"Нова Генерация" се събира на 19 февруари

Куп музиканти ще подкрепят концерта им
22 яну 2016 15:37, Александър Попов
2
"Нова Генерация" се събира на 19 февруари
Снимка:Joy Station

Предстоящият концерт "Нова Генерация завинаги" ще зарадва верните фенове на обичаната българска new wave група на 19 февруари, в столичния клуб Joy Station.

На сцената ще се качат Катя, Мишо, Мони и Крис, за да изпълнят едни от най-популярните песни на Нова Генерация. Те ще бъдат подкрепени от своите приятели от групите "Ревю", "Абсолютно Начинаещи", The Bedlam Club, "Тонодеро", Kinky Romantic, както и от гост музикантите Нуфри, Тери, Даката и Насо Русков.

Музикантите, които ще вземат участие в концерта, са свързани с творчеството на "Нова Генерация" през годините  и ще изпълнят освен авторска музика и познати парчета на водещата група.

Още от своето начало през 1987 г., "Нова Генерация" повлиява на няколко поколения фенове с музиката си. Вдъхновението на групата идва от нейния основател и вокалист Димитър Воев, чийто текстове и музикален стил изпреварват времето си и оказват сериозно влияние в new wave звученето в България.

Легендарните песни "Само двама", "Ледове", "Бездействие", "Студен живот", "Арлина", "Изповед", "Страх", остават завинаги в историята на българската ъндърграунд музика като едни от най-успешните алтернативни хитове, популярни и до днес.

Билети могат да бъдат закупени през ePay.bg, на касите на Easypay от 22 януари, както и на място на събитието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Групата вече се казва "Стара Генерация", не знам на кои поколения е повлияла -вероятно на софийското синьо, кравя, кристал и др. седянки. Ние в прованса слушахме AC/DC и други подобни не-интелектуални групи.