Радев: Да осъдим заедно бруталната братоубийствена война

Президентът присъства на празничната вечеря Ифтар
80
Радев: Да осъдим заедно бруталната братоубийствена война
Снимка: БГНЕС

"За мен е чест отново да съм част от празничната вечеря Ифтар. Правя го от уважение към мюсюлманската общност у нас. Правя го и защото Ифтар символизира добрата воля, сътрудничеството между религиозните общности разбирателството между тях". Това заяви президентът Румен Радев във встъпителното си слово на традиционната вечеря Ифтар, предаде БГНЕС.

"По силата на традициите идният месец е посветен на молитви, на проява на обществен морал, още повече в предизвикателни времена, като днешното. Човек е призван да вниква в значението на духовната храна. През многовековната си история мъдрият български народ е изградил устойчива толерантност между различните религиозни и културни общности. Историята ясно е показала, че не различията са проблем на човечеството, а разделението и омразата", каза още той.

Радев призова за спиране на войната в Украйна и изтъкна, че народът ни показва своята толерантност, като помага на бягащите от войната. Нека осъдим заедно агресията и бруталната братоубийствена война, която опостушава земите на север от нас. Историята ясно е показала, че не различията са проблемът на човечеството а, омразата и разделението. Войната не решава проблемите, а напротив задълбочава ги", каза още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: Румен РадевИфтар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
възмутена преди 2 години
Президента на натовска държава , който е и военен , каза , не трябва да дадем оръжие , да не се вкараме във война . Неутралните държави изпратиха воена помощ , участваха в санкците . Всички искаме мир , но мир няма с бруталната война на путин мира е илюзия , мираж г-н Президент, това ли се учи в армията , да ние страх .
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво Радев ние народа я осъдихме отдавна ама как ще я осъдите вие политиците като постоянно вземате страната на единия брат и даже искате да задължите и другите това да правят Вие дрънкате за мир, но искате война, защото никой не разтървава двама дето се бият, като се включи той в боя на едната страна или като крещи и насъсква в полза на единия.*** то това лицемерие е типично за Радев, първо го опита в България като насъска протестни партии срещу десницата и пак не млъкваше за единство клоунът.
54
0
 
0
 
! Отговори
Ученика преди 2 години
Да успееш да се издигнеш до президент в една болна политическа среда - гова говори много!Началника гледа...
53
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Да осъдим братската война,но да пратим оръжия на единия брат! Логика българска!
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
fake news.
51
1
 
5
 
! Отговори
Д-р Гигълс преди 2 години
Радев за овчар не става , народ ще обединява . Глашатай на Путин
50
1
 
4
 
! Отговори
Венсеремус преди 2 години
Вдигай юмрук, съсипвай държавата и слагай в управлението всички твой некадърни същества. Бандит. Само черепа може да се обедини с тебе
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛИЦЕМЕР.
48
1
 
5
 
! Отговори
Ами, преди 2 години
Осъди я тази война! Ама гледай Митрофанова да не доведе шефа, оня попа да ти набива чивиите пак! Хората отдавна са осъдили войната! Ама, това не бяха ли някакви учения? Как може да изречеш думата "война"? За тази дума дават 15г.почивка в Сибир руските демократи!
47
1
 
8
 
! Отговори
Защо? преди 2 години
Господин президент, толкова ли е трудно да кажете истината че Русия е агресор и вината за тая братоубийствена война изцяло лежи върху Путин? Защо се държите така сякаш Украйна е нападната от извънземни. Тази позиция вреди на България и ни прави съучастник в невиждани военни престъпления.
46
0
 
12
 
! Отговори
Off преди 2 години
Само не разбрах - нека да уточни - на кого е Крим? Жалък и долен тип.
45
10
 
5
 
! Отговори
До Само да попитам: преди 2 години
Първо жертвите там са основно военни, и второ конфликта в донбас е разпален от местни мутро ологарси които не искат да ги командват от киев. Видях лидера им по тв-то - излъчване на типичен руски ариец.
44
7
 
9
 
! Отговори
Само да попитам: преди 2 години
Защо Радев през предходния си мандат нито веднъж не се възмути и не осъди хилядите убийства на цивилното население в Донбас от бандеровските сатрапи? Между избитите има много деца,има и БЪЛГАРИ! Защо поне един път не заклейми жестокия геноцид на фашистката хунта?! А сега се изтрепа да се прихласва по украинските бежанци.Лесно му е да говори за толерантност с заплата от 20хил.лв.Помисли ли за безработните БЪЛГАРИ,за работещите бедни,за мизерните пенсии,за болните дечица без лекарства?
43
2
 
13
 
! Отговори
Костаки преди 2 години
Зеления чорап казва колко лоша е войната, но дълбоко в себе си вярва че украинците са виновни, защото е трябвало да се предадат без бой.
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гадев много му знае плювалника, когато във войната участва Русия. А не осъждаше нито една война на натовските си господари. Гуменото човече Гумен Гадев.
41
1
 
10
 
! Отговори
Дима преди 2 години
Е що заедно, от страх сам да осъдиш войната ,трябва да си в кюпа.Ти си си такъв,тука угаждаш на русофилите,като отидеш в Европа друго дрънкаш,защото там вятъра духа в друга посока.Лицемер,ка.р.и.к.а.т.у.ра
40
4
 
16
 
! Отговори
Радев-матрьошка преди 2 години
Радев е като руска матрьошка. Отваряш го, а от вътре изскача дългата глуповата Деса. Отваряш Деса, а от вътре изскача Корнелия. Отваряш Корнелия, а от вътре изскача Путин...
39
2
 
20
 
! Отговори
пфффф преди 2 години
До вчера неговия служебен премиер говореше за военна операция а сега тая *** говори за братоубийствена война.Кого заблуждаваш бе другарю Радев?
38
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Непоносима *** и предател.
37
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гнусен лицемер. Уж осъжда, а целува ръка на кремълските си господари