк Стефанов Стефч преди 7 години
Бойко, вие напълно изтрещяхте от ГЕРБ, бе. Едната ни пита за произхода на майките и бащите ни; друга пък една дърта повлекана ни се прави на президент още преди да е станала; ти си се наобиколил с луди от 4-ти километър и ни вменяваш, че сме запалили някаква необявена война, като казваш НИЕ. Кои ние бе, Бойко? Нямате ли си име, ВИЕ, дето се смятате за НИЕ? Ако с това НИЕ имаш предвид господарите си, то е друг въпрос, ама не ме прави на стари години убиец, бе Боце!
347
3
 
45
 
! Отговори
да ама не преди 7 години
Всички знаем, че не ние сме причинили войните! Това с внушения не се постига!
346
3
 
46
 
! Отговори
Добрева преди 7 години
.НИЕ ЛИ ?...НЕ СА ЛИ ГОСПОДАРИТЕ ТИ : САЩ, ИЗРАЕЛ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ??? .И САУДИТСКА АРАБИЯ ?
345
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кои "ние",господин министър-председател? Ние, обикновените хора, ние, народите? Ние ли причиняваме войните, та да носим последиците? Наглостта на това изказване няма равна на себе си.
344
3
 
42
 
! Отговори
Анна преди 7 години
ЗАЩО ГО КОМЕНТИРАТЕ, ТОЙ Е БОЛЕН ЧОВЕК.....НАРЦИСИСТ В ПОСЛЕДЕН СТАДИЙ...
343
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е тоя съвсем е изтрещял ние не сме причинили никаква война САЩ причиниха войните в арабския свят и е редно тогава да си приютят бежанците .като казва НИЕ да има предвид че ние сме от САЩ т.е вече нямаме собствена идентичност проектът е успял и българите са претопени
342
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 416,"Боко, нямаш думата, думата имат големите началници..."Та той нали техните думи повтаря, като папагал. На тези, които го поставиха на сегашното му място и го крепят.