Корнелия Нинова: Чака ни тежка есен и зима

По-важно е за какво се събираме и кой ще участва, допълни тя
23 юни 2022 18:34, Петя Славова
59
Корнелия Нинова: Чака ни тежка есен и зима
Снимка: БГНЕС

"Ако до утре не бъде приет Законът за ДОО, няма да има увеличение на пенсиите от 1 юли". Това заяви вицепремиерът Корнелия Нинова, лидер на левицата, пред bTV. Тя допълни, че ни чака тежка есен и зима

Нинова коментира: "Математически този вот на недоверие мина, но смислово повечето българи се убедиха, че мотивите за икономическа и финансова политикя бяха абсолютно несъстоятелни".

Още не сме водели разговори с Кирил Петков за нашето участие в нов кабинет. Ако ни поканят, ще отидем на разговори и ще свикам Национален съвет на БСП, който ще реши дали ще участваме като партньори.


Нинова потвърди казаното по-рано днес, че оставката на правителството ще бъде внесена в Народното събрание в понеделник.

Още по темата

"По-важно е за какво ще се събираме с "Продължаваме промяната" и кой ще участва", допълни Нинова.

"Математически вотът мина, смислово гражданите се убедиха, че причините са несъстоятелни. Ние ги оборихме на обсъждане. Имаме два проблема и трябва да си го кажем – цените и доходите. Когато искахме да помогнем на гражданите, ни се поиска оставката. Признали сме проблема, предлагаме решение и те свалят правителството", коментира вота на недоверие Нинова.

"Помощта за бизнеса е помощ за работни места. Подкрепата за тока доведе до 4% ръст в икономиката. Една от грешките ни е, че не им дадохме предсказуемост и предвидимост. Ние решавахме проблемите от месец за месец", коментира още тя.

Според вицепремиерът темата за Северна Македония е била абсолютно изкуствено вдигната и преекспонирана.

"Измислена димка, за да отклони вниманието и да даде на "Има такъв народ" патриотичен символ. Истинската причина са пари и интереси. Статуквото се обедини, за да спре продължаването на промяната. Аз мислех, че ще изкараме по-дълго време, защото имахме добро правителствено споразумение, имахме съгласие по важни политики, уви обаче двама от партньорите не се разбраха", коментира Корнелия Нинова.

"Ние сме удовлетворени от свършеното в това правителство. Доста неща се направиха и се приеха закони. Ние се концентрирахме в социалната политика, но сме ангажирани и с правосъдната реформа", каза още Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОГАТО ЧЕРВЕНИТЕ УПРАВЛЯВАТ БГ ИКОНОМИКА- ЯНУАРИ 1997Г- 1990% ИНФЛАЦИЯ, МАЙ 2022Г- 15.6%- ОТНОВО СМЕ ПЪРВИ В ЕВРОПА.
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние знаем,че от това по-лошо няма как да стане,но всичко това др.ИМПЕКСОВА Е БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС,А ТИ НАЛИ ЗНАЕШ,ЧЕ СИ ОДИШ НА СЕЛО ПРИ БАБИТЕ КОИТО МОЖЕ ДА НАМЕРИШ ОЩЕ НЕКОЯ ДА ТИ ВЕРВА НО СЕ СЪМНЯВАМ.МАРШ,ОСТАВКА
52
0
 
14
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Тази, известна на всички със заповедтта - уволнена, от висока държавна позиция, ЗА КОРУПЦИЯ. И сега отново УВОЛНЕНА от "вице" пост / по-точно изхвъ-рлена / за безхаберие и некадърност, не трябва да бъде повече обект на внимание от нито една медия.
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бехте толкова загрижени за пенсионерите защо още през януари не преизчислихте пенсиите ? Чакахте да се разпадне коалицията за да се направите на загрижени- Всичката ви е такава г-жо Нинова и отблъснахте хората от тази партия.
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой би ли ви по главите да ставате членове на правителство, чийто главатари са непознати, не сте питали ген.Янев какво представляват, а като начало Просто Киро изгони генерала, че не е казал думата война. Но вие от БСП сте жадни за власт и дори сега,когато цял народ знае какво представляват Киро-Кокорчо,вие пак ги защитавате и обвинявате Р.Радев. Той ли е виновен,че отново катастрофирате? Таковахте мамата на БСП! Измитайте се -вие Нинова, Гьоков, Иванов и сие ренегати и състава на НС на БСП!
49
0
 
4
 
! Отговори
Кака Ку...ри преди 1 година
Кака пак и се е... Класика
48
1
 
5
 
! Отговори
Няма отърсване ... преди 1 година
До кога ще ви търпим ***... Аман от вас изроду
47
1
 
6
 
! Отговори
Михаааал преди 1 година
Кратка беще радостта ти
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тази криза важно е К. Петков да спре с категоричните си заклинания. Държи се доста истерично, което е вредно. ГЕРБ и ДПС са партии с голям опит, Ще помогнат на ПП да води успешна политика, ако Петков и в ПП дойдат на себе си. БСП не стават за ортак, те могат да оставят след себе си само руини! Слушайте Нинова как непрекъснато разяжда "коалицията". ИТН се изчерпа, след като изпълни задачата, като осигури втория мандат на Радев!
45
0
 
4
 
! Отговори
Joko преди 1 година
От една страна ме е яд, че това павителсто се срина ,но от от друга този рогач Кирррил дълго време си го просеше... И пак заради неговият инат и никакъв опит сега се отново никъде... Бил възпитаник на Харвард. !?!?!? Стои не думаи, че ако се разчуе ония ще закрият уиверситета...
44
0
 
2
 
! Отговори
Праведен преди 1 година
До Роза - kлишета едни и същи само за...пари - не вървят вече !
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаш доста сланинки, през тежката зима карай на тях, за нас си съучастница на предателите киро и асен.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гейора, теб след болницата трябваше и да те опандизят. Аз знам с какво се занимаваш.
41
1
 
4
 
! Отговори
Корни, преди 1 година
Как е Рафаилчо? Стои в Америка и цоцка долари?
40
2
 
11
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Ало Импексова колкото пъти сте били на власт , толкова пъти сте фалирали държавата! И да мислиш че дамо със заеми може да подобриш социалното положение на хората не става , иска се работещс икономика! Но натеб какво ти пука нали ще отидеш при сина си Рафаел!
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали си цялата в СЛАНИНА ще оцелееш или ревеш че за крадене не остана
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Причините за инфлацията са ес и атлантиците. Нинова трябваше да заеме твърда позиция срещу тях. Вместо това остави дб и разните там кировци и напушалки да им задават тона. И сега грантаджиите им повтарят опорки в коментарите в тип "кой не скача е червен" и "пак ли вие".
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимна преди 1 година
Благодарение на вас .
36
2
 
16
 
! Отговори
Нострадамус преди 1 година
Най вредната жена в България!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И семейството и е вредно - синът в Америка, мъжът изгонен от Лукойл! (Той завалията не случилна жена)
35
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не помня случай, в който БСП да са били във властта и зимата да не е била тежка!