Гърневски: Откраднаха Панаира по времето на Овчаров и Нинова

Градът е загубил половин милиард лева, смята той
14 фев 2023 04:00, Анисия Иванова
27
Гърневски: Откраднаха Панаира по времето на Овчаров и Нинова

Кметът на Пловдив Здравко Димитров подаде оставка като член на ГЕРБ.

Пловдивският панаир беше откраднат от държавата, когато г-н Румен Овчаров беше министър на икономиката. Негов зам.-министър беше председателят на борда на Панаира г-жа Корнелия Нинова. По тяхно време панаирът изчезна. Още оттогава държавата и общината не са получили и лев дивидент.  Това заяви Спас Гърневски от ГЕРБ-СДС в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му Панаирът си остава на мястото.

"Той е замислен да бъде раздържавен с 49% в публично-частно партньорство между общината и г-н Георги Гергов  и 51% контрол от държавата. Един кръг от хора успява да изиграе общината, защото ѝ създава удобен устав, чрез който общинският съвет губи контрола по процедурите за увеличаване и намаляване на капитала", поясни той.

Гостът беше категоричен, че нито държавата, нито общината "са получили и няма да получат и 5 лв. от Пловдивския панаир".

"Когато разровихме сделката, при която Гергов купува допълни 2%, за да стане мажоритарен собственик, открихме, че има двамата бивши собственици с възстановена земя в тези 2% - единият е реституиран, а другият, който е с по-голям дял в Панаира, не е получил никакви акции. Ако това е така, е престъпление, извършено в министерството управлявано от Овчаров и Нинова. Вероятно Гергов не притежава тези 51%, а е станало престъпление, което да бъде разровено", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Гърневски подчерта, че "ако тези имоти отидат на публичен търг на пазарна цена, ще станат над половин милиард лева". Сигнал за случая е подаден до прокуратурата още през 2017 г., но така и не е имало реакция.

"Пловдив е загубил тези пари и не е получил нито стотинка дивидент", смята гостът.  

Той коментира и скандалите около изграждането на стадиона в Пловдив.

"Стадиони трябва да има, а ГЕРБ направи така, че да помогне и на "Ботев", и на "Локомотив" да имат своя спортна база. Има различни тълкувания кой е виновен за забавянето - дали строителите или кметската власт е изпуснала контрола над тези обекти", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Спасе,а ти какво направи за България и българския народ...нищо,направихте Родината ни бананова република.
21
0
 
3
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
Свинаря Георги Гергов освен, че е закупил Цум, получи от Варна едни 40 милиона за един терен в центъра на Варна, които струваше около 1 милион лева. Гергов има и хотели. Но защо мълчат от Възраждане за далаверите на Гергов и обвинените по закона Магнитски на останалите 4 *** бесепари и олигархията която е само от Бсп, Дс и обръчите от фирми на А. Доган агент Сава от Дс. Бсп кадрите са основна и най стара платена агентура на Русия в България. Сиамския им близнак са Възраждане.
20
0
 
3
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
Свинаров Георги Гергов освен, че е закупил Цум, получи от Варна едни 40 милиона за един терен в центъра на Варна, които струваше около 1 милион лева. Гергов има и хотели. Но защо мълчат от Възраждане за далаверите на Гергов и обвинените по закона Магнитски на останалите 4 *** бесепари и олигархията която е само от Бсп, Дс и обръчите от фирми на А. Доган агент Сава от Дс.
19
2
 
5
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
Някой пак не са разбрали, че Панаира в Пловдив е сделка извършена от бившия министър Румен Овчаров и зам министър Корнелия Нинова Техноимпексова както и тяхното другарче Свинаров Георги Гергов руски консул на Русия в Пловдив. А Р. Овчаров, Н. Малинов И. Генов и А. Николов са от Бсп, Дс и са обвинени от САЩ за корупция, измами и огромни печалби по закона Магнитски . Става на въпрос само за другарите, които винаги са били в дъното на грабежа на България и българите и най голямата платена агентура
18
1
 
2
 
! Отговори
ИВАН МАНАФА преди 1 година
ЖАЛНА. ВИ. МАЙКА АКОВИ. БАРНЕ. ЩАТСКАТА ПРОКУРАТУРА, 1300. ГОДИНИЗАТВОР. НА. КВАДРАТ. ЩЕ. ВИ ДОЙДАТ. МАЛКО.МАМЕНЦЕТОВИ. ЩЕ. РАЗКАТАЯТ. ДО. ДЕВЕТО. КОЛЯНО. ЧАК ОТ1944ГОДИНА .
17
3
 
3
 
! Отговори
КОЛЬО ЧАКАЛА преди 1 година
С. ЕДНА ДУМА. ЗАПОЧНАХА. ДА ИЗПЛУВАТ КОМБИНАТИВНИ ТЕ КРАЖБИИ. НА. ГЕРБ. И. НА. БСП--БКПА. ПЪК. КАКВИ. ТЕЗЕЦИ. ЩЕИЗПЛУВАТ. ОТ. ДПС--ДС, ПРОСТА. ДА. ПАЛАДЕЕШ.КРАДЛИВАТА БАНДА. ПОЛИТИЦИ. ИЗПЛУВАТ БЛАГОДАРЕНИЕ. НА. ФИНАНСОВОТО РАЗУЗНАВАНЕНА. САЩ ЗАЩОТО. НАШИТЕ СЛУЖБИ. СА. В. ТОАЛЕТНАТАБЛАГОДАРЕНИЕ. НА. КРЕМЪЛ.
16
1
 
3
 
! Отговори
Инж+ преди 1 година
Кажи си, Спасе!!!
15
1
 
6
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Гн Гърневски удобно е забравил ликвидацията,коя то СДС извърши.Забравил е и членството си в БКП,аз помня обаче то такива *** забравят ли се.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дърт козел
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сийка: Той главен прокурор на главните прокурори на планетата ни и в тази галактика. Не си е показал димломата за да не се почувстваме нищожни.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А? Този е толкова чист и свят. Майкоуууууу
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
неговия братовчед Гърневски колко пък открадна като кмет на надежда в софия едно котило
10
1
 
15
 
! Отговори
Сийка преди 1 година
Щом са им го откраднали панаира на Пловдив, да се обадят на Гешев. Той нали се мисли за главен прокурор на прокурорите.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ми с'ра в гащите??? Стига алабализми! Пловдив винаги е имал куци коне за кмет и този *** включая. Само слугинаж, продажност и сервилност от градските управници. Панаира си беше завера между БСП, кмета, градската управа и приватизационните разбойници, заедно с свинаря Гергов. А мазната крушовска вси*я беше за затвора заедно с Р.Овч, ама гарван, гарвану око не вади! Със захранването и харизаното толкова "хаир" да видят, че и в повече!
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще бъдаа кратък Г-н Борисов.Само да допълня Г-н Борисов.Само да довърша Г-н Борисов.В ГЕРБ нямали нормални хора.
7
1
 
8
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Брадвата 8 Плевен , Пловдив все тая.Ха , ха,, .
6
0
 
18
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
Говори се че и ЦУМ София е на Гергов. Бил го закупил за осем милиона , но не помня в какви пари. Вярно ли е ?
5
6
 
14
 
! Отговори
Брадвата преди 1 година
Отде го изкопахте Гъсс Спарневски?! Толкова ли свършиха нормалните хора? Този съсипа Плевен, сега е изтривалка на Бойко
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У Майна града( прякора му не е случаен) със сигурност има и други неща за които са нужни пари. *** Тиквун държи на "хлян и зрелища". Е хляба е икономисан, но няколко некадърни ритнитопковци трябва да има къде да подскачат. Колкото до "феновете".....това ПРИВЪРЖЕНИЦИ ли са? Вандали в 50%(поне) от случаите. И сами са си извоювали таза слава.
3
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са истинските и неопровержими факти. Далаверите и кражбите по време на Иван Костов и след това при царя бяха толкова много и толкова нагли, че опитите след това изглеждат смешни. Наблюдавайте "воя" на засегнатите.