Русия казва през ноември колко иска за МиГ-овете

Каракачанов обеща прозрачност: Ще отиграем топката правилно!
21 сеп 2017 17:30,
43
Русия казва през ноември колко иска за МиГ-овете
Архив: Булфото

Колко ще струва ремонтът на МиГ-овете ще стане ясно през ноември. Тогава се очаква руската компания да изготви оферта за изтребителите ни. Това обяви военният министър Красимир Каракачанов.

Той потвърди, че вече води преговори с руснаците за ремонт на МиГ-овете ни. В същото време се очаква парламентът да излезе с решение ще започне ли нова процедура за закупуване на нови самолети за армията ни. Каракачанов беше категоричен, че предстоят нови преговори за закупуване на изтребители.

Още по темата

"Топката е в министерството на отбраната и както винаги министерството на отбраната ще я отиграе правилно. За мен е важно процедурата да е прозрачна, защото става дума за много пари", каза министърът.

Той повтори, че има няколко варианта за закупуване на изтребителите.

"Единият е да се започне с трите фирми, които са започнали в началото преговорите, другият е да се започне изцяло нова процедура", каза министърът.

Каракачанов обясни, че в момента процедурата е отворена само между страни членки на ЕС и НАТО.

"А можем да купим изтребители, произведени в страни членки на ЕС и НАТО, но собственост на други страни", каза той.

Министърът съобщи, че вчера е имало междуведомствен съвет между България и Русия.

"Аз съм казал моето становище, потвърдих го на съвета. И работим по въпроса", каза Каракачанов.

Преди дни той защити тезата, че България може да не бърза с покупката на изтребители, защото в МиГ-овете има още живот.

"За да подновим МиГ-овете и да ги вдигнем във въздуха, тези 15 самолета, които имаме, аз лично смятам и това потвърдих, че трябва да има договаряне между Министерство на отбраната и МиГ без посредници", каза Каракачанов. Според него така ще се спестят разходи.

Министърът съобщи, че предстои руска работна група да оцени състоянието на МиГ-овете и да изготви оферта до началото на ноември. България настоява ремонтът да бъде извършен в пловдивския завод "Авионамс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
0
 
! Отговори
редник преди 6 години
С-400 - да ! Изтребители - не !
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До дуроМиГ-21 ще обърне хастара на F-35, както направи във Виетнам с прехвалените F-4 Phantom! А МиГ-29 има развитие - МиГ-35, най-добрият самолет поколение 4++! Неговите двигатели са ново поколение, много икономични, освен това, че са с всеракурсен управляем вектор на тягата, придаващ изключителна маневреност на машината.Не сме на мач! Избираме нещо, на което наши момчета ще се качат да бранят Родината! Нямаме пари, затова сме длъжни да търсим оптимума! Ако офертата е приемлива, да я обмислим
32
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо трябва да купуваме самолети? Дали сме бази на НАТО безплатно оттях оборудването.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези МИГове са по-нови от предлаганите ф-16. Въоръжени сме от Варшавския договор. НАТО е та.ак работа. Само ползват бази да се зъбят на Русия.
30
2
 
12
 
! Отговори
да преди 6 години
Ф-16 е пълен ***, който отдавна никой не купува
29
4
 
5
 
! Отговори
да преди 6 години
***, който не знае дори каква е ролята в един въздушен двубой на АУАКС..а обяснява,не..ракети не изстрелва..той просто осигурява радиолокационно превъзходство и позволява свалянето на противникови самолети дори без визуален контакт..тия сайтове се напълниха с *** лапета, които вместо да си пишат домашните..тръгнали да подражат на големите в разговорите.. аман от папагали, които не са виждали самолет дори в небето..
28
11
 
3
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Напишете в търсачката: "список аварии МиГ-29"Имате четиво до утре сутринта.
27
11
 
1
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
До До 24Хахахах! Стига с тези опорни точки за Ауакс-те бре. Ауакс ракети не изстрелва. Недоделката МиГ е абсолютно безпомощна. Радара и/ако изобщо работи/ има обхват 15 км. Надеждата на нещастните пилоти е само катапулта/ако сработи/
26
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руския патриот Каракачанов работи усърдно за благото на духовната си родина.
25
0
 
4
 
! Отговори
До 27 Дурак преди 6 години
Двигатель РД-33. Тяга на полном форс. Режиме 9000кгс Тяга на макс. режиме без форсажа 5400кгс Уд. расход топлива на полном форсированном режиме 2,05 кг/кг ч Уд. расход топлива на макс. режиме без форсажа 0,77 кг/кг ч Расход воздуха 75,5 кг/с Степень двухконтурности 0,49 Суммарная степень повышения давления 21 Длина 4229 мм Диаметр 1040 мм Сухая масса 1055 кг Назначенный ресурс 4000 ч Межремонтный ресурс 1000 ч.
24
9
 
4
 
! Отговори
дуро преди 6 години
МиГ-29 е "уникален"!! Страотен!!! "Невероятен" ресурс на двигателите!!!! "Цели" 250 часа за нови!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Мале мила, къф самальот!!!
23
3
 
19
 
! Отговори
До 24 преди 6 години
Защо не уточниш че свалените мигове в Ирак и Сърбия са се сражавали 6 мига срещу 200 ф-16 подкрепяни от радарите на Ауакс. Какво може да се очаква от такова числено превъзходство
22
12
 
12
 
! Отговори
Сравнение преди 6 години
Над 3 ПЪТИ е по-скъп един час полет на МиГ-29, сравнен с Грипен. Каракачанов умишлено премълчава това. Той ли ще заплаща разликата? Най-изгодно е да купим Грипен. Нови самолети в гаранция, голям ресурс на двигателя ниски експлоатационни разходи. Ще бъдат постоянно в небето, пилотите ще имат голям нальот. Ще изпълнява идеално функцията за която е предназначен - ейр полисинг.
21
18
 
7
 
! Отговори
дуро преди 6 години
МиГ-29 е "уникален" самолет!! 1. Без нито една въздушна победа с изключение на два витлови аероклубни "Чесна" в Куба и едно еритрейско Су2. Свалян десетки пъти от Ф-ки3. С най-голям процент катастрофи след "шампиона" Миг-21
20
3
 
15
 
! Отговори
Галин преди 6 години
Няма нямааа САЖД не дават на тиквата, нито да се ремонтират старире потрошялци(който ако се модернизират си стават страхотни машини) нито да се купиват европейски изтребители...искат да купуваме стари котори ф-16 дето да минали през САЖД, Испания, Португалия, Канада, Полша и сега уж за нови ги взимаме...
19
3
 
13
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Купуването на грипените щеше за малко да укроти двете лобита, руско и американско. Както се казва, двама се карат, трети печели и по-добре така. Руснаците искат да ремонтират, американците да ни продават нови самолети... жалко, че мъката се започна отново. Мисля, че на обикновените българи направо ни писна от руснаци и американци да се боричкат на наша територия и да разделят на две обществото ни. Достатъчно грижи си имаме и без грижата да им купуваме всичко, което искат да ни продадат.
18
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както казва един приятел Руснаците не воюват, те освобождават. Ще ни освободят като ни натоварят да им плащаме до гроб.
17
19
 
12
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Да ремонтираш МиГ-29 е все едно да даваш на мъртвец аспирин.
16
2
 
19
 
! Отговори
Дзивко преди 6 години
До всички дето се чудят за какво са ни самолети...., машините са нужни за допълване на пво системите, без тях не става, няма да се бием с никой , но трябва да се оазим поне малко, кацне ли авиацията ще отнеме години и милярди да я дигнем
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
браво , браво - това е страхотно !