Румен Радев връчва мандата на ГЕРБ, те категорични – връщат го веднага

Събитието е предвидено за 11 ч.
14 юли 2022 06:45, Красимир Ангелов
48
Румен Радев връчва мандата на ГЕРБ, те категорични – връщат го веднага
Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент на кандидата за министър-председател, посочен от втората по големина парламентарна група в 47-ото Народно събрание - ГЕРБ-СДС. Събитието е предвидено за 11 ч. днес.

От партията на бившия премиер Бойко Борисов обаче многократно обявиха, че веднага ще върнат мандата и нямат никакво намерение да правят правителство в рамките на настоящото народно събрание.

Още по темата
"Получихме покана за утре, четвъртък, в 11 часа, за връчване на втори проучвателен мандат. Нашата парламентарна група взе решение, че няма да излъчва кандидат за министър-председател, както и ще върне веднага проучвателния мандат", заяви преди ден председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Така след като това стане факт, ще остане само още един последен шанс за кабинет, преди народното събрание да бъде разпуснато и предсрочните парламентарни избори през есента да станат факт. Преди да го връчи обаче, президентът Радев обяви, че ще свика отново всички парламентарно представени партии за консултации.

"Ако изборът на партиите е отново предсточни избори, считам за целесъобразно да се проведат в началото на октомври, за да има легитимност един нов парламент чрез засилено гражданско участие", обясни още президентът.

В сряда всички от все още настоящата управляваща коалиция бяха категорични, че ново правителство трябва да има, но категорично без търсене на подкрепа и разговори с опозицията. Компромиси, но без извиване на ръце, е условието за кабинет с третия мандат.

Партийните лидери да направят крачка назад. Само при това условие може да има нов кабинет в рамките на този кабинет, заявиха от "Демократична България".

Левицата настоява основен приоритет на новото правителство да бъде социалната сфера, но за кабинет няма да преговаря с опозицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"От снимката става ясно, че Петков и компания са се почерпили обилно точно в деня на ареста на Бойко Борисов, като доставката е отново на Семерджиев и отново е под формата на пица." - Семерджиев е личния лакей на бачи Кико.
32
1
 
1
 
! Отговори
отис преди 1 година
До мак Затвори си глупавата селяндурска уста-*** сега много ли си добре при тия лъжци????????
31
2
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Чорапа пак се е напарвил на хитър. Освен да се правиш на такъв, трябва и да си малко умен, но проблемът е в последното.
30
2
 
4
 
! Отговори
Браво достойно преди 1 година
Разумно и достойно поведение на ГЕРБ, вижда че няма да стане и не губят времето както тая врътка простото Киро Петоков се кълчи и гърчи кючеци въртя подкупи и всякак шпагати и акробатики. Беше повече от ясно не го искат Кики ама Кики да се пробва.
29
5
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Интересно...30 Изненадите от ГЕРБ ще бъдат есента на изборите.Народа разбра кой може.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИЗ ИНТЕРНЕТ ОБИКАЛЯТ КАДРИ ОТ КОЛАТА НА ГЕОРГИ СМЕРДЖИЕВ КОЙТО Е ДОСТАВЯЛ ДРОГА ЗА ЕЛЕНА И КИРЕ В КУТИИ ОТ ПИЦА В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ- С ТОВА СЕ ОБЯСНЯВАЛО НЕАДЕКВАТНОТО СЪСТОЯНИЕ НА КИРЕ В ИЗЯВИТЕ МУ.
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е Киро скалата от ПП където че борел Русия и вкара в блатото държават,гадове
26
2
 
9
 
! Отговори
Ина преди 1 година
Ами да ,ГЕРП както винаги,ясни и точни .След това започва говорилнята - губене на време,чешене на езици от празнодумковец ,за да се види,че изхода е -избори.Мъка брате,мъка.Некадърници
25
4
 
2
 
! Отговори
Герб/ДПС преди 1 година
Този мандат, могат да си го заврат някъде преди да го върнат. Така ще са сигурни, че вече никой няма да го иска.
24
8
 
7
 
! Отговори
мак преди 1 година
Оня от Банкя и шайката му постигнаха своето чрез вечното им плюене по всички, обиди, злоба, вот и накрая свалиха правителство. Уж са най-кадърни, уж другите не стават. Но гербавите тарикати не искат да управляват, щото ги е страх от всичките кризи и народно недоволство. Инфантилни злобари.
23
6
 
4
 
! Отговори
Интересно... преди 1 година
Очаквам изненади от ГЕРБ, ще видим....
22
3
 
2
 
! Отговори
??незнам?? преди 1 година
Червените Алън Пръдлювци на БКП да се сетят че М.ТАЧЪР каза че само защото САЩ имат за официален английския език няма да воюват с тях......а с всички останали може......незнам но аз съм българин,Християнин,Синьо човече.......АНГСОЦ червения им Маркс съм го гледал дори от аутсайдерите БКП
21
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо много влюбено се гледат Радев и Атанасова. Сигурно след авантюрата "Пълен Провал", ГЕРБ му се струва песен!
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев бе измамен от со росоидните НПО-та, Слави също бе използван докато обсебят властта и после изритан и обруган!Медийната доминация на Со рос свърши останалото...
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долу жълтопаветната диктатура, инсталирана от Румен Радев!
18
7
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 1 година
Колко лесно се издаде--ГЕРБ и Възраждане заедно....ами вземете се, щом се харесвате!
17
4
 
7
 
! Отговори
обикновен българин преди 1 година
Гласувах за Радев,но не вярвам в него. Избран от руската агентура, одобрен и от Нинова, борещ се да продължава зависимостта ни от газпром, не позволи да дадем на Украйна старата ни , съветска техника и да я заменим с нова, както направи Словакия. Всяка негово действие е продиктувано от интересите на Путин, а не на България. Дори и борбата му с Тиквата ,бе само защото Путин е отмъстителен и иска да накаже Тиквата за Южен поток. НЕ ВЯРВАМ НА РАДЕВ. ТОЙ Е РУСКИ АГЕНТ.
16
11
 
8
 
! Отговори
.. преди 1 година
САМО Г Е Р Б !
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире ви закопа и сега ще си ходи в Канада, да си живее живота и да си харчи милионите от американския комисион, за врътката с газта !
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свалят председатели, свалят правителство, обаче нямат алтернатива и предложение. Съществуват само с целта да пречат, да крадат и да отглеждат накроманчета. Анти българска партия.