Ново шведско нашествие на Каварна рок

Soilwork ще се качат на сцената на 3 юли
27 апр 2016 12:44, Александър Попов
1
Ново шведско нашествие на Каварна рок
Снимка: Каварна рок

Още една знаменита шведска банда ще забие на Каварна рок фест 2016, който се организира от Loud Concerts и община Каварна. Soilwork ще се качат на сцената на 3 юли, когато ще свирят и тунизийците Myrath, а хедлайнер са Avantasia. Ден преди това, на 2 юли, ще видим и легендарните Therion.

Билетите са вече в продажба в мрежата на Eventim, като цената за един ден е 55 лв., а за двата фестивални дни – 99 лева. Седмица преди феста стойността им ще се повиши съответно на 65 лв. за ден и 109 лв. за двeте вечери.

Създадена през 1995 година от китариста Peter Wichers и вокалиста Björn “Speed” Strid, бандата издава два супер успешни албума, след което подписва с лейбъла Nuclear Blast. Следват серия от албуми, които излизат всяка година, като междувременно Soilwork правят турнета в Северна Америка, Европа, Австралия и Япония.

Бандата постепенно развива мелодичния си дет метъл стил, силно проявен в "Natural Born Chaos". През 2005 г. излиза "Stabbing The Drama", като тавата е последвана от 11-месечно турне с участие на Ozzfest наред с хедлайнерите Black Sabbath и Iron Maiden.

Въпреки промените в състава, шведите продължават да набират фенове по света, издават два много силни албума и пътуват непрестанно по света с банди като Lamb of God и Killswitch Engage.

През 2013 г.издават опуса "The Living Infinite" – първият двоен албум в историята на мелодичния дет метъл с 20 песни, приети възторжено от критиката и феновете. Последното творение с марка Soilwork е от миналия август и е със заглавие "The Ride Majestic". В момента бандата е на турне в САЩ.    

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Каварна рок
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Рокаджия преди 7 години
Ся да ме извинявате ама да сравнявате Соилуорк с Лемб оф год е смешно.Ходили са шведите да видят как се прави рок музика и туй то.