Технология на свежестта

"Пиринско Младо Пиво" - ново усещане за жадните любители на светлата бира
Спонсорирано съдържание | Обновена: 28 юни 2016 13:53 | 28 юни 2016 13:53, Екип на Dnes.bg
Технология на свежестта
Снимка: Пиринско Младо Пиво

Знаете ли, че от края на 19-ти век насам „Карлсберг“ се смята за един от основните иноватори в света на пивоварната индустрия? Един от интересните примери за това е, че тогавашният ръководител на лабораторията на „Карлсберг“ – Емил Кристиан Хансен, добива нов сорт дрожди. Ефектът на „Saccharomyces Carlsbergensis“ върху вкуса на бирата се оказва толкова необикновен, че „Карлсберг“ решава да ги сподели със света, предоставяйки ги безвъзмездно на съществуващите по това време пивоварни. Това означава, че в днешно време всички любители на светлото пиво могат да открият и малко „Карлсберг“ в него.

В този дух от преди няколко века, „Карлсберг България“ съобщава на своите почитатели, че към семейството от брандове вече се присъединява и още едно по-свежо бирено предложение. Със своя нов продукт – „Пиринско Младо Пиво“, компанията за пореден път предлага на жадните любители на светлата бира едно ново усещане. Това е непастьоризирано пиво със свеж вкус, кристална бистрота, с 4,4% алкохолно съдържание и трайност само 8 седмици. В състава на пивото има наличие на три вида хмел - 2 сорта за лека и приятна горчивина, както и 1 сорт в добавка - за свеж хмелов аромат.

Характерно за „Пиринско Младо Пиво“ е различният технологичен процес на пивопроизводство, при който се прилага микрофилтрация, а не типичната за повече видове светло пиво топлинна пастьоризация. Липсата на пастьоризация запазва първичната свежест на пивото за сметка на трайността му. При производството му се използва специален филтър, който пречиства течността, за да бъде кристално бистра и да се запазят свежия аромат и вкусовите качества до 8 седмици.

Новият продукт ще се предлага само в оборотна стъклена бутилка от половин литър, като това се дължи на по-кратката му трайност и съответните изисквания за прецизно съхранение на пивото в този период.


Още по темата: Пиринско Младо Пиво
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации