Япония иска да прави бизнес с нас, а и с целия регион

Шиндзо Абе доволен, че за пръв път японски премиер идва у нас
43

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Почетен гвардейски шпалир посрещна японския премиер Шиндзо Абе в София. При засилени мерки за сигурност в сградата на Министерски съвет той се срещна с премиера Бойко Борисов.

Шиндзо Абе е у нас, за да се запознае с приоритетите на председателството ни и да се обсъди как да работим заедно за партньорството между ЕС и Япония.

"Радостен съм, че имам възможността да осъществя това посещение в България, което е първо за японски министър-председател. Бих искал да изкажа своето уважение към Бойко Борисов за това, че има тежката отговорност на председателството на ЕС", каза той след срещата.

"Япония подкрепя силно сплотена Европа и приветства усилията за интеграцията на Западните Балкани", каза още Абе.

"България и Япония са две приятелски държави, които споделят ценности като свобода, върховенство на закона. По време на днешната срещата разговаряхме за постоянно усложняващата се ситуация в сигурността в Югоизточна Азия", заяви японският премиер.

"Създадохме инициатива за сътрудничество в Западните Балкани. Надявам се, че със сътрудничеството с България ще продължим да си сътрудничим и с целия регион. Важно е да се засилят икономическите ни отношения. Решихме да стартираме японски бизнес форум. Бих искал този форум, който създадохме с Борисов, да се превърне в продължително сътрудничество и за двете страни“, каза още Шиндзо Абе.

Борисов пък бе категоричен, че по време на еврошефството ни ще бъдат положени цялата си воля и усърдие максимално бързо да приключат преговорите между ЕС и Япония

"Преди една година темата Западни Балкани надали сте я чували някъде. Сега тя е приоритет на ЕС по време на нашето председателство. 16+1 се измести в България тази година, така че освен председателството на ЕС ще имаме и председателство на 16+1 с китайския премиер“, заяви Борисов.

По думите му след първото посещение в Саудитска Арабия, саудитският премиер също има интерес и ще организират такава среща в България.

"Днес с японският премиер имаме традиционни и изключително близки с двата народа отношения, с изключително мощните корпорации, чиито лидери днес са тук в София, с българската експертиза по темата, съм убеден, че с премиера на Япония ще положим схеми за подпомогне на големи инфраструктурни проекти не само в България, но и на територията на Балканите. Благодаря за безвъзмездната помощ, която Япония е предоставяла", каза още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като Великобритения излезе от ЕС, ХОНДА и НИСАН да местят заводите у нас.Добре са дошли!Толкова работни места ще има, че ще се чудим от къде да им намираме кадри.Така ще дръпнат икономиката, че само като си помисля се кефя.(вероятно ще си остана само с мечтите де)
39
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Якудза и ГЕРП, бизнес за милиарди!
38
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТАРЦИТЕ ЩЯХА ДА ПРАВЯТ МАГИСТРАЛА СВИЛЕНГРАД - РУСЕ, САУДИТЦИТЕ ОБЕЩАХА МНОГО ИНВЕСТИЦИИ. НИЩО НЕ СТАНА, ИМАТ ЖЕЛАНИЕ ХОРАТА, НО КАТО СЕ СРЕЩНАТ С КОРУМПИРАНИТЕ СУДЖУЦИ, КАТО ЧУЯТ ИСКАНИЯТА ИМ И БЯГАТ НАДАЛЕЧ.И СЕГА ЩЕ Е СЪЩОГО
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Японците ще ни дадат на нас производството на болтчета. И руснаците се опитаха да ги подмамят да си построят заводи при тях, но японците не са ***. Видяха огромната корупция и некадърност на братушките и си направиха заводи в Америка.
36
3
 
4
 
! Отговори
от 37 преди 6 години
Невероятно, но манипулациите и лъжите са ви норма.
35
0
 
11
 
! Отговори
ха,ха,ха! преди 6 години
Преди 10-11 години, в училището, в което работех дойде възрастна японска двойка.Предложиха да се побратимим с подобно училище и град.Написах писмо, убедих директора да говори с властите.В кметството на града, скъсали от подигравки директора на училището.Съседния град, в който също отглеждат агрокултура, по която японците са луди подели идеята и вече 7-8 години, че и повече търгуват и посрещат гости от Япония
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Става дума за това, че японци дойдоха и предложиха да се побратимим с училището и града.Пиха набързо - трият!
33
0
 
1
 
! Отговори
ха, ха, ха! преди 6 години
*** трият коментара ми, преди да го публикувам!
32
4
 
3
 
! Отговори
КАКВО ПРАВИ АБЕ ТУК? преди 6 години
ВИЖТЕ СНИМКА 5 - МУТРАТА Е ЗАГЪРБИЛ ГОСТА. ТОВА ЩЕ МУ СТРУВА МНОГО!!! ОТ ЯПОНЕЦА НИЩО НЯМА ДА ОТКРАДНЕ - НИТО ДА ПРОБУТА СВОЯ ФИРМА, С КОЯТО ДА СЕ ОБЛАЖИ. ШИНДЗО АБЕ Е ИНТЕЛИГЕНТЕН И ПРЕМИЕР НА ЯПОНИЯ, НЕ Е НЯКОЯ КОРУМПИРАНА ВИСОКОПОСТАВЕНА ЕВРОПЕЙСКА ОСОБА НА КОНЦИ НА САЩ.
31
1
 
13
 
! Отговори
суджуцу сан преди 6 години
Режат пръстчетата с специални ножчета.На крадливите и лъжливи бизнесмени.Тъй че да внимават нашите чорбаджии.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четейки коментарите, за пореден път се убеждавам, че Иво Христов беше прав за прецента *** сред простолюдието.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Якудза ме режеше ли кутрета с ножица за пури?
28
2
 
9
 
! Отговори
куранага сан преди 6 години
Кисело мляко няма.Има ментета с палмово раково масло.Можем да предложим мастъри поСуджуцу.Имаме и триполови гейши вече
27
6
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Японецът пристига,за да припомни на Боко какво очаква от него Хамерика.Всичко друго е прах в очите на мат`ряла.
26
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само от японците не сте крали шайка ГЕРБерска.
25
3
 
21
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Този път безсмъртните,яки японци ще сдадат багажа.Бомби,земетръси,цунами не ги сломиха,но българската корупция и мафия ще им вземат здравито.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво стана с китайците?Япония е любимата страна и марионетка на Р..кфелер.Според мен,ББ трябва да се консултира с ЕС.
23
7
 
29
 
! Отговори
бай х преди 6 години
защо не се раменят с японския председател за 1 година ,японеца да управлява България + 20 самураи да изпълняват смъртните присъди ,а баце да управлява Япония .без да краде 1 година
22
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво ! ББ направо чупи с толкова срещи. Отлична работа . Предлагайте България за бизнес и туризъм това само ни интересува, когато прожекторите са върху нас. Успех.
21
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мкаедония можеше и сега да се присъедини към България а не към ЕС и не им трябва друго име.