Позицията ни по спора "Газпром" - ЕК - на дебат в парламента

Инициативата е на служебния министър на енергетиката Николай Павлов
24 апр 2017 12:41,
8
Позицията ни по спора "Газпром" - ЕК - на дебат в парламента
Снимка: БТА

Служебният министър на енергетиката Николай Павлов ще инициира дебат в парламента за българската позиция по антимонополното дело, което ЕК води срещу "Газпром".

Това стана ясно след среща в Министерски съвет, на която служебният премиер Огнян Герджиков покани Бойко Борисов, Теменужка Петкова, Делян Добрев и шефа на БЕХ Петьо Иванов, за да ги запознае с българските предложения, които ще бъдат изпратени в Брюксел.

Още по темата
Павлов ще инициира дебат в парламента, за да бъде изработена национално отговорна позиция, стана ясно след разговорите.

Част от ангажиментите, които "Газпром" е поел за България по воденото от Европейската комисия (ЕК) дело за злоупотреба с господстващо положение в Централна и Източна Европа, вече присъстват в договорите с "Булгаргаз", "Булгартрансгаз" и Българския енергиен холдинг (БЕХ).

Това обяви още служебният министър на енергетиката Николай Павлов.

Като пример Павлов посочи, че няма забрана за реекспорт на газ от страна на "Булгаргаз" към трети страни.

Още за срещатата четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕ К`ВО РАЗБИРАТ ТЕЗИ В ПАРЛАМЕНТА?певци, певици, артисти, спортни съдий,
7
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Представям си какво ще стане в парламента при този дебат. Ще се нищи цената на газа от времето на Тодор Живков до наши дни, и естествено ще се разделят на русофили и русофоби, като ще се позоват на Путин, Тръмп, Кремъл, Меркел, Решетников и какво ли още. А това е въпрос, който трябва да го решава изпълнителната власт. Тя трябва да води преговори, а и дела, ако трябва.А така правителството ще си избърше з_дника с парламента, и няма да носи никаква отговорност.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извинявайте,но за цялата тази галимация са си виновни нашите,управляващи и преговарящи!Газпром просто си гледа интереса,така,както си го гледат и електроразпределителните фирми,концесионерите на златни находища и даже..безплатното разполагане на американски бази у нас!Вместо да се надигнем и хванем за гръцмуля "родните" бандити,крадци и мошеници,ние се надвикваме и даже ще се бием помежду си,защо Газпром ни грабил,а той си гледа интереса.А кой гледа и гони интереса на държавата ни???!!!
5
2
 
7
 
! Отговори
интересно преди 6 години
Нещо не е наред както трябва - Русия казва - > "дайте да седнем да видим с колко може да ви се намали цената на газа " - нашите политици - " ааа мерси - не щем , не щем " . Въпросът е , защо има толкова много хора по веригата при вноса и транспортирането на газа ???и защо всички отговорни институции спят - май всички партии в парламента са от едно котило - да грабим , колкото се може повече от хората / от електората/
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Газпром над всичко
3
1
 
5
 
! Отговори
парлама преди 6 години
Всичко е парлама. Нашите Патриоти, са да плащаме много - щом това обогатява Русия, да крадем много - щом това обеднява ЕС. Да бъдем патриоти и националисти- щом това значи да служим на чужда държава - Русия / най-вече./ И за целта - при тези пеговори--или срокът ще изпуснем, или друго нещо------
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видя се, че като не разбират ще си поканят пак Трайчо. Това е истината.Пред фактите и политиците мълчат.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е какво сега? Герджиков ще адвокатствува на Газпром ли?