Петков: Няма да влизам в договорки с РМС, коалицията решава

Без санкцията на НС нямало да се заема каквато и да е позиция
64
Петков: Няма да влизам в договорки с РМС, коалицията решава
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Аз като премиер нямам правото да направя каквито и да е договорки по отношение на РС Македония", увери премиерът Кирил Петков.

"Имаме ясно разписано коалиционно споразумение, което стриктно го спазваме. Спазваме всичките си действия да са в унисон с него. Имаме рамкова позиция, декларация. Всяко решение трябва да се случи с пълно обединение с коалицията, и с опозицията", каза той.

Още по темата
По думите му няма да се вземе каквото и да е конкретно решение без санкцията на парламента.

"Сегашната ситуацията в Украйна направи казуса с РС Македония още по-деликатен. Западните Балкани също са регион под риск, сигурността на Западните Балкани е от огромна важност за българската държава. Трябва да подходим с голяма отговорност към тези решения", коментира Петков.

"Хубавата новина от вчера е, че ЕК заяви, че те са готови да бъдат гарант през преговорната рамка на правата на българските малцинства, на българите в РСМ, за да сме сигурни, че интересите както и всички права на тези българи са спазени и преговорната рамка и процес ще допринесе за това добросъседство, на което ние толкова се надяваме", каза още Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков кажете по какъв критерии сте избрали Ат.Атанасов за министър?Обосновете се пред хората и най-вече пред хората милеещи за културата ни.Да не ги изброявам,че са страшно много.А после си задайте въпроса защо вие сте министър председател при условие,че не отговаряте на критериите за това.Сетих се - има хора които ви дърпат конците и ви казват какво да правите и неправите.Марионетки сте всички и едно разумно и правилно решение не сте взели.
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да влизам в споразумение с РМС твърди от заглавието на публикацията Киро Петков. Разбира се, че няма да влизате в такова споразумение, гусин Петков: РМС е имало до 1947 г., когато жив е бил дядо ви, а не вие.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз викам да опаковаме парламента. Форевър!
50
0
 
7
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Още не беше сигурен, че е избран и хукна, да им ходи на крака, на макетата... Защо ли?...При такава и непрекъснато такива ситуации, СУВЕРЕНА ЛИ РЕШАВА, или за тези възлови проблеми си имаме задкулисие??? Помислете си по-дълбоко.
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто Киро е небългарин и предател
48
11
 
1
 
! Отговори
Нормално преди 2 години
Хапоследък когато чуя думата "фашизъм" я свързвам с Русия...
47
0
 
6
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Еми да направят един референдум. Народът да си каже думата. Ама няма да направят, защото отлично знаят какъв ще бъде резултата. "Демокрация" навсякъде. Както с "доброволната" ваксинация.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1 щатски долар е равен на 80,85 рубли. Американският долар не може да мръдне рублата от нивото на което е закрепена към златото -- 1 грам за 5000 рубли.
45
0
 
13
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Кириле, как да ти вярваме, като страдаш от синдрома на Пинокио. Колко пъти излъга досега за важни неща, я си помисли?
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Имаме ясно разписано коалиционно споразумение" -- между кого? -- няколко партии с противоположни и съмнителни агенди плюс няколко лица без политическа партия, но затова пък с очевидна ангажираност да изпълняват агендата на американското правителство и тайни служби за Балканите.
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние не можем да се доверяваме на чужди държави да свършат наша работа, просто така дошъл някой казал нещо и си заминал. Спинкайте доволни и спокойни. Ес и сащ трябва да престанат да се месят, където не им е работа. Русия има право на присъствие и влияние, а решенията си ги взимаме ние без външна намеса. В брюксел защо не наложат санкции на слънцето като енергоносител? Скоро ще ставаме свидетели и на такива абсурди защото в еп на власт е еврофашистка клика.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Швеция е член на ес и не е член на нато, а унгария е член и на ес и на нато. Няма никакъв проблем за някаква несъвместимост на тези изтребители, с каквато ни лъжат.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агент на американските фашизоидни тайни служби и едновременно премиер на България и национален предател -- ха-ха, хи-хи! Какво чакаме още че не му искаме оставката. Предишният льольо подари на сащ милиарди за несъществуващи самолети. Днес чета в Унгария имат шведски изтребители Грипен, вдигат ги по тревога да ескортират пътнически самолет извън унгарското въздушно пространство, на чийто борд имало бомбена заплаха, лети за Белград.
40
0
 
10
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Тоя затова е сложен да вкара македония в ес и да доограби нещастните бьлгари с едното вече успя остава македония
39
1
 
4
 
! Отговори
мнение преди 2 години
Ако се допусне приемане на РСМ и Албания в ЕС, РБългария ще отиде на 29 място по доходи в ЕС. Преди нея ще са прежните две страни.
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почват ли да разбират "проевропейски настроените" красавци и умници що за звяр е т. нар. ЕС???? По кой еврозакон имат право да обързват осъществяването на едни програни с движението по други? Какви въобще права за обжалване на своеволията на брюкселските бюрократи има? Кой още се съмнява, че не е диктатура и не сме колония?
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не познавам българин от какъвто и да е етнос или социално положение да иска това недоразумение ФИРОМ в ЕС! От друга страна е смешно - Сашо Макето е грък... и обратен (ДА! Така е!). Македония е географско понятие - все едно София да стане Шопия и да са наследници на древните шопи. Абе... то с микроскоп да търсиш кореняк софиянец не можеш да намериш, ама това си е друга тема (и пак е смешна!) С три думи - макетата са побъркани! Само народ, който няма свое минало си го измисля и няма вече бъдеще.
36
1
 
17
 
! Отговори
Бгг преди 2 години
Про100 Кирчо, ама Лайненката иска веднага.
35
1
 
7
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Кирчо, ако ТИ и ЛИНДА искате да имаш мъъъъде, ще спазваш, няма къде да ходиш !
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро като му е изгодно вика решавам аз, като не му е - решава коалицията, еврокомисията, Урсула, Гугъл, Нато, и тъй нанананататък. Цирк.