Huawei прави крачка напред в иновациите с новия P50 Pocket

Красивото устройство е новото предложение на компанията в сегмента с огъващи се смартфони
Спонсорирано съдържание | 31 яну 2022 15:14, Красимир Ангелов
Huawei прави крачка напред в иновациите с новия P50 Pocket

Когато през октомври технологичният гигант Huawei представи новия си смартфон nova 9 на събитие във Виена, Дерек Ю, президент на Huawei Consumer Business Group за Централна и Източна Европа, Северна Европа, Канада и Турция, повдигна завесата към плановете на компанията за 2022 г. Тогава той подсказа, че още през първото тримесечие на новата година Huawei ще представи нов смартфон с огъващ се дисплей.

Тогава Дерек Ю загатна, че може да видим устройството чак на Световния мобилен конгрес в Барселона, но за радост на феновете на бранда новият P50 Pocket се появи на пазара в България още в края на януари.

С него Huawei продължава разработките си в тази продуктова категория, която търпи голямо развитие през последните три години. И докато в началото устройствата с огъващи се екрани се бореха с критики срещу издръжливостта и качеството си, днес ситуацията е съвсем различна. Вече категорично говорим за премиум устройства с невероятни възможности.

Всъщност P50 Pocket беше пуснат на пазара заедно с още един нов смартфон от P серията на компанията, а именно P50 Pro. Като част от тази линия и двата модела залагат на силно представяне на камерите.

Първо впечатление

Онова, с което P50 Pocket ще ви впечатли за начало, е дизайнът му. В България смартфонът се предлага в бял цвят, а стъклото на гърба му е 3D структурирано и създава елегантна шарка. От дясната страна ще откриете Power бутона, който е комбиниран със сензор за пръстови отпечатъци, който реагира мигновено при докосване.

Елегантният външен вид на устройството произтича и от факта, че то се сгъва вертикално като мида. Моделът е изчистен, с два кръгли елемента на горния капак – полето с камерите и малък дисплей. В сгънато положение между двете части на екрана няма празнина. Вместо това двете части на устройството прилепват добре, за да изолират прах и други елементи, които биха могли да надраскат вътрешния екран. В частта, в която дисплеят се огъва, моделът изглежда доста по-стабилен от първите поколения.

Ако искате да предпазите допълнително устройството, в кутията му има прозрачен кейс, прорязан с кантове при сгъвката.

Що се отнася до размерите, в сгънато състояние 190-грамовият P50 Pocket е тънък 15,2 мм, а в рзгънато – 7,22 мм. Това го прави изключително удобен за носене в джоба, за разлика от обичайните големи флагмани.

Потребителско изживяване

Докато подсказваше какво можем да очакваме от новия смартфон с огъващ се дисплей на Huawei, Дерек Ю каза, че ни очаква все по-добро потребителско изживяване, тъй като компанията се фокусира усилено в това.

Както споменах, на капака има малко 1-инчово OLED екранче. То се оказва изключително полезно, защото ви позволява да реагирате на обаждания и да четете известия без да се налага да отваряте телефона излишно. С това пестите и батерия. Моделът разполага с 4000 mAh капацитет в това отношение и се зарежда с технологията 40W Huawei SuperCharge. Но защо да не запазите повече заряд за далеч по-приятни неща, като гледане на видеа или играенето на игри?

За последните две Huawei предлага най-големия вътрешен екран на огъващ се смартфон до момента. В това няма да се усъмните изобщо. Full HD+ OLED дисплеят е 6,9-инчов и поддържа цели 1,07 млрд. цвята. За приятното ви изживяване при ползване, независимо дали играете, или просто скролвате в социалните мрежи, се грижи високата опреснителна честота от 120 Hz, която при допир достига до 300 Hz.

Прорезът за селфи камерата е малък и кръгъл, така че не дразни при гледане на видео. Истината е, че що се отнася до производителност, P50 Pocket се справя особено добре. Това се дължи на чипа, който използва – Snapdragon 888. Миналата година този компонент беше една от звездите на пазара на микропроцесори, но е добре да знаете, че не предлага 5G свързаност. На този етап обаче 4G връзката е напълно достатъчна както за стриймване на съдържание, така и за безупречен гейминг.

В софтуерен план операционната система е добре позната – EMUI 12, която компанията продължава да предлага в Европа вместо собствената си Harmony OS.

Ако сте от хората, които държат много на сигурността, P50 Pocket има специален Super Privacy Mode. Чрез него могат автоматично да се деактивират камерите, микрофонът и геолокацията на телефона при затварянето му. А това е добро намигване към всички производители на смартфони, които не спират да говорят за неприкосновеността на личните данни.

Абсолютният акцент

Онова, което отличава P50 Pocket от останалите предложения на пазара, освен елегантният дизайн и страхотно огъващият се екран, е качеството на снимките, които може да прави. От Huawei са се постарали нито един детайл да не бъде пропуснат във всеки смисъл на думата. За целта компанията продължава да развива портфолиото си от иновации и патенти и инвестира значително в развойната си дейност и до днес, въпреки санкциите на САЩ.

Както вероятно знаете, P серията на Huawei се старае да предлага най-новите възможности в областта на камерите. Така получаваме изключително детайлни кадри с тунинговани над 2000 цвята според начина, по който ги възприемат очите ни. За цветовете се грижи системата True-Chroma Image Engine, а Huawei XD Optics отговаря за корекциите на оптичното разминаване.

Независимо дали правите снимки при добра или при ниска осветеност, на неподвижни или движещи се обекти, камерата ще ви помогне да направите максимално добри фотографии. Тя постига това и чрез голяма доза изкуствен интелект, комбиниран с иновации.

На гърба на P50 Pocket ще откриете три камери, събрани в черно кръгло поле. В случая Huawei предлага 40-мегапикселова основна камера, 13 MP ултраширокоъгълна и лично за мен звездата на групата – 32 MP Ultra Spectrum камера, с която можете да правите флуоресцентни снимки.

В сравнение с предходното поколение смартфони, нощните фотографии са още по-детайлни. Разбира се, не е пропуснат емблематичният за Huawei монохромен режим, който прави невероятни черно-бели кадри.

В заключение

Ако търсите изключително елегантно устройство с красив дизайн и безупречна камера, P50 Pocket определено ще попадне в полезрението ви. Той съчетава удобство с качествен хардуер и интуитивен софтуер, щедра доза иновации и вид, с който със сигурност ще привлича погледите на околните.

 


Спонсорирани публикации