Хиновски: Нарушенията на Александър Николов са много

Обясни начините, по които е действал
9 фев 2023 15:49, Росен Стойчев
16
Хиновски: Нарушенията на Александър Николов са много
Снимка: БГНЕС

Енергийният експерт Иван Хиновски обясни пред Нова Нюз, че разполагаме с твърде малко факти и цифри от целия скандал с Александър Николов.

Още по темата

"Aко Николов беше купувал газ през борсата, част от обвиненията щяха да отпаднат. Сега виси въпросът защо бившият директор на "Мед" става шеф на "Булгаргаз" и цените се вдигат", отбелязва експертът.

"Бих казал, че нарушенията му са много. Дали има конкретни икономически щети на "Булгаргаз", ще се види. Не е работа на министъра да се меси в корпоративните дейности на дружеството. Голямата грешка на Николов е, че е казал, че къса с руския газ, но през юли миналата година 100% от газа, влизащ у нас, е руски. Нямаме никаква диверсификация. Преки договори за закупуване на газ от търговци не са легитимно действие на Николов, трябвало е да обяви търг или да потърси газовата борса", заяви той. И допълни, че министърът има задължение да информира КЕВР за структурни промени в бизнес кейса на "Булгаргаз", но не го е направил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
къв анализатор си бре,като не си потен и честен,целувач на ръци,руска *** сте със славчУ...у лево!!!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този арогантен *** (Александър Николов), трябва да лежи в затвора да му дойде акъла, защото се е взел много на сериозно, и не се усеща че за нищо не става.
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
народния съд става необходимост особено след тия новите слугинчета на вашингтон- значи пак руски газ ама по-скъп- що така бре
5
3
 
9
 
! Отговори
SDI преди 1 година
Този откакто започна да лобира за добива на шистов газ в България спрях да го отразявам. Може и да е много подготвен в сферата на енергийните въпроси, но смятам че е продажен.
4
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв Киро, Асен и Лена, това е министерство на Слави, както и външното министерство, което пусна СевернаМамукедония да ни прави на мЪймуни
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички управляващи до сега са за съдене, те се уляха.
2
7
 
19
 
! Отговори
А Киро и Асен? преди 1 година
Киро и Асен кога ще ги съдят? За Македония, където предадоха държавния ни интерес, а сега бият българи? За фалит на държавния фиск? Радев ги смъмри, и това е. Ограбиха държавата със схеми, а сега могат спокойно да си заминат за Канада или откъдето дойдоха. Това го има само тук. В нормална държава отдавна да са в съда и после в затвора.
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През оная ми работа е какво е правил този. Интересува ме къде са Киро, Асен и Лена....??? Те не са ли били в този кабинет, Киро не е ли бил премиер, Асен не е ли бил финансов министър (и отговорен за енергетиката), а за Ленчето има цял доклад на ДАНС. Или Гешев пак ни хвърля пясък в очите и ни мисли за бал*ци....????