Партиите да спрат с предизборните приказки, да мислят за проблемите!

Радев зове за развитие на икономиката, скок на доходите, сигурност...
Обновена: 24 апр 2017 17:54 | 24 апр 2017 16:52, Камелия Цветанова
61
Партиите да спрат с предизборните приказки, да мислят за проблемите!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Парламентарно представените политически сили трябва да изоставят предизборната реторика и да се съсредоточат върху разрешаването на важните за българското общество проблеми, свързани с постигането на икономически ръст и повишаване на доходите, преодоляване на демографската криза, гарантирането на повече сигурност за гражданите, както и предстоящото председателство на Съвета на ЕС. За това призова президентът Румен Радев, цитиран от прессекретариата си, по време на консултациите с "Воля", ДПС и Обединените патриоти.

Радев увери, че в президентската институция управленски коалиции няма да бъдат договаряни.

Още по темата
"Това е задача на партиите. Българското общество е изправено пред много проблеми и очаква сформирането на стабилно парламентарно мнозинство и правителство", каза Румен Радев.

Държавният глава беше категоричен, че провеждането на нови парламентарни избори в този момент ще има негативен ефект за страната и народа и призова политическите сили да се стремят към консенсус и обединяващи решения за създаване на работеща управленска коалиция.
 
Лидерът на "Воля" Веселин Марешки запозна държавния глава с приоритетите на политическата сила в мандата на 44-ото Народно събрание.

По думите му от ключово значение за страната е да се подобри дейността на администрацията за привличането на повече инвестиции и за увеличаване на икономическия ръст.

"Воля" ще продължи да работи за създаването на стимули, които да насърчат младите хора да останат в България, подчерта Веселин Марешки.
 
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ посочи, че очаква отговорните политически партии да съставят програма за управление, на основата на ценности, и около нея да се формира мнозинство в Народното събрание.

"Не държим на всяка цена ДПС да участва в следващата изпълнителна власт“, заяви Мустафа Карадайъ и добави, че ДПС не биха подкрепили управление "с участието на крайни радикали и националисти".

По думите на Мустафа Карадайъ е по-важно да бъде съхранена стабилността на държавата, а не да се търси самоцелно стабилност на една или друга власт.
 
По време на срещата си с държавния глава представителите на Обединени патриоти Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов изразиха позицията на политическата сила за предварителното постигане на коалиционно споразумение на основата на споделени ценности и приоритети, които да гарантират стабилност в работата на бъдещото правителство.

"Това е и причината на този етап да не сме договаряли конкретни министерски постове", заяви Валери Симеонов.

Лидерите на политическата формация бяха категорични, че страната се нуждае от стабилност и от успешно реализиран четиригодишен управленски мандат.

Подчертана беше и позицията на парламентарната група за предприемането на ефективни мерки срещу всеки опит за външно вмешателство във вътрешните работи на България.
 
Утре държавният глава ще продължи консултациите с лидерите на ГЕРБ и БСП. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕПА-джиите и ОБЕДИНЕНИТЕ МАФИОТИ ли ще оправят държавата?Или другите партийни хайдуци,отново самоизбрали се в парламента,които докараха държавата си,народа си,,майките, бащите, децата и внуците си до днешното положение? Въпросът е към правоохранителните органи и органите на сигурността на държавата- кого, от кого и защо пазят и "осигуряват",след като самите те,майките и бащите им,децата и внуците им умират от глад ,управленческа простотия и престъпност?КАКВО ПИШЕ В КЛЕТВАТА ВИ,ГОСПОДА ОФИЦЕРИ?
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Партиите да спрат с предизборните приказки, да мислят за проблемите!"...Г-н президент!Оценката и препоръките Ви са неточни! Партиите партийните ръководители- са много добри артисти и изпълнители и в съответствие с европейските директиви за щастливите кокошки и патки ГОВОРЯТ-кудкудякат- в или извън парламента-в превод "говорилнята"- и МИСЛЯТ за проблемите СИ - как да откраднат повече от конкурента!Това е по КОНСТИТУЦИЯ!Друг е въпроса за отговорността им,поета чрез депутатските клетви!
48
0
 
0
 
! Отговори
"Честни избори& преди 6 години
Какви честни избори?! Че избирателните секции в София бяха празни. На изборите за президент чакаха по 20 човека на стая, и за Цачева гласуваха един милион. Сега по пътя на логиката, поне 2-3 трябваше да чакат пред класна стая. Цели сеции баха празни. Честни в мечтите ви бяха изборите. Как така в малките секции в провинцията, гласовете за Възраждане ги нямаше, отиваха в графа невалидни. Трябва да се проверят невалидните бюлетини за кои партии бяхаБързо забравихте "Костинброд" - с реално осъдени!
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нашата Държава няма Проблеми . Всички въпроси и задачи са на еднакво проблвматично ниво .
46
0
 
2
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Патриотите си мислят, че още сме избори и сънуват. Няма по-големи простаци и извратеняци от тях.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До DreamTheater Президентът е прав.Предизборните лъжи са вече в историята.Прав е наистина! За да каже такова нещо, сигурно тези, с които имаше среща са му надули главата с измишльотините си, които повтарят като латерни. Въпреки, че водят уж преговори за правителство, явно много са си повярвали и витаят нейде в стратосферата, с разреден въздух!
44
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Успех на ГЕРБ - Да се разяснява колко лошо щеше да е при спечелване от БСП...както се опитваш да си правиш гъргара, казваш самата жестока истина!Спасихме се засега! Да са живи и здрави умните избиратели!
43
0
 
6
 
! Отговори
DreamTheater преди 6 години
Президентът е прав.Предизборните лъжи са вече в историята.Сега вече трябва да се работи.Изборите бяха честни.Абсолютно всички го признаха.Има ясен победител на изборите.Премиерът е също известен на всички.Дори и опозицията декларира готовност да помага по всички важни за нацията теми.България трябва да бъде над всичко.1336 години е била и ще бъде.Стига негатвизъм.Потенциал има.Трябва да се реализира.
42
7
 
4
 
! Отговори
Успех на ГЕРБ преди 6 години
Колеги, да се пише срещу Радев , да се набляга на: .руски шпионин. *** на Решетников. .любовница секретарка. .пари от Путин. .пионка. .безгласна буква. .кукла на конци. .под чехъла на Нинова. .безмозъчна фуражка. .измислен генерал. Да се разяснява колко лошо щеше да е при спечелване от БСП, като: .кражби от червени олигарси. .задкулисни игри. .фалиране на банки. .купонна система. .долара пет лева. .няма банани и тоалетна хяртия. .ще спрат санирането. .червени бабички.
41
3
 
6
 
! Отговори
Успех на ГЕРБ преди 6 години
Бъдещето на нашата партия е пряко свързано с нашия лидер Борисов.За съжаление рейтинга му все повече пада, а напоследък, сравнявайки го с Радев хората забелязват , колко ниска топка е Боката.Да се огледаме за нов лидер е късно, пък и той е окупирал властта в Партията здраво.Предлагам - люто да клеветим Радев, да лъжем да мажем, но да спасяваме каквото е останало от Харизмата.
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До чудя сеКъде е Росен Плевнелиев?Тази сутрин плямпаше глупостите си по НОВА.
39
18
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Румен Радев е абсолютно неспособен като държавник, използва опорните точки на бсп, които също са неадекватни.
38
1
 
3
 
! Отговори
Забележка преди 6 години
..към фотографа : Президента от положение " седнал- става" или от положение " прав - сяда " . Не може така , да ми го показвате , ни седнал , ни прав .
37
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РАДЕВ КОЙТО ЦЯЛ ЖИВОТ НИЩО НЕ Е РАБОТИЛ ОСВЕН КОМАНДИР НА ТРИ РУСКИ САМОЛЕТА В ПОДЕЛЕНИЕ ЗОВЯЛ ЗА ИКОНОМИКА. АБСОЛЮТНО НЕСПОСОБЕН ЧОВЕК.
36
2
 
14
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България Да пратим измамниците където им е мястото! 04.05.2017г.ТИ РЕШАВАШ!
35
4
 
8
 
! Отговори
до Василев преди 6 години
-Момче, ЧЕЗ руска корпорация ли е, американските "Марици" руски ли са?Мисли и не пиши небивалици!
34
0
 
8
 
! Отговори
Кариера Борисов преди 6 години
До генерал-смешно еАбе така е. Но ние не сме цивилизовани и не сме в Европа. Боко и той е шапкар.Апропо започва кариерата си като пожарникар и полива протестиращите срещу Живков по време на възродителния процес така усърдно, че е повишен и в чин и в длъжност. Тогава е забелязан от Първия и това е една от причините да е избран за телохранител на Живков.Как става генерал вече знаеш.И управлява страната вече девета година.
33
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС ще удължи санкциите срещу ***. Радев обаче си мълчи и вече не се прави на руска балалайка и не *** за тяхната отмяна
32
3
 
16
 
! Отговори
Vassil преди 6 години
Браво, г-н Президент! Истински Българин! С голямо "Б"
31
3
 
8
 
! Отговори
Мъст Злоба преди 6 години
Вярно е, че в обществото ни се нагнети много злоба , иницирана от ГЕРБ, също така и омраза на едни към други , по всякякви линии. Но спирането на този процес според мен вече е невъзможно, а дори и мисля че е вредно.Нека да експирира, да се засили поляризацията на обществото, дори и с цената на гражданска война. Ще има и грешно загинали, но каквото остане след такова прочистване ще е помъдряло житейски.