Браян Мей и Кери Елис погалиха ухото с музика без фанфари

Двамата изнесоха незабравим концерт в зала 1 на НДК
17 мар 2016 11:44,
2

Снимка: Bulphoto

Дами с палта и токчета. Мъже в костюми. Деца с кърпи на главите. Достолепни дами. Рокаджии с дълги коси и кожени якета. Така изглеждаше морето от хора, която чакаше да влезе в Зала 1 на НДК и да види Браян Мей и Кери Елис. И разочаровани нямаше!

Два микрофона, един екран и няколко запалени свещи. Това им трябваше на Браян Мей и Кери Елис, съпроводени от кийбордиста Джеф Лийч, за да подарят на публиката прекрасна вечер, посветена на музиката.

Без пироефекти, без ефектни костюми, помпозност или пищно представяне, тримата пресъздадоха евъргрийни на Бийтълс, Канзас, Барбара Стрейзънд и разбира се, Queen. Точно така разбираш, че гледаш не обикновени музиканти, а хора, отдали живота си на изкуството.

Безброй пъти сме чували песни като "Somebody to Love" или "Dust in the Wind" изпяти пред съмнително жури на конкурс за таланти, но Кери Елис прави нещо друго - тя не се опитва да докаже безспорния си талант, а просто да докосне тънката струна в меломана.

Queen не без основание питат "Who Wants to Live Forever", може би без да си дават сметка, че истинската музика не се разпилява като прах във вятъра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
4
 
! Отговори
веган преди 8 години
кажете за ветарианската храна дали му е харесала де. Щото аз снощи хапнах такава: пушената шунка беше супер.