ДПС стяга редиците в Турция за предсрочни избори у нас

Изпитанията ни направиха силна партия, заяви лидерът на ДПС
25 апр 2022 17:32, Елка Василева
57
 ДПС стяга редиците в Турция за предсрочни избори у нас
Снимка: БГНЕС

Председателят на Движението за права и свободи /ДПС/ Мустафа Карадайъ е призовал българските граждани в Турция да се готвят за избори след 2 май.

В словото си на благотворителна вечеря в турския град Чорлу лидерът на ДПС е поискал от българските изселници в страната да бъдат готови за предсрочни избори в България.

"След Байрама всички да се готвим за предсрочни избори. И нека на предстоящите избори да имаме още по-добър резултат в сравнение с последните", казал Карадайъ, цитиран от БНР.

В началото на вечерята лидерът на ДПС е предал най-сърдечните поздрави на почетния председател Ахмед Доган.

"Много съм щастлив, че се намирам сред вас. Благодаря ви за подкрепата и всеотдайната работа на изминалите избори през 2021 година. Гордеем се с доверието и подкрепата, които ни давате", е посочил Карадайъ.

Той е подчертал, че демокрацията в България е дошла с помощта на ДПС. "Ние платихме и продължаваме да плащаме цената на тази демокрация. През годините минахме през много изпитания. Но те ни направиха по-силни. ДПС стана силна партия", заяви още Карадайъ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 1 година
До Анонимен-48,не са длъжни,но също така не са длъжни да гласуват,нито за бсп,герб-комунисти,възраждане,дб, атака пп , итп,избора си е техен,не драги ми г..а..н..ь..о
47
3
 
3
 
! Отговори
Ирина преди 1 година
Айдеее още един ,на когото не му се отдава български език,но се напъва за избори.Само това липсваяе и защо на турците в Турция?ААА, да защото турците в България са винаги готови.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турците длъжни ли са да гласуват за ДПС,не са ли свободни граждани с право на лично мнение.Това религиозно-етническа партия ли е.
45
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 година
До въпросчета,оше малко и украинското знаме ще поискаш,
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А редиците на ДПС в България по-стегнати ли са от момента в който ритаха падналия Октай Енимехмедов ?!
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЛЮБОПИТНО МИ Е,ЧИЯ ИДЕЯ Е ДАТАТА 2 МАЙ - НА КАРАДАЙЪ ИЛИ НА ЕЛКA ВАСИЛЕВА? И В ДВАТА СЛУЧАЯ ПОКАЗВА КЪСА ПАМЕТ И НЕПОЗНАВАНЕ НА РАЗПОРЕДБИТЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА. "ИЗБОРИ СЛЕД 2 МАЙ" ОЗНАЧАВА ИЗБОРИ ПРЕЗ ЮЛИ И ТО ПРИ НАЙ-ХАОТИЧНИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ...
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българин...А този,новия на промяната и той да се научи да говори ПРАВИЛЕН БЪЛГАРСКИ!
41
3
 
4
 
! Отговори
ДПС КГБ преди 2 години
ДПС е партия на КГБ.Служи, за да плаши българите от Турция,за да могат да разчитат на "големия брат" да ги пази от лошия комшия и така да поддържа мита за асвабадителите и колко сме малки и незначителни.Пък то че комшията не е лош, не е важно.Ако си спомняте,ДПС свали първото българско демократично правителство - онова на Филип Димитров.Те подляха вода и на Костов, защото България съвсем взе да се откъсва от орбитата на мацква и докара мадритското недоразумение. На ЕС им харесват само фондовете.
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез пък...
39
4
 
8
 
! Отговори
До 39 преди 2 години
Не се прави на светец и не намесвай избирателите на ДПС.защо като не сте за ДПС,в селата всички по строй гласувате за ДПС.пример ,в община Тервел ,села с население от турци, всички са за ДПС.по команда гласуват,Ко ми се прайш на света вода не напита.плетете си коша,ама ваша няма да стане.българи юнаци сме.
38
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Тоя да се научи на български език и правилно говорене,май са прай на ударен ,че не може да говори правилно български език.като не може айде на село да копа, докато го научи.29 години е народното събрание а не говори правилно български език.
37
3
 
16
 
! Отговори
Yeter artik преди 2 години
Аз съм етнически турчин. Не само сега, но никога не съм гласувал за ДПС. И моите приятели също. Разчитат на гласовете от Турция и помашките такива. Спрете да поставяте знак за равенство между нас, турците в България и ДПС. Това е една структура, създадена да изкарва пари и да се грижи за добрия живот на своя почетен председател и основните му съратници. Тази партия никога не ме е, не ме и няма да ме представлява. Това е руска, а не турска партия. Доган е руски, а не турски агент. Знайте го.
36
3
 
11
 
! Отговори
Дпс преди 2 години
Да им се забрани да гласуват в турция.те живеят повече от 30 години там и ще решават проблемите в България. Да им се отнемат и пенсиите.за това ние получаваме по малки пенсии.ей там в Анадола да си вземат парите.а.й. с е к т и р. Цял живот за тях ли ще работим.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та за кой да гласуваме на следващите избори? За Славчо - той се оказа лигоч. За ПП - дума да не става. За Бойко - АМААААААНННН! За БКП - ядохме им попарата много пъти. За *** - Не става за копейки... За ДЕЕЕЕЕЕ БАААААААА - за финдерунгели - НЕ! Та за кого!?????
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре - парламентарно питане - На какъв език е била речта?
33
3
 
20
 
! Отговори
Българин преди 2 години
крайно време е да се отнема правото на тези дето не са живяли в България последните 5 (пет) г. да гласуват . а специално за тия в турция дето не знаят да говорят и пишат на български да не им се издава и отнема българското гражданство . кви българи са тия бе ??? тошку и слаФчу нека си носят фесове .
32
3
 
14
 
! Отговори
въпросчета преди 2 години
що не виждам българско знаме , речта на български ли е произнесена ??
31
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нови избори, първо място ГЕРБ, втори ДПС.
30
1
 
8
 
! Отговори
Деян преди 2 години
В Турция по време на изборите по техните телевизии им съобщават кога са изборите в България,съобщават го и по високоговорители по улиците,пращат им смс-и в коя секция са и къде се намира тя.Поставят и големи билбордове на големите кръстовища там,естествено с партията и номера за който трябва да гласуват.Така правят ДПС в Турция
29
3
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
в турция няма българи така че не се изсилваите има време може да се промениизб закон чужди поданици няма да ми определят бъдещето