БСП пита енергийния министър за миньорите в "Бобов дол"

Таско Ерменков: Какво прави властта за тях?
Обновена: 12 окт 2016 10:40 | 12 окт 2016 10:20, Камелия Цветанова
6
БСП пита енергийния министър за миньорите в "Бобов дол"
Таско Ерменков. Архив: Булфото

Енергийният министър Теменужка Петкова да обясни на депутатите каква политика има държавата за въгледобива в страната. Това поиска червеният народен представител Таско Ерменков, като конкретният повод за настояването му стана ефективната стачка на миньорите от "Бобов дол".

115 миньори от рудник "Бабино" при мини "Бобов дол" останаха вчера на 500 метра под земята и отказаха да излязат в знак на протест срещу забавянето и намаляването на заплатите им, и лишаването им от социални придобивки като изплащане на храна и транспорт.

Още по темата

"Те все още са под земята и стачкуват ефективно. Нямат храна и вода, така че да изслушаме Петкова какво прави властта за тези, които не си получават заплатите, не са им изплатени ваучерите за храна“, настоя Ерменков.

Той поиска и да разбере лично от енергийния министър дали има програми за преквалификация на тези миньори, които ще бъдат уволнени.

По данни на синдикатите предстои съкращаване на около 600 души от рудник "Бабино" заради оскъпяването на добива на въглища.

Председателстващият заседанието на парламента Димитър Главчев от ГЕРБ обеща, че ще се свърже с Теменужка Петкова, която най-вероятно ще дойде в парламента след заседанието на правителството, ако няма планирани други ангажименти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Joko преди 7 години
"БСП пита енергийния министър за миньорите в "Бобов дол". . . .. Аз пък питам БСП: как бедното селянче от с. Маджаре стана собственик на толкова много и големи предприятия от енергния сектор !
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АА няма как да питате никой,те си отидоа у ваканция,чаак на 9 ше ги питате,сеа почивайте.
3
1
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
БСП да си питат другаря Ковачки, дето изнудваше миньорите да гласуват именно за БСП срещу храна
2
0
 
6
 
! Отговори
Анализ преди 7 години
Енергийното лоби на милионерската партия яхва стачката и нанася предизборен ударсрещу отлюспения Ковачки(БСП-АБВ-ЛИДЕР) и властта,проспиваща дивотиите накомунистическите капиталисти.Атовете се ритат,горките "магаренца"(миньорите,чийто труд е ограбен и носиразкошен живот на политически тарикати)теглят.Уви,не виждам светлина в тунела...
1
0
 
8
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Защо не питат миньорите дали само за предишния месец не са получавали заплати?Или понеже идват избори,трябва да мобилизираме нашите хора.Единственото спасение за тези хора е да се изгони вашият човек Ковачки