Каримански: Не съм виждал план за капиталова подкрепа на българския бизнес

Такъв план не бил внесен докато ИТН били в коалицията
21 юни 2022 13:34, Нели Христова
9
Каримански: Не съм виждал план за капиталова подкрепа на българския бизнес
Снимка: БГНЕС

Аз лично не съм виждал такъв план за капиталова подкрепа на българския бизнес чрез грантови схеми и финансови инструменти в сферата на производството и услугите. Ние бяхме поне до началото на юни в коалицията и такъв план не беше представен. Това каза от парламентарната трибуна председателят на Комисията по бюджет и финанси и депутат от ИТН Любомир Каримански.

„До средата на 2022 година трябваше да се изготви времеви план за предложените от другите групи реформи с разчети за тяхното финансово осигуряване“, заяви той и допълни, че се има предвид „всички онези сектори, които са приложения на коалиционното споразумение“. По думите му такъв план не е направен или представен.

„Второ, липсва въвеждане на цялостно капиталово бюджетиране в държавата до средата на 2022 година и приемане на многогодишна капиталова програма като част от бюджета, задължително използване на анализ разходи и ползи, отчитане на ефективността от капиталовите инвестиции пред обществото“, каза още Каримански.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Ерджан преди 1 година
Сбирщината за по-кратко наречена итн,от първа пол. сила отиде на куйрука,с тенденция да изчезне напълно от "радарите" на българския народ.Попският зет и Т.Й.повредиха партийката на Слави и днес,тя не подлежи на ремонт,затова отива в фабриката за отпадъци.А иначе,съвестта на Каримански е чиста.Дали е така и той не знае.
8
2
 
8
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Ех , каръмански бей - да беше предложил ти , или беше зает да изпълняваш поръчката за бнб? А ти къде беше, какво предложи, любопитно ми е африкански с детската тениска от какво точно разбира, в какво е капацитет, защото и името не може да си напише без грешки. Ама не се тормози - ей сега ще вземете мандата и ще излезете на открито с доган и бочи. Или ще връщате $$$$ , друг изход за ВАС няма.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А вие план имахте ли?А програма?Къде са,бе?
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Печалбите за бизнеса, разходите за държавата, че и капиталови помощи. Да не сме в соца? А иначе данъци за всички от сърце, а те печалбите и двойното счетоводство в офшорки. Пазарни цени на стоките и пак бизнесът иска помощ?!
5
0
 
9
 
! Отговори
Доньо преди 1 година
Ами да беше ти подготвил тази програма за капиталова подкрепа! Нали си бил част от тази коалиция, шеф на най- тежкарската комисия. Защо се държиш като извънземен, сякаш нямаш нищо общо с това? Големи *** излезохте чалгарите! Дотук от вас само кал, интриги, изисквания към другите и никога към вас и най-вече искания за ресурсни позиции (там където са съсредоточени големите пари). Разпределители на пари, за това бяхте в тази коалиция и в това НС. Като не сработи играта ви- бегом и започна кал
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имах чувството че ще се разплаче щот требе да си изсмуква от пръстите при изказването си. Б.е казват, че си добър експерт ...м.а. не се пробвай в политиката!!!
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво се кланяте всички на Меди Доган, на Тиквата, на незнаещият български език Карадая и на плешивия чалгар. Най-големите *** са - супер богати хора в бедна държава и то станали богати с незаконна дейност и укриване на доходи, включително чалгаджията
2
6
 
10
 
! Отговори
вижда се преди 1 година
Тоз е абсолютен ***!!!И за касиер на вход на блок не става !!!!
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПИЯН ТОШКО СПА ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ- ЕДВА КЪМ 13.20ЧАСА СЕ РАЗБУДИ- ПАК ГИ ИЗБЕРЕТЕ