Маринов за партиите: Всеки си изигра ролята

Лидерската среща трябвало да е финалът, а не началото на преговори
23 яну 2023 20:22, Росен Стойчев
9

 "Една от основните маневри на Борисов, особено след изборите, беше да пробие политическата изолация и да покаже, че без ГЕРБ нищо не може да стане, че затова с ГЕРБ се разговаря, да свали тази стигма от ГЕРБ и в интерес на истината до голяма степен успя.
Още по темата
Засега това не води до реализиране на управленски мандат, но и със сигурност ГЕРБ днес не е в такава глуха отбрана, в каквато беше примерно преди година". Това обяви пред Bulgaria ON AIR съветникът на пермиера Александър Маринов.

Гостът допълва, че "основната причина е в неумението на четворната коалиция, която беше анти ГЕРБ коалиция, да постигне някакъв видим напредък в смяната на модела, защото изолацията на ГЕРБ означава присъди, място на позорния стълб и означава да се посочи, какво в тяхното управление е било неприемливо и да се промени като модел, като нормативна рамка и институционална практика".

Съветникът на премиера коментира и смисъла от лидерската среща, организирана от БСП.

"Първо, в даваните условия тя беше безсмислена, беше някакъв ход. БСП трябваше да направи нещо и не бих казал, че това е най-успешното. Второ, лидерската среща според мен е финалът, а не началото на едни преговори. Първо трябва да се отработи основата на една възможна коалиция, а след това чрез лидерите да се види дали има политическа воля. Лидерите няма как да вървят преди експертите. Те не могат да определят дали става или не, преди да е ясно тази коалиция за какво се събира, в какъв формат ще бъде, в какъв хоризонт, кой ще я подкрепя в парламента, на какво разчита. Както виждате, някои лидери не присъстваха, а други отидоха, за да преследват своите цели. Всеки си изигра ролята".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Валя преди 1 година
Създателя на мутрите СИК, съветник на Румен Радев ,както винаги се изхожда ,, умно" .Ха,ха,ха от много умност ,довлякоха всякакви шарлатани уа сега се отричат от тях и се правят ,все едно нямат нищо общо с това безумие и са невинни.Борисов им бърка в здравето и те все повече и повече се омотава в омразата си. и дрънкат небивалици
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 7:Не са "руски" опорки,а български.Много ясно,че българи ще избират хора с български разбирания.Руските са всъвсем различни.Лекувай се!
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Говири Ал.Маринов, само вижте какви са му съветниците и ще ви стане ясно каква прогнила руска кратуна си избирате и то два пъти, Крим е руски, да паднат санкциите за Русия, изпращането на оръжия ни вкарва във война са все руските опорки за които червения Румен не спира да говори.
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До нимер 4:Аре ти да млъкнеш,че точно твоите гласуваха предколедно намаление на МРЗ!Гръм да ви удари!Господ да ви накаже!Лъжци!Мошеници!Крадци!Далавераджии!Само лъжи разпространявате без никакви факти!За този президент ние сме гласували,а не Рвшвктников,Бай Дъно или Макарон.Ясно?!Само той не ни краде и защитава народа.Затова искате да го махнете да няма народа никаква защита и да ни унищожите.Я марш!!!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предколедно гласуваха намаление на МРЗ на 500 лева по заповед от вън.Това ли им е ролята?Как да ни унищожат по заповед на щуката?В цял свят такава гавра с народа няма!
4
5
 
3
 
! Отговори
Червен Чугун! преди 1 година
Всички покрай пРезидента на Решетников са Кремълски послушковци!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Роля?Да се правят на циркаджии?
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква роля?Да се карат по между си,за да няма редовно правителство и да ни изнесат държавата към чужда на скрити заседания като рискуват националната ни сигурност?!
1
1
 
3
 
! Отговори
ДС/БКП.... ВИЖТЕ СЕ преди 1 година
1989...2023