БСП: Няма скандал с "Грипен"-ите, а омаскаряване на Радев

Социалистите няма да подкрепят доклада за националната сигурност
41
БСП: Няма скандал с "Грипен"-ите, а омаскаряване на Радев
Снимка: архив, Ройтерс

Скандал с "Грипен"-ите няма, коментира Атанас Зафиров от БСП на пресконференция в централата на партията.

Според социалистите има сценарий, който цели поредното омаскаряване на президента в момент, когато отсъства от страната. По думите на Зафиров управляващите целят да отклонят вниманието от това, че не са изпълнили нищо от обещанията в сектора "Сигурност".

Още по темата

По-рано днес депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров показа документи в национален ефир и заяви, че настоящият президент Румен Радев през юни 2014 г. е подготвил за тогавашния премиер Пламен Орешарски опорни точки, които са били използвани по време на среща с представители на компанията, която произвежда изтребителите "Грипен".

В тези опорни точки не виждам никакъв лобизъм, тук ген. Радев говори като експерт, коментира Атанас Зафиров. Той посочи, че това е справка за изтребителите и на страница и половина са изброени качествата на "Грипен", предаде БТА.

От БСП заявиха, че няма да подкрепят доклада на Министерския съвет за състоянието на националната сигурност, защото приоритетите им са други.

За нас Русия е стратегическа възможност и партньор, а не заплаха, коментира заместник-председателят на БСП Кирил Добрев. Той призова вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов да оттеглят подписите си от доклада, защото по време на предизборната кампания са изразявали съвсем други позиции, а групата на "Обединени патриоти" да не подкрепя документа в пленарната зала.

В отговор на въпрос за указа за назначаване на председател на Върховния административен съд Кирил Добрев коментира, че президентът Румен Радев иска новият Висш съдебен съвет да препотвърди избора на стария, в което няма нищо лошо.

Социалистите коментираха и въпроса с "Емко". Те призоваха бързо да бъде решен проблемът и обявиха намеренията си да повикат министъра на икономиката Емил Караниколов в ресорната комисия на парламента. От БСП отбелязаха, че в заводите на "Емко" работят хиляда души и закриването на производството ще доведе до ликвидиране на едно градче като Трявна и до загуба на пазари.

Винаги когато ГЕРБ управлява, има проблеми във военнопромишления комплекс, обобщи заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" и бивш министър на икономиката и енергетиката в кабинета "Орешарски" Драгомир Стойнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: бспГЕРБГрипен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
8
 
! Отговори
криста преди 6 години
Няма да му е лесно на Радев да обясни защо един Грипен е по-добър от един суджук при положение, че много дивеч е насочил рога срещу него.Гордея се , че за пръв път може би избрахме президент на място !
27
5
 
1
 
! Отговори
Ани преди 6 години
И какви възможности виждат БСП в Империята на Злото?Това някаква тайна ли е или какво?
26
0
 
1
 
! Отговори
Кръчмаря преди 6 години
как бе господа спИцИълисти разбрахте че "Grippen" e по-лош самолет от F16... и то втора ръка? Иначе той е "нов" F16 ... разработка на 40г - по времето когато МиГ25 са му били съперници.И да не мислите че един изстребител е само да купите самолета и въоръжението?А логистика на резервни части, обслужване и боеприпаси? А периодично и капитално обслужване? Къде ще ги пратим за освидетелстване?А поне някой да се замисли за една малка подробност, че около нас потенциалните ни "приятели" са с F16?
25
6
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
МНОГО ТАРИКАТСКИ ПРИКАЗКИ ОТ РУСКИТЕ АГЕНТИ:"ВЗЕМЕТЕ ГРИПЕН-САМОЛЕТИ ...САМО ДА НЕ СА АМЕРИКАНСКИ"....ха,ха,хаааааааааааа...за да сте по-различни от НАТО и САЩ...! "ТА УТРЕ --КАТО ФАЛИРА СААБ-----ДА СТЕ ПАК БЕЗ САМОЛЕТИ"..... !!!!
24
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нито едно отношение срaвнението Ф-16/ Грипен не е в ползa нa Грипенa! Що се отнaся до Португaлските Ф 16 те хич не бяхa зa изпускaне, впрочем незнaм руските aгенти зaщо още дъвчaт " португaлскaтa" история, тези Ф- ове ВЕЧЕ СA КУПЕНИ от комшийкaтa ни Румъния!!!! Тaм рускaтa aгентурa не върви, зaтовa и се рaзвивaт зa рaзликa от огрaбенaтa от ru. клетa губерния...
23
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aко рaдев- дълбокaтa е " прЪвоклaсен" летец, тогaвa и моето прaсе Гого е Aс- aвиaтор! Кaкъв " експерт" е тоя хaхондил, когaто му свеждaт " опорките" от Позитaно, зa дa нaтрaпят нa нaродa ни aбсурдния " избор" Грипен. Дa срaвнявaш Ф-16 с Грипен и дa зaщитaвaш Грипенa е откровено предaтелство спрямо боеспособносттa нa Бг. aрмиятa. Имa и друго обяснение- руско еничерство
22
6
 
8
 
! Отговори
DJAC преди 6 години
Румен Радев е експерт,той е шофьор на самолет.
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Армия без авиация е обречена! По-добре гвардейци и мажоретки, отколкото тази фалшива сбирщина от ландскнехти!Какво разбира "генерал" Бойко Методиев от военно дело, как не му е неудобно даспори със специалиста, първокласния пилот, завършил академии, управлявал десетинавида самолети? Той е изборът на голямата част от българския народ, който и досега не съжалява за избора си! Не съм сигурен, че "генерал" Борисов разбира и от противопожарна техника!
20
6
 
7
 
! Отговори
До №23 преди 6 години
Един редови нашенски *** може да разсъждава само и единствено в категории "облажил се". Грипени, а не "дрипени", гоVNьо! Един прекрасен самолет, сравнително евтин, лесен за поддръжка, не изискващ много оборудвани летища, с великолепни летателни качества, добре въоръжен, НОВ!За разлика от F-16, изхвърлени от PAF, стари, държани години до брега на океана, някои 3-та употреба!Мърльовците, които ни управляват, са готови да поставят живота на пилотите ни смъртна опасност, за да се харесат на Козяк
19
10
 
4
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До хаха...Щял да използва Грипен.Срещу кого.Веднъж се набутахме с Кугар които летят само в слънчево време.Сега ще се набутаме и с тея които могат да се бият само срещу МиГ 21.Не може професионалист като Радев да се прехласва по Грипен.Тук има пари.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 1997 г., малко след встъпването в длъжност на Петър Стоянов като президент, тогавашният ВСС избра за главен прокурор Бойко Рашков. Стоянов се възползва от правото си да не утвърди това решение с подписа си, изтъквайки, че мандатът на тогавашния ВСС изтича след броени дни, поради което е редно, новият състав на ВСС да избере нов главен прокурор. Така и стана. Новият ВСС избра за главен прокурор Н. Филчев. Този случай показва, че в действието на Радев на тема ВАС няма нищо ново и непозволено.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 23Пий си хапчетата и се прибирай в стаята!За радост, такива ненормалници като теб са все по-малко!
16
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радеф, искаше да се облажи покрай дрипените, но за негова жалост ще трябва да разчита само на рублите и любофта на изчезващите комуноиди. След още някое друго отхвърлено вето ще започне като себеподобните си да си изпуща нервите с огнестрелно оръжие.
15
5
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Мене самолет ми не требе,требе ми суджук !!!
14
16
 
9
 
! Отговори
Радев преди 6 години
Купувай Грипена и ходи да лижеш кокала скришом. Ама барем питай шведите къде разрешават да хвърляме бомби с него щото те в Сирия не дават. Според мене и за Европа и за Балканите е също е забранено да се пускат бомби от тоя самолет и със сигурност и срещу Русия и Турция не дават да се използва. Ама някъде четах че у Занзибар може, тъй че - купувай смело, какво са 5 милиарда до 50-100 години ще ги изплатим. Зимай, ся ти е паднало щото от друго кво ще изкелипириш... Скачай!
13
11
 
15
 
! Отговори
Самолети не са нужни преди 6 години
Самолети въобще не са ни нужни. Дали ще имаме 4 нови самолета или не, няма никакво значение при един конфликт с Русия или Турция. Даже е смешно да си го помислим. Много по-добре би било тези 4 милиарда лева да бъдат похарчени смислено в увеличение на доходите (заплати и пенсии), за доближаване на средно Европейското ниво на доходите, а не безсмислено, защото иначе в България няма да останат хора и въобще няма да ни е нужна армия.Ние сме в НАТО и това рябва да се използва оптимално.
12
15
 
12
 
! Отговори
PD преди 6 години
А казал е мъдрия народ Български, каквото Радев сам си направи, никой не може да му го направи.
11
13
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Георги срещу сръбските МиГ29 шанса на Грипен е - 0.Срещу румънските и гръцки ф-16 шанса пак е 0.С Грипените можем да бием само макетата.Те нямат авиация
10
8
 
15
 
! Отговори
KZGERB преди 6 години
Тиквата в затвора!!!
9
7
 
14
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
Краварите обърнаха Света с краката нагоре да си пробутват военните бангии, ние все в страни теглим. Стар, стар, ако трябва и на дупки ще е... Той на Паси вече му се плаче милия. И какви са тези коментари - Турция ще ни напада. Няма нужда - добре дошли са, ако ни хранят, обличат и пазят, езика все ще го оправим някакси. Да не забравяме, че сме стадо *** колкото един европейски град,отделно дето и майките ни за пари продават управляващите.