Депутатите създадоха временна комисия "Магнитски"

Тя ще работи три месеца
6 авг 2021 11:15,
14
Депутатите създадоха временна комисия "Магнитски"
Снимка: БГНЕС

Със 174 гласа "за" депутатите решиха да създадат временна комисия, която ще установява фактите и обстоятелствата във връзка с наложените санкции на български граждани от САЩ по глобалния закон "Магнитски".

Комисията трябва да провери действията на българските контролни органи, които са довели до санкциите и ще работи три месеца.

Предложението беше на "Демократична България".

Начело на временната комисия застана Надежда Йорданова от ДБ, която получи 118 гласа "за", 49 - "против", 23-ма се въздържаха.

Другите двама кандидати - Даниел Митов/ГЕРБ-СДС/ беше подкрепен от 48 депутати, 111 - "против", 28 се въздържаха. Хамид Хамид от ДПС събра 27 гласа в подкрепа, 75 -"против", 81 се въздържаха, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Думата е смеш&ник. Щом тази дума се цензурира, представяйте си що за медия е днес.бг.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
' по глобалния закон "Магнитски" ' -- такъв глобален закон няма, писачът на статията е ***. Това са напъни на сащ да господстват глобално, но номерата им няма да минат.След като те самите са най-корумпираната държава в света по думите на самите американци, да правят закони за други държави е меко казано неуместно и направо нахално.
9
0
 
0
 
! Отговори
Член на комисия преди 2 години
До Анонимен 1 Да ама пред кого? Ако ставаше с комисия в България да оневиниш някой в щатите ехееее пей сърце :)
8
0
 
2
 
! Отговори
????? преди 2 години
Интересно нещо е това:Тия дето допуснаха да има такива фирми създават комисия, която да ги разследва.
7
3
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахахааааа и за кога я създадоха. Парламента ще работи още 2 седмици. Клоуни. България гори тези комисии Магнистки правят?!? Резил.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой се съмнява, че Пеевски и Божков са незаслужено включени в списъка Магнитски? Само някои депутати, които са комбина с тях. А ДПС са много с.меш.ни, когато се опитват да защитят Пеевски.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не сме Швейцария на Балканите? Защото в Швейцария е по-различно. Заради забавяне на разследване по закона Магнитски и за изпиране на пари на сина на бившия генерален прокурор на Русия Юрий Чайка Артьом, бе отстранен от поста Михаел Лаубер главен федерален прокурор на Швейцария. Освен това Лаубер е даден на съд.
4
4
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Абре другаре и товарищи, още не сте излъчили правителство, а по всичко личи че няма и да излъчите, но създавате някакви комисии еднодвевки ... Какво стана с комисията за подслушване на протестърите, видяхте ли листчето на Жаджигенчо дадено му на входа на блока от незвестен сибект с нахлупена шапка и маска на лицето, няма как да видите и листчетата от които Наско гнома и рашкоФ черпят информацията си защото се оказа, че те вече били изгорени ... А Илчовски ще го викате ли пак в Парламента ... ?!
3
2
 
7
 
! Отговори
античалгар преди 2 години
Какъв резултат очакваме? Ползи? За кого?
2
0
 
14
 
! Отговори
Депутатска мъдрост преди 2 години
Ако искате НИЩО да не се направи по даден въпрос, създайте парламентарна комисия.
1
0
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
САЩ ни биха пак с пръчката през крадливите, мафиотски ръчички, тези сега щели комисия да направят, за да установят защо са ни били :))) Ами аз мога да им кажа и без комисия, която разбира се, ще взима допълнителни пари за това