Денков готов да остане министър, ако приоритетите са правилни

Засега обаче за него темата не била на дневен ред
Обновена: 17 ное 2021 14:03 | 17 ное 2021 14:02, Камелия Цветанова
38
Денков готов да остане министър, ако приоритетите са правилни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нямам проблем да работя в екип с Кирил Петков и Асен Василев. Бих приел, ако задачите и приоритетите са правилно поставени, заяви пред журналисти в Министерския съвет /МС/ служебният министър на образованието и науката Николай Денков в отговор на въпрос дали би приел да стане министър на образованието в следващ, редовен кабинет.

С Кирил Петков и Асен Василев винаги сме имали чудесни контакти, но когато става дума и за коалиционни преговори, там вече стоят други въпроси, посочи Денков, цитиран от БТА.

Още по темата

Той каза, че това, което е чул като анонс за разговорите с коалиционните партньори, които предстоят, е, че първо трябва да се обсъдят темите, приоритетите, и тогава да се види кой може да ги изпълни.

Нека видим какви ще са темите. За мен това в момента не стои като тема изобщо. Представете си, че приоритетите, които коалиционните партньори сложат, не са тези, които аз смятам за правилни, коментира Денков. Той подчерта, че неговата сила е в това, че е експерт в науката и висшето образование.

По отношение на тестовете за коронавирус и връщането на децата в училище министър Денков каза, че в цялата училищна система трябва да има съгласие между учители, директори, родители, за да се случат планираните промени. Така стана за учениците от първи до четвърти клас, когато учители и родители се разбраха за най-доброто решение. Сега социалните партньори имат своите резерви, затова продължаваме да обсъждаме всякакви варианти, като основният принцип е ясен - приоритет са първи-четвърти клас, подчерта министърът. Той информира, че за тях тестове има, осигурени са до края на следващата седмица. Очакваме следващите доставки.

По думите на министъра, за големите ученици, когато се появят тестове в складовете, те веднага ще бъдат разпределени в училищата. Няма ги в момента в складовете и ги няма най-вече, защото на дистрибуторите им трябва време да осигурят необходимите бройки, каза министър Денков. Според него въпросът не е в средствата, такива има. След като вече се опарихме един-два пъти, докато не видя тестовете в склада, никакви планове не можем да направим. За сметка на това, организацията е такава, че в деня, в който се появят тестовете, на следващия вечерта те са вече във всички училища, каза служебният министър на образованието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
5
 
! Отговори
Гуню преди 2 години
Аааааа не, ходи си брат. Не сме имали по к...алпав министър на МОН.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ми не съм разбрал не знам но тоя 15 00000лв дадоха за тест за деца на фирма с 300 лв дивидент ,по тв казаха че фирмата избяга ,сега се оказва че училищата ако си купили тестове можело да се върнат в училище ,с иска да остане министър )
33
0
 
1
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Как иска да остане министър, а пък темата не била на дневен ред ? С такива политици, мярката 60 на 40 работи. 60 % негласували, 40 % гласували. Честито на политолозите, социолозите, политиците и техните лидери. Очакват се оставките на Мустафата Карадайъ и Бойко Борисов. За Станислав Трифонов си знаем, че отнего не зависи нищо. Той може и да ни я подава ! Те ще му я вземат.
32
0
 
4
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
И на този му хареса да е министър. Съсипахте образованието, децата ще останат неграмотни, че дори и студентите едва ще се научат да пишат. Тези неща не стават само с политика, ваксинации и сертификати. Парите свършиха и България си търси нови министри. Честито на бившите !
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
малко му беше боя явно
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ги няма тестовете в склада как тогава имаха идея училищата сами да си купуват /от къде?/ ако искат да се върнат и големите ученици? Нещо не разбирам.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За сметка на това, организацията е такава, че в деня, в който се появят тестовете, на следващия вечерта те са вече във всички училища, каза служебният министър на образованието. -- Аз пък гледах по телевизията, че в някои общини няма тестове за най-малките, но въпреки това ходят на училище, странно!
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учителите и родителите не са се разбрали за най-доброто решение, вие им го натрапихте! Очаквам да се опитате по същия начин да въведете и задължителна ваксинация за най-малките.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не го иска и не го е търсил, но той е готов :) Малко го биха тоя.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля Ви, министър Денков, не се жертвайте да ставате министър отново! Ние сме предоволни от управлението на МОН досега! Гледайте си спокойствието извън МОН! Ще ни бъде тъжно, но така е... Няма незаменими хора!
25
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 2 години
А министъра на сплашване то дали остава?
24
1
 
20
 
! Отговори
Ще остане преди 2 години
Ще остане,разбира се,с Кирчо са комбина-Америка за България и т.н.Тези со росоиди ще ни разкажат играта,гаврят се в децата ни,гаврят се с историята ни,ще клекнат пред македонците,почти сигурно е.България обаче не е фирма и ако се откажем от историята си и загубим достойнството си като народ,няма смисъл въобще да я има тази държава и формално даже.Така или иначе от вън се диктуват правилата..
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаме министър на образованието от Харвард! Този от там ли е?
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АКО ПРОБЛЕМЪТ МОЖЕ ДА БЪДЕ РЕШЕН С ПАРИ,ТО ТОВА НЕ Е ПРОБЛЕМ А РАЗХОД!!!В БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ Е ТОЧНО ТАКА-РЕШАВАМЕ ПРОБЛЕМИТЕ С НАЛИВАНЕ НА ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ПАРИ И НАКРАЯ ПОЛУЧАВМЕ ФАКТУРИ ЗА МИЛИОНИ,НО ПРОБЛЕМИТЕ СЕ ЗАДЪЛБОЧАВАТ И НЕ СЕ РЕШАВАТ...
21
1
 
19
 
! Отговори
учителка преди 2 години
Мъж трябва да е министър, а не мека китка. Някой хубав мъж, здрав и мощен! И без това магаре да вържеш за министър на образованието положението няма как да се влоши, защото по-зле от това няма накъде!
20
1
 
21
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Аре разкарай се с добро, да не летят камъни....
19
0
 
23
 
! Отговори
ха,ха преди 2 години
И Кацаров ли остава?
18
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз задължително трябва да се разкара!
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВИНАГИ СТАВА ВЪПРОС ЗА ПАРИ...ДОРИ И ЗА КОРНЕЛИЯ НИНОВА,КОЯТО ВСЕ ГОВОРИ ЗА ПОЛИТИКИ И НАКРАЯ ПАК ОПИРА ДО БЮДЖЕТ(ПАРИ)...ОБРАЗОВАНИЕТО Е ПОД ДЪНОТО И ПРОДЪЛЖАВА ДА КОПАЕ НАДОЛУ...ОГРОМНИ СРЕДСТВА СЕ ХВЪРЛЯТ ЗА КУХИ И НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ДЕЙНОСТИ В ОБРАЗОВНИЕТО...ИЗТОЧВА СЕ БЮДЖЕТА МНОГО ЗДРАВО,ОСНОВНО В ТАКАНАРЕЧЕНИТЕ РОМСКИ УЧИЛИЩА,КЪДЕТО УЧЕНИЦИТЕ ФАНТОМИ СА ДЕСЕТКИ...
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
13 тия дето учат в училище, учат и онлайн. Тия дето преписват онлайн, преписват и в училище. А ако мислиш че ромката няма да прави золуми ако е на училище, ще ти кажа само едно, тя и на училище ги прави. А и не само ромите. Който си има възпитанието го има, който не все тая къде е. А и не ме разбирайте погрешно, но при толкова хиляди професори в тая държава дето всеки ден се изреждат да наливат от пусто в празно ми писна. Нямаме нужда от хиляди професори. По-добре малко, но качествени!