Захариева: Управляващите се оправдават за всичко с войната

Тя критикува и отношението към украинските бежанци
5 юни 2022 19:21, Нели Христова
27
Захариева: Управляващите се оправдават за всичко с войната
Снимка: БГНЕС

Палежът на културния център в Битоля не е първият случай на агресия към македонските българи. Хубаво е това да го види министър-председателят. Това заяви пред БНТ бившият външен министър Екатерина Захариева от ГЕРБ.

По думите ѝ има заплахи към представителите на българското малцинство, а посещенията на български политици в Северна Македония протичат при строги мерки за сигурност. Захариева каза още, че е имало няколко стъпки в правилната посока на Скопие, но много в грешната посока.

Според Захариева има много малко време, за да даде България разрешение за започване на преговорния процес със Северна Македония до приключването на френското председателство на Съвета на ЕС и не очаква това да се случи.

Захариева коментира, че чуват какво говорят хората и това е оценка, която българските граждани споделят - вътрешната политика е пълен хаос, липсват адекватни реформи, а управляващите се оправдават за всичко с войната. По нейни изчисления няма 121 гласа за вот на недоверие, но ще продължат да посочват всеки ден грешки на управляващите.

Критикува и отношението към украинските бежанци, тъй като не им се помага да се интегрират. Допълни, че техен законопроект е оставен да отлежава в НС, а общините трябва да бъдат включени по-активно в процеса за намиране на работа на бежанците от Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герберастите пък се оправдавоха с какво ли не , най-вече с пЛандемията ...
22
1
 
2
 
! Отговори
Поплавски преди 1 година
Смени си диоптрите,отпуши си *** уши,за да си близко до истината.Толкова сте отвратителни и крадливи,че чак му се повръща на човек от появата ви тук и там.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато дойдоха на власт тия виках "браво поне не са ГЕРБ долните продажници" сега гледам тия и си викам "к'во пък толкова им беше на ГЕРБ". Тия са толкова по-продажни, че е направо несериозно. За 1лв ще продадат децата си!
20
0
 
3
 
! Отговори
Че преди 1 година
Браво на булката - правилно им го е казала. Ей тези хора ще ме накарат да стана член на герб. Още малко да ни поуправлява киро лъжата направо ще се сближа с Катето
19
0
 
2
 
! Отговори
Ха? преди 1 година
На Вас ви бяха виновни Станишев Световната криза и Орешарски... Тихо там!!!
18
2
 
2
 
! Отговори
Ммм преди 1 година
Сладка е Катето.
17
4
 
10
 
! Отговори
Вече две години преди 1 година
Една година беше Бойко. Сега тази война им дойде дюшшеш. Каквото оплескат казват: е, то сега война. Както нищо не вървеше заради Бойко една година. Абе, то така много лесно. Да се наредим и ние за власт. Все нещо ще има да се оправдаем, че не правим нищо. Ако свърши войната, ще кажем инфлацията, последиците от войната, все нещо ще измислим докато заплатите си вървят.
16
4
 
7
 
! Отговори
мак преди 1 година
Кой им пречи да се интегрират и защо трябва да се интегрират, щом са тук временно. А вие от герб имахте късмет, че при ваше управление имаше само ковид криза и нямаше война. Така че не се излагай с критиките.
15
4
 
6
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Тази участничка в ергенът ли е? Що я показват?
14
1
 
4
 
! Отговори
profetey преди 1 година
Айде стига с Борисов. По мое мнение е***, но тези които са в момента не успяха да го осъдят. Все се оправдават с нещо. За корупцията със съдебната система, за вдигането на цените със войтата в Украйна. За липсата на реформи със коалицията. За заемите със социалните програми. Дори Борисов все още да беше на власт може би щеше да прави същите неща. Може би нямаше. Но има 1 факт. Не Бойко Борисов е власт в момента, а Кирил Петков от ПП и другите *** от коалицията.
13
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов до 2020 за всичко се оправдаваше с кризта от 2008-2011 година, а после смени шплочата с ковид.
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До номер 1:България не е във война!!!
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Права е.Също така ако някой е "неудобен" веднага го обвиняват за "русофил" дори да не е!
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не защитавам ПП така е както казва Захариева, но началника и Борисов щеше да се оправдава по същия начин за всичко с войната.
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква прилика с Мария Захарова????Да не са сестри...
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тия украинци бежанци. Бг от Македония едвам успяват да оцелеят а тия са се загрижили за Украйна. Нека се мъчат и видят какво е НАТО.
7
10
 
7
 
! Отговори
учете английски! преди 1 година
Катке, ако помниш, твоят сикаджийски главатар вечно се оправдаваше - с Тройната коалиция, с климата, с Иван Костов, с Орешарски! Чудовищната война, Катке, която кремълското чудовище и масов убиец води в Украйна е наистина причина за инфлация, повишени цени не само на петрол и газ, в цяла Европа и дори в цял свят! Само че, Катке, сикаджията много помогна на злодея за войната, като му построи даром Турски поток, с която той заобиколи тръбата в Украйна и я нападна?! Ти научи ли английски?
6
4
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Еее,все пак...гостите от Украйна,не са туристи екстра класа,а...бежанци,дошли за подслон и храна. Тя им бе дадена от България и продължава да се дава.Другото са политически...машинации на зомбитата около...банкянсия ексспремиер.
5
5
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
айде айде!...Тая пазарджишкакифла да не се прави че има амнезия за това,че Мутроида от Банкя и неговия Харем се "ОПРАВДАВАХА" с години с "наследството на Станишев" и "поръчването" на Доган !
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да все едно ние сме във война. Войната си е война, верно има косвено отношение към икономиката ни, но некадърността на мУшениците няма край. Само лъжи лъжи и пак лъжи.