БСП няма да разговаря с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", ако получи третия мандат

Ние запазихме добрия тон, посочи Явор Божанков
Обновена: 13 юли 2022 12:26 | 13 юли 2022 12:16, Красимир Ангелов
81
БСП няма да разговаря с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", ако получи третия мандат
Снимка: БГНЕС

“БСП за България" няма да разговаря с ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане", ако получат третия мандат”. Това обяви пред журналисти в парламента Явор Божанков, секретар на ПГ "БСП за България" във връзка с преговорите между политическите формации за реализацията на третия мандат.

Очаква се до края на седмицата президентът Румен Радев да връчи мандат на ГЕРБ като втора политическа сила, който вече бе обявено, че ще бъде върнат. Така държавният глава ще трябва да направи избор между останалите политически сили в Народното събрание, на коя от тях да даде последния трети мандат за съставяне на кабинет в рамките на настоящото НС.

Още по темата
Божанков коментира, че от левицата се борят срещу модела ГЕРБ и по думите му е абсурдно да търсят подкрепа от тях. Относно "Възраждане" Божанков обясни, че те са гласували заедно с ГЕРБ-СДС и ДПС и на практика са създали това мнозинство, което е свалило и председателя на Народното събрание - Никола Минчев.

"Ако получим третия мандат, се събираме и колективно решаваме какво да правим с него", допълни депутатът.

Той посочи, че ще разговарят с всички извън тези три формации. "Нашето основно предимство и капитал е, че ние не се скарахме с нито една политическа формация, не влязохме в нито един скандал, напротив - запазихме добрия тон и отношения с всички, така че това ни е предимството", посочи депутатът.

Нашата цел не е да спечелим една-две седмици. Нашата цел е да съставим работещ кабинет. България, Европа и светът в момента се подготвят за рецесия и криза. Наша цел е България да има работещо правителство, добави Божанков, цитиран от БТА.

Той бе категоричен, че нови избори представляват огромен риск за държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
5
 
! Отговори
Явор... преди 1 година
...Руменов Божанков. Който не знае за него, да прочете гугле или да пита хората в Горна Оряховица. Актьорът Мамалев се майтапеше "може ли висок човек да е умен, отговор, може, ако брат му е нисък." Та може ли Божанков да се прави на света вода, понеже е млад кадър, отговор, не може, ако се знае семейството му. Дори и Радев да даде мандат на БСП, нищо полезно няма да се роди в политиката. Избори ще има.
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бсп невинни го играят...
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ-СДС няма да водят никакви разговори с изпечени мошеници, крадци и пишман приватизатори каквито са повечето депутати от бсп.
59
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
БСП се сърди на ГЕРБ, че манипулацията им за пачки и кюлчета е отхвърлена при петорна експертиза от ЕК .
58
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И "шкафчетата" се оказаха уйдурма. Какво ще правим сега?
57
3
 
15
 
! Отговори
истина преди 1 година
ГЕРБ никога няма да разговаря за правителство с комунистическите партии БСП и ДБ - определени от Народното събрание като терористични крадливи партии. След предсрочните избори ДБ ще е извън парламента, а БСП 5 %- ненужна за разговори дори с ПП.
56
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова не разбира или се прави на неразбрала,че БСП става единствено за попълване на мнозинство евентуално,отдавна имат мижав електорат,който вече и не може да гласува на избори с новите технологии!
55
0
 
15
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
"БСП няма да разговаря с ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане". Мдаа, а те искат ли да разговаряте? Защото ако те не искат, няма значение вие какво искате! Пък и кой ви каза, че Юмрукът ще даде мандата на вас?
54
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те пък са се затърчали да разговарят с вас! А бе с вашите десет процента ставате за попълване на бройката евентуално!
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що бе, БСП,ПП, Възраждане, са си лика-прилика. Продажни са, алчни са и лъжат.
52
2
 
10
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Какво си запазил бе Горнооряховски суджук и като получите мандата какво сърбали сме Ви попарата.
51
0
 
17
 
! Отговори
Политанализатор преди 1 година
БСП е отдавна оттекла се в канала и е на бунището на историята!! Само Ниновци,Божанковци, Гуцановци и ортаците не искат да схванат!! Щото им се услади властта, тлъстите заплати и депутатските кюфтаци!!!
50
3
 
6
 
! Отговори
Селянин преди 1 година
А ГЕРБ-аджиите защото горят от желание да разговарят с БСП.
49
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
докато има на свобода живи комунисти - крадци, Шенген няма да видиме
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди минути качиха видео как младежи от БСП си хвърлят книжките и централата на БСП. Нямате си представа колко вулгарна е жената в централата на БСП. Няма такова дъно.
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Shark - Не може да не си говорят. Не сме ги пратили там да се женят, а да работят. Ти едни да ти оправят цъфналото положение, аз други, ама със същата цел. Ще намерят общите проблеми и ще работят да ги оправят. Че аман от празни приказки, тоя не го щем, с оня няма да работим, надприказват се, влизат/не влизат в зала, файда никаква, най-много някоя беля да свършат, но заплатките им си вървят в това време, а ние си живеем с проблемите, че и по-зле става.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИТН поставят условие Киро и Асен да не са в кабинета. Няма да им излезе сметката на БСП.
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям праз! Те поставят условие Киро и Асен да не са в кабинета. А Киро и Асен няма да се оттеглят. Поели са ангажименти и знаят, че ще връщат ресто на олигарси клиенти на прокуратурата.Асен Василев по търбух ще лази да е премиер, с Киро ще изтърка парапета от нерви ако не е вице.
44
0
 
6
 
! Отговори
ДГД ПП преди 1 година
ДГД и БСП!
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е народно събрание, не е панелката на вашите! Не може с едни съседи да говориш, с други да не говориш! С тая тактика: "само да не е ГЕРБ", ни докараха до просешка тояга...