Няма данни за мобилизирани българи с руски паспорти

КСНС не може да се свика от днес за утре, заяви Димитър Стоянов
23 сеп 2022 14:33, Нели Христова
17
Няма данни за мобилизирани българи с руски паспорти
Снимка: БГНЕС

Няма предоставени данни дали български граждани с руски паспорти са мобилизирани. Това е по-скоро въпрос към Министерството на външните работи (МВнР). Това заяви министърът на отбраната Димитър Стоянов,предаде "Дарик".

Още по темата


Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) може да се свика с работещо Народно събрание или с искане на Министерския съвет. Мобилизацията не става от днес за утре - това е дълъг и продължителен процес. Не е просто да облечеш един цивилен гражданин и да му дадеш оръжие, има подготовка за формирования и чак тогава да бъде на бойното поле, посочи още военният министър.

На въпрос дали страната ни ще подкрепи нови санкции на ЕС срещу Русия, той отговори, че страната ни винаги е следвала единната европейска позиция. Заплаха от въвличане на страната ни във войната засега няма, допълни още Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
6
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
А с български паспорти има ли като Копейкин,Бялата златка ,Крушовската ездачка? Или и те са като руските депутати които преценили че по добре е да си стоят на работните места отколкото да отиват на фронта.
7
1
 
3
 
! Отговори
Трябваше да преди 1 година
се изцепим, че ВСИЧКИ българи с руски паспорти са мобилизирани, за допълнително шок и ужас в медийното пространство... пък и извън него. Пък и излагате се - цял ден мина, а нито една новина на мобилизирани петокласници!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дуплика към предния писател .Човечец какви са бесарабските я помисли с тая дамаджана ???Хиранпредали родината си избягали от башибозука така както правя сегашните украйнци 10 милиона избягаха аха
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви са тия "българи" с руски паспорти? Има етнически българи в Украйна. Заради тях чорапът рече: "Няма да даваме оръжие на Украйна, за да не загиват българи". Обаче товарщи генерал не знае къде точно са българите - в окупираните южни територии на Украйна. Да, товарищ генерал, точно българите сега търпят рушката окупация. Понимайш, фуражка?
4
2
 
5
 
! Отговори
Я как категорично преди 1 година
лъже този шмекер ? Кой ли пък ще даде данни от Русия за мобилизацията на вражеска страна член на НАТО и ЕС ? ТОВА СЛУЖЕБНОТО Е САМО ОТ ИЗМАМНИЦИ !
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Копейкин ли?
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин не го ли мобилизираха?
1
2
 
2
 
! Отговори
Костадин Костадино преди 1 година
Ааа,има.Има!