Очаква се българските граждани да разрешат проблеми, които политиците не успяват

Панчугов: И тези избори няма да разплетат политическия възел у нас заради радикализацията
19 мар 2023 07:41, Елка Василева
126

Предизборните кампании на политическите партии предлагат повече от същото. Шансът за промяна на резултата от изборите е минимален. За пореден път се очаква българските граждани да разрешат проблеми, които политиците не успяват – въпросът за това как да изглежда управлението; коя да е коалицията, която да управлява; дневният ред, по който да се управлява. Очевидно това няма да сработи и българските граждани няма да разрешат тези въпроси, това не е и тяхна работа. Виждаме употреба на същите политически послания, насочени към същите политически групи, основана към същата политическа стратегия, която е радикализация. Това заяви политологът Христо Панчугов в предаването „Клуб Investor“ с водещ Ивайло Лаков.

Още по темата
„За пореден път ще видим картината от предишния парламент и ще отложим възможността за разплитане на този възел, който тежи на българската политика…Много е трудно, когато посланието е радикализация да се убедят гражданите после за каквито и да е коалиции“, каза политологът.

Панчугов коментира и доклада на финансовия министър Росица Велкова-Желева от седмицата, от който стана ясно, че България е заплашена от фалит и има сериозен проблем за поддържането на фискалната стабилност. В доклада на министъра се посочва още, че съществува риск за промяна на съществуващия курс на лева към еврото, като може да се наложи взимането на заем от Международния валутен фонд, за да се спаси фискалната стабилност.

Bloomberg TV Bulgaria припомня, че ден по-късно Велкова заяви, че няма риск от дефолт за страната ни, нито опасения за валутния курс или намеса на МВФ.

По думите на Панчугов заключенията за фалит са преекспонирани, тъй като в доклада никъде не се говори за него.

 „Проблемът идва от възможността на интерпретацията. Когато изведеш заключения без данни, целта е очевидна – и тя е да се правят внушения, да се включи служебното правителство в предизборната кампания“, посочи Панчугов.

Според госта програмата, свързана с данъчни промени на служебното правителство, няма основание, а целта ѝ е „да може да се засили картината за Апокалипсис“.

„Идеята е да се каже, че до този момент нищо, което е било свършено, не е добро – тази система не работи, партиите не функционират и не работят“, посочи Панчугов.

В геополитически план той се спря на Конгреса на Комунистическата партия в Китай, който беше проведен миналата седмица и затвърди лидерството на партията и на президента Си Дзинпин.

Според Панчугов Китай няма интерес от продължаващ военен конфликт в Украйна. Политологът заяви, че е „истински уверен“, че на срещата между Москва и Пекин, насрочена за следващата седмица, ще се търси решение на конфликта.

 „Единственият вариант е да се намери нещо, което да бъде продадено като победа на Русия“, смята политологът.

По думите на Панчугов постигането на компромис е трудно, защото Русия не може да остане безнаказана за действията си.

„Или конфликтът ще продължи до изтощение на едната страна, или трябва да се намери изключително креативно решение, което, наказвайки Русия, да ѝ позволи да обяви победа във вътрешен план“, каза Панчугов.

Целия разговор гледайте във видео материала.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Този говори като паднал от Марс в политиката..Та кой друг ще решава кой да управлява и как да се управлява ако не народът?! Проблемът е в манипулативната БСП, която се е вкопчила със зъби и нокти във властта, но която няма право дори да седи в политиката с националната катастрофа, която ни донесе. Другият проблем тук е, че политиците ни се страхуват от мръсотиите и агресията на БСП и дори не се опитват да разобличават мръсните й кампании, пълни с лъжи и манипулации...И така - ни живи ни умрели
88
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Социологическата пропаганда в действие. ПП са пропаднала партия начело с най-големият лъжец. А Асенчо с офшорките и скандала с НЕКСО да не мисли, че е забравен.
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господ си знае работата ! Настъпва Ерата на Водолея ! Страхът, Тиранията и Хаосът ще бъдат победени ! ЛЮБОВ и СЪЗИДАНИЕ ще управляват !
86
3
 
4
 
! Отговори
Нормално е преди 1 година
Трябва да има и гражданско общество, а не да се чака всичко наготово от държавата, както беше през комунизма !
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радикализация сред населението на България имаше през първите 10-ина години след началото на промените. След това имаше само насила попиляно дясно и после подменено дясно. Левите пък се разочароваха от управлението и на Виденов, и на Станишко. Затова българинът се отдръпна от политиката, загуби интерес.
84
0
 
2
 
! Отговори
до 86 преди 1 година
не заблуждавай хората,няма да ти се вържат ,на бюлетина не се драска -освен ако искате да е невалидна
83
3
 
9
 
! Отговори
SS преди 1 година
Хората не могат да променят нищо ! Нямат оръжие ! Надяват се пак рано или късно да дойдат руснаците ! Те могат !
82
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гласувате за Възраждане не забравяйте да пишете "НЕ на еврото" отгоре на бюлетината.
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В северозапада родители на мой приятел получават предложение от 80 лева на калпак за да гласуват за ПП/ДБ. Явно там цените са по-ниски.
80
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане!
79
1
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
И тези избори пак ще се решат от циraниte. Който даде повече. Коментаторите говорят, че цената на един глас вече е станала 100 лева.
78
3
 
8
 
! Отговори
Гласуващ преди 1 година
Никога няма да се съглася, че с избори нищо не можело да се променя! Избирам този път Възраждане за да видя решение на проблеми!
77
0
 
2
 
! Отговори
Като "как ще ре преди 1 година
."ГРАЖДАНИТЕ"!?
76
3
 
10
 
! Отговори
Край преди 1 година
Българските граждани да решели .... да бе. Българските граждани казаха че искат да избират представителите си поименно - мажоритарно в 2 тура. Пък политиците им обясниха че са прости и ще продължават да гласуват за абревиатери и листи с анонимни послушковци.
75
4
 
4
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 година
страшен цирк на държава ...
74
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'Да си виждал държава без политици? Каквито са хората в държавата, такива са политиците.' --- държавата Е политиците, да си виждал държава където управлява народа ???
73
10
 
5
 
! Отговори
ТОВА Е ВОЙНА преди 1 година
Борисов е лъгал масово служители на МВР, че като се върне на власт ще ги повиши, затова трябвало да мачкат всички които критикуват ПП ГЕРБ и всички които недоволстват от психопата Иван Стоименов Гешев !
72
1
 
3
 
! Отговори
ДО 99 преди 1 година
едното веднага доказва думите ти
71
4
 
6
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Значи гражданите "решавали" проблемите си, чрез "гласуване" за Слуга и Пodloгa 1, Слуга и Пodloгa 2, Слуга и Пodloгa 3 ...... Хахаха, по-голяма глупост скоро не бях чувал. В тази простотия има няколко основни заблуди и лъжи: Първо - това не са "избори", а предварително подготвен цирк с ясен и точен сценарий и с ясни и точни крайни резултати. Второ няма различни "партии" - всички имат едни и същи началници. Трето - гражданите не решават нищо.
70
8
 
7
 
! Отговори
ТОВА Е ВОЙНА преди 1 година
Извънредно положение веднага, ненормалника Иван Стоименов Гешев унищожава Българи чрез корумпираните си полицаи и мутри!