Аматьори министри рушат системата на МВР

Коментар на Емануил Йорданов, Валентин Радев и ген. Валери Григоров
8 ное 2022 11:57, Анисия Иванова
18

"Рискът е съществена част от професията на полицая и това не трябва да се забравя. Не знам дали е мигрант човекът, който е стрелял. Не знаем дали е бил в границите на България, или е бил от другата страна на браздата", заяви в "България сутрин" бившият вътрешен министър Емануил Йорданов след убийството на служител на МВР на границата ни с Турция.

Според него такъв инцидент говори по-скоро, че няма достатъчно добро взаимодействие между граничните служби на България и Турция, които трябва са в постоянен пряк контакт.

"Не мисля, че е възможно цялата охрана да бъде осъществявана от местни хора. Хубаво е да има местни, които да въвеждат в работата колегите си от други населени места. Всичко това е въпрос на организация. Проблемът е общ, не е само наш - всички страни, които сме външна граница на Европа", каза още Йорданов.

Бившият МВР шеф е на мнение, че на първо място трябва да се промени отношението ни към работата.

Още по темата

"За съжаление, ние сме свикнали на една кампанийност. Става инцидент, 3 дни се стягат редиците, след това всичко се забравя. Трябва да се засили подготовката и материалното осигуряване. Не само МВР има отношение по проблема", подчерта Йорданов.

Бившият вътрешен министър Валентин Радев коментира, че досега мигрантите сме ги виждали въоръжени най-много с ножове.

"Съгласен съм с колегата - не знаем какви са точно. Може да са трафиканти на нещо през границата. Предстои зимата, започват студове и бързат да се прекарат някакви групи, ако са те. Някой от тях си е позволил да използва оръжие срещу въоръжен патрул, такова нещо не си спомням да е имало", каза той пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Радев нашите гранични полицаи са подготвени, но не и всички онези, които се командироват по границата.

"Добре е да изпращаме подготвени военнослужещи. Примерно - силите за специални операции. Важните въпроси са относно тяхната подготовка, дали са оборудвани добре, дали са работили системите по оградата. По границата трябва да работят хора, които я познават. Честите смени рушат доверието в командването на силите", подчерта той.

Ген. Валери Григоров, който е бивш шеф на "Гранична полиция", също коментира трагичния инцидент.

"Емануил Йорданов е последният министър на вътрешните работи, който работеше за националната сигурност на България. След това започна поредица от аматьори министри, които единствено разрушаваха системата на МВР. В навечерието на членството ни в ЕС службата през 2007 г. беше от 9452-ма по щат, като служителите на турската граница бяха 1800. В момента на турската граница, с командированите, служителите са по-малко от 800 служители", изтъкна той.

Според него няма контрол в системата, защото политиците правят единствено PR клипчета и внушават на обществото, че работят.

"Познавам добре местността по българо-турската граница, защото съм я обходил пеша. Като се качите на най-високата точка, където са били двамата служители, от другата страна има асфалтиран път, до който ги отвеждат каналджиите. От лявата му страна има дере, по което преминават всички нелегални мигранти", разясни ген. Григоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
3
 
! Отговори
Кико преди 1 година
МВР министър Рашкофф! Връщате лентата 30 г.назад! Промяна на какво? Нов бардак със стари "балерини' не става
16
2
 
2
 
! Отговори
SS преди 1 година
Трагедия сме ! И да питам ? Как се става генерал без да си участвал и в една престрелка ? ( за по големи неща не говоря ) И ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ЛИ МИСЛИТЕ ,ЧЕ СА ГЕНЕРАЛИТЕ НИ ? И ЗАЩО ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИ И ДЕБЕЛИ ПЕНСИИ КАТО ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ ?
15
3
 
4
 
! Отговори
Некадърни преди 1 година
КОМУНИСТИ НЕ СЛАГАЙТЕ ЗА МИНИСТРИ---ТОВА Е БИЧ ЗА БЪЛГАРИЯ!
14
0
 
2
 
! Отговори
ЗАМЕНИХА преди 1 година
ДЕМОКРАЦИЯТА СЪС СЛОБОДИЯ ---- ХЕПТЕН ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ......ТОВА Е ИСТИНАТА!!!
13
0
 
3
 
! Отговори
ТОВА СЛОБОДИЯТА преди 1 година
..и тъпите и празни приказки за "полицейска държава" от политически лигльовци и простаци!
12
0
 
3
 
! Отговори
гостенка преди 1 година
До Гъдьо. Прахът на човека няма нужда от мир. Православните християни казваме: Бог да го прости! Царство му небесно!Послания като лека му пръст, мир на прахът му..., нищо християнско! Тялото е тленно, душата вечна.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия, 2035г., полицейска проверка: - Документите, ако обичате! ... - Реджеп, ела да видиш какво странно име!!?? - Какво? - Гюнтер!!?? - Ха - ха - ха....
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убиват ни вкъщи, по улиците, сега и през границата - отговор няма щото е демокрация! Ще преговаряме по- малко да ни убиват! Само заради това искам онова време - сбъркаш ли правия път, в кауша. Като те оженят още първата вечер после знаеш... Сега кеф ти с колата, кеф ти с ножлето, кеф ти с пищоля - трепеш си, 2-3 месеца по арести, много си болен, ама не е ясно дали си ти, малко парици тук и там и си ок. ДЕМОКРАЦИЯ!!!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше едно нагло човече от Бургас - вице премиер беше при Баце - оградата я строиха негови фирми, питам къде е сега? Вместо да го съдят за разпространение на порно съдържание, демократичната общност го прати да бие бабички по границата и да управлява държавата...
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама тя охраната е от аматьори.Значи охраната е от аматьори без оръжие.Оръжия имат охранителите на мутрите,а гранична полиция няма.А бежанците имат.То виц направо.Всичко е измислено и наредено.Ние сме на финансиране от Брюксел.А там са наредили ислямизация.И като прибавим,че Путин провежда същото в Русия и воюва с чечвечци,сирийци и иранци.Че то вече не е чудно ,че световното е в Катар
7
1
 
6
 
! Отговори
Божил Божилов преди 1 година
Румбата Бъчварова тя си беше сериозна професионалистка!!Който не вярва да пита Буки от Банкя.
6
0
 
15
 
! Отговори
Гъдьо преди 1 година
Крайно време е МВР да бъде оглавено от РЕДОВИ ПОЛИЦАЙ, който е наясно с проблемите в системата!!! А не такива политически мижит_ рки, които хабер си нямат от МВР и си чешат по телевизиите езиците....Баста !! Демерджиев,Рашков, В.Радев,М.Маринов, гр.Терзиев...вие стеП О З О Р!!Мир на праха на 30- годишния полицай,загинал при изпълнение на дълга си!! Съболезнования на родителите на единственото им чедо,загинало в разцвета,още не изпитало истинските радости и щастливи мигове в живота!!ПОКЛОН !!
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този министър е в пъти по-читав от много предишни! Поне е интелигентен човек.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе тея дето коментират не бяха аматьори като станаха министри? Професионални министри ще търсим и къде ще ги намерим? То е лесно да дрънкаш.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия като иска да пресели близкия изток в страната си да ги извози директно със самолети. Не да претендира за хуманност за сметка на другите в ЕС
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърците стреляха на месо с което си докараха официален протест от турска страна, защото действията им били нехуманни, но толкова. Тези вече отдавна не са бежанци, тези или пренасят наркотици или са някакви престъпници. Млади мъже са всички. Какви бежанци са това?
1
0
 
19
 
! Отговори
112 преди 1 година
Абе истината е че е жалка работата, това по бай Тошова ще стане ама друг път, държавна граница и ми я скачат и прескачат все едно на ластик играят...Застрелваш първите маймуни на място и точка, и да видим после колко ще има желаещи да се катерят и да влизат...