Помощ за индустрията заради скока на газа нямало да има

Александър Николов не допуска поскъпване на тока за бита
25
Помощ за индустрията заради скока на газа нямало да има
Снимка: БГНЕС

След като падне мораториумът не очакваме да се повишат сметките ни за ток на битовите потребители, заяви енергийният министър Александър Николов пред bTV.

„Няма причина, България към момента е с достатъчно ресурси за производство на конкурентна цена, така че мисля, че в текущия си състав Комисията за енергийно и водно регулиране работи, за това да бъдат удържани разходите на битовите потребители“, коментира Николов.

Що се отнася за скока на цената на природния гази и компенсации на бизнеса, който го ползва, Николов заяви, че такава помощ за индустрията не се предвижда.

По думите му консумацията на България на природен газ не е толкова висока и производството на електроенергия не е толкова зависима от синьото гориво.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: токгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен15Точно така ,те ползват руска газ ,като се научат да работят с европеиска /както поляците и украинците на прм./ тогава помощи ,сега няма
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е! Какво да чаакате от Кирчо и Кокорчо?!
17
0
 
1
 
! Отговори
СС преди 2 години
До 16л Можеш ли да го докажеш с документи това, което твърдиш, или просто си плещиш от скука?
16
0
 
6
 
! Отговори
Watchdog преди 2 години
Съгласно третият енергиен пакет на ЕС българските домакинства също трябва да преминат на борсови цени. Никой не коментира това обстоятелство. Българските власти дължат на обществото ясен и точен отговор. При текущите борсови цени на Ел енергията това би означавало минимум 1лев за киловат час или пет пъти увеличение на сметките за Ел. Енергия.
15
1
 
6
 
! Отговори
пп преди 2 години
Падне ли мораториума хората няма да издържат на високите цени за ток и парно. Правителството ще падне. Това, което ни спаси тази зима беше мораториума. Сега те се надяват, че с пролетта потреблението ще падне и ще избутат някак си до следващата зима.
14
1
 
5
 
! Отговори
сашко преди 2 години
Александър Николов не допуска поскъпване на тока за бита. НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ, ако суровините се покачват Газ, Нефти др. увеличението на тока е неизбежно. Тока на свободния пазар може да поскъпне до нивата в Европа, в момента ние сме с най-ниска цена в Европа.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По един милион на ден кражби ни струва това правителство в момента!
12
4
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Моята нали има 2 мандри. Скоро ме помоли да и направя дизайн на нови етикети. И нали ми я любовница, какво да я правя, свърших и услугата, а тя ми плати в натура :)))) Питах я защо са и нови етикети, тя ми каза, че променят имената на най-търсените им продукти, съответно и цените. Не може ми казва, да се увеличават разходите по тока и суровините и да продаваме сирене, кашкавал и мляко на старите цени. Така че виждате кой ще плати всичко - ВИЕ другари превратаджии :))))
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според прогнози газът след две седмици ако не и порано ще е 4000 евро за кубик митър, петрола ще надмине 300 долара а това значи бензин, нафта са по 15 евро за литър.
10
3
 
2
 
! Отговори
dogan преди 2 години
До Анонимен_ Няма да се притеснявате, скоро ще дойдат турците. И ще видим, кой какво и колко граби.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че какво я грее индустрията за поскъпването на газа и всички суровини? Нали се сещате, по-скъпа производствена цена = по-скъпа продажна цена. Ето кой ще плати разликата!
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП (Подли Престъпници) грабят народа така както турчин не го е грабил!
7
2
 
9
 
! Отговори
Хайде да сменим преди 2 години
националния герб! Защо ни е лъв,никога не сме имали такава фауна по земите си? Две кръстосани бутилки олио от 5,99 и един пенсионерски череп отгоре,а? Абсолютно реалистично! НС да го гласува,докато не са го дигнали до 10 лв..
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В колониите е така...
5
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уж Русия щеше да фалира, а какво се оказа европейците се бият за бутилка олио, скоро ще се греят на свещи и ще ходят пеша, а индустрията е съвсем скоро е чао
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя помощ за нашата индустрия няма от 1991 г. насам. Нищо ново!
3
2
 
5
 
! Отговори
До неразбралия преди 2 години
Хайде събуди се, че България отдавна е в НАТО! Първо ще ви удавят в украинската "любов", а после и самите руснаци ще ви се наложи да отрезнеете, как целият свят е настръхнал срещу вас !
2
2
 
13
 
! Отговори
Хайдеее, преди 2 години
"...пари нема, действайте"! Продължаваме с цинизма и мародерството! И откъде знае , че няма да има повишаване цената на битовите потребители и ще бъде "удържана"? Та нали комисията за "регулиране" уж е независима? Тия явно се набират да завлекат максимум и наесен ...нови избори!
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
амми ако индустрията спре да плаща данъци, акцизи на държавата кво прави "канадеца" и ококорения? бюджетчето им май потъва като Титаник