Вигенин не вярва в успеха на кабинет, направен от РБ

Никой не може "да постави юзди" на ген. Радев, коментира той
8 дек 2016 11:44,
26
Вигенин не вярва в успеха на кабинет, направен от РБ
Снимка: bgonair.bg

Този парламент се е изчерпал и от БСП не смятат, "че противоречива малка коалиция като РБ" може да води стабилно правителство. Това заяви депутатът от БСП Кристиан Вигенин в предаването "България сутрин", като потвърди, че от БСП няма да участват в каквито и да е опити за съставяне на правителство в рамките на този парламент.

Колкото по-бързо приключат процедурите по връчване на мандати, толкова по-добре, смята социалистът. Според него по-бързо трябва да има служебен кабинет.

"Не разбираме защо този трети опит трябва да се отлага толкова във времето, но вероятно президентът Росен Плевнелиев се опитва да даде още малко време и шанс на РБ да сглобят нещо. Не смятаме, че този опит ще успее и че ще имаме нещо различно - преди беше ГЕРБ и РБ, а сега - РБ и ГЕРБ", коментира Вигенин за Bulgaria ON AIR.

Запитан дали на едни евентуални предсрочни парламентарни избори БСП ще постигне подобен резултат като на президентския вот, Вигенин заяви, че никой в Столетницата не си прави илюзията, че ще спечелят с 60%, но вярва, че ще постигнат силен резултат.

"Тук се натрупаха много фактори, които помогнаха за тази подкрепа, каквато не сме имали, откакто има президентска институция от 1989 г. Факт е, че хората видяха, че БСП е в състояние да предлага хора, които излизат над партийния интерес и работят за България. БСП е все по-готова, а към деня на изборите ще сме абсолютно готови да поемем тази отговорност и да предложим честно и градивно управление", добави той.

Според Вигенин на ген. Румен Радев никой не може "да постави юзди", а още при издигането му от БСП са поставили едно единствено изискване към него - "да работи за България". По думите му няма нищо неестествено, че бъдещият държавен глава е отишъл на последния им пленум, но това едва ли ще се повтори в бъдеще.

"Чест прави на ген. Румен Радев, че все пак не забравя кой стои в основата на неговото избиране за президент. Той не е участвал или присъствал на нашия пленум, а дойде в началото, за да благодари на хората, че изнесоха тази кампания", заяви Вигенин.

От далечна Русия излизат всякакви информации, но трябва да се вярва на официалните съобщения, коментира бившият външен министър по повод публикациите в медиите, че пенсионираният руски разузнавач ген. Леонид Решетников и лидерът на БСП Корнелия Нинова са се срещали, за да съгласуват издигането на ген. Румен Радев за президент.

"Г-н Решетников не заслужава да се споменава името му. Този въпрос трябва да се обсъжда с Корнелия Нинова. Не се хвърляйте на партенки, които се опитват да внушават едно или друго", подчерта Вигенин и допълни, че изборът на генерала е бил прозрачен и най-демократичен спрямо всички останали партии.

Изборът между Изтока и Запада не стои пред България, заяви Вигенин.

"Вярвам, че предстои един силен мандат на ген. Радев. Той нееднократно заяви позициите си. Мисля, че е смешно човек, който 10 години е бивш военен, генерал от НАТО, да тръгне в една кампания, в която вади България от НАТО. Не е сериозно", смята той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е на къс повод който се държи от руския государь.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако рб се имат за политици, разумно би било да се коалират с дпс и дост, две партии, служащи да озаптяват етническите друговерци у нас. Такава коалиция никой няма да може да катурне. За обикновена България е много вредно да преживее нови парламентарни избори. За България на червените партийци може да не бъде толкова вредно, но това не е абсолютно сигурно. Доган и Местан знаят как и защо.
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ Е БИЛА В ЕВРОПА И ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ АКО Я ИМА ! ЕС Е ПРОСТО ЕДНА ФАШИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ, И ВМЕСТО ДА Я КРЪСТЯТ SS ИЛИ ГЕСТАПО, ЗА ДА ВИ ЗАБЛУДЯТ СА Я КРЪСТИЛИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ . САЩ, АНГЛИЯ, ФРАНЦИЯ МРАЗЯТ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ. КОГАТО ТЕ СА БИЛИ ДИВАШКИ ПЛЕМЕНА БЪЛГАРИЯ Е БИЛА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Независимия" отдавна е обязден. Питайте Решетников ако не вярвате.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Монголоиден непълен член...
13
6
 
9
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 7 години
КАПИТАЛИЗМА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ГЕНОЦИД, ФАШИЗЪМ ! СЪЩЕСТВА КОИТО ЦЕНЯТ ЕДИНСТВЕНО ПАРИТЕ НЕ СА ХОРА. НЕ ТЪРСЕТЕ ОТ ТЯХ НИЩО ЧОВЕШКО, НЯМА МИЛОСТ, ВИЕ СТЕ РОБИ
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев си има три чифта юзди - Курнелка, мис Пиги и генерал Деса, къде повече?
11
3
 
8
 
! Отговори
шебека преди 7 години
до кпмуниста, а тези комунисти убивали и крали и е..ли след1944г.какво ще ги правим.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България си заминава ! Поради затъпяването на българското население, 70 % от българите все още не са разбрали че ЕС и НАТО заедно с техните слуги в парламента избиха и прогониха 2 000 000 българи. Доведоха страната си до пълен фалит , разруха и непогасими дългове. Простия българин 27 години гласува за едни и същи ***, БСП, СДС, РБ, ПФ, ДПС, АТАКИ, ГЕРБЕРИ, всички са чужди платени БЪЛГАРОУБИЙЦИ
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви юзди бре? Той е троен чехлю.
8
7
 
7
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 7 години
АКО НЕ ИЗВАДИТЕ БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО И ЕС ЗНАЧИ РАБОТИТЕ ПРОТИВ ДЪРЖАВАТА СИ, В КОЕТО СЪМ СИГУРЕН. РАДЕВЦИ, БОЙКОВЦИ, КУНЕВЦИ, КОСТОВЦИ, МЕСТАНОВЦИ, СТАНИШЕВЦИ, ДОГАНОВЦИ, "ПАТРИОТИ" ВСИЧКИ СТЕ ЗА БЕСИ.ОТО ! ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЛИ, КРАЛИ И УБИВАЛИ ОТ 89та НАСАМ ! ЩЕ ГО БЪДЕ
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А аз не вярвам на теб и на твоята сто годишна крадлива бабичка да промени нещо в България. Вашата партия пръсна чумата в България и от вашата партия са най-големите милионери ограбили България. И като плюете по другите дали пък не трябва да се обърнете към себе си първо !
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айдеееее соросопиттеците видяха статия хранилка и вкупом нададоха вой. "Животът на хиените" по Дискавъри чанъл.
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Никой не може "да постави юзди" на ген. Радев..."Ген. Радев е с юзди...и те си имат име - Нинова и Йотова, а края им е в Кремъл !
4
6
 
13
 
! Отговори
Александър Матросов преди 7 години
Аз пък не вярвам на кабинет съставен от партията, чиито член е този на снимката! Смешно е как се опитва да замазва и адвокатства поредния гаф на Нинова с Решетников!И не само него. Стига оправдания! Познаваме ви добре!
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този *** по заповед на западните си господари пръв дотърча в Киев да признае фашисткия преврат на Потрошенко.Искаме нови лица в политиката не кукли на конци.
2
0
 
14
 
! Отговори
СерГей преди 7 години
Здравей сладур!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мила Криси, знаем ви и вас и помним золумите ви. И.... аре да помълчиш малко. Весели празници скъпа!