Русия прехвърли в Сирия 300 военни полицаи от Чечeния

Те имат специални задачи в зоната по границата с Турция
25 окт 2019 10:44, Елка Василева
42
Русия прехвърли в Сирия 300 военни полицаи от Чечeния
Снимка: архив, Reuters

Русия е прехвърлила допълнително в Сирия около 300 военни полицаи от Чечения за изпълнение на специални задачи в 30-километровата зона по турско-сирийската граница, предаде ТАСС, като се позова на днешно съобщение на министерството на отбраната.

ТАСС съобщава още, че от Ростовска област и от Краснодарския край военнотранспортни самолети докарват в базата Хмеймим в Сирия над 20 бронирани автомобили "Тигър" и "Тайфун-У".

Още по темата

Военните скоро ще започнат да изпълняват своите задачи. Министерството на отбраната на Русия посочва, че те ще се грижат за безопасността на населението, ще поддържат реда и ще патрулират в определени райони.

Военните полицаи ще окажат също съдействие по извеждането на подразделенията на кюрдските отряди за самоотбрана заедно с тяхното въоръжение от 30-километровата зона по турско-сирийската граница, пише БТА.

Министерството на отбраната посочва, че в Сирия са пристигнали най-добре подготвените военни, с опит в подобни операции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ще ти кажа,че "Тигр" е много по-добра машина от "Хъмви". Сравняваха го с ИВЕКО, на порядъци по-добър е. За "Тайфун-У" не знам нищо, но това "У" със сигурност значи подобрен модел--------- Тигър първо е различен клас от Хъмви, и второ е създаден 25-30 години по-късно. Но русофилската кратуна вижда само тези факти, които и харесва да види. Хъмви е голям джип, а тигър е малък БТР.А Тайфун е брониран Камаз.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ппЕдин от симптомите за това че се приказват празни приказки е когато не се адресира известното, а вместо това се прокарват общи лакърдии за нещата. На мен ми е ясно, че и в Чечня има мирно живеещи хора. Това не адресира проблема, който е, какви са предпоставките за зараждането на едни от най-свирепите сатрапи на планетата, които предпоставки са налице в пълна степен в Чечня и в резултат от което оттам се пръкват точно такива. Пък ти си философствай за бабичките на мегданЯ.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РеалистШироко, разпльокано, червеничко със 7 дупки по него - що е то - sphincter ani на един реалист!
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 12Добре де, познай! Само ще ти кажа,че "Тигр" е много по-добра машина от "Хъмви". Сравняваха го с ИВЕКО, на порядъци по-добър е. За "Тайфун-У" не знам нищо, но това "У" със сигурност значи подобрен модел. Не бъркай руските бойни машини с "легковушките"!
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще изпратят там военни части от мюсюлмани, така срещу тях няма как да се воюва като с "неверници-------А каква е разликата?
25
1
 
5
 
! Отговори
пп преди 4 години
До 30 Анонимен Виждал съм и видеата и на живо съм виждал нещо лошо. Но за разлика от вас поназнайвам тяхната история и култура. Мен също ме изумяват някои хора, които говорят на база познания от мрежата. Отново държа да отбележа , че не говоря с възхищение или задоволство. Аз коментирам безпристрастно. Разбира се имам лични впечатления. По вашата логика педофилите от едни сливенски или ямболски села като са направили нещо лошо, значи всички хора са такива. Та такива работи
24
1
 
3
 
! Отговори
пп преди 4 години
До 29 АнонименНе точно. Съставът беше само от чеченци. Ще се изненадаш, но много от тях са под 1,7 м. Но са си страшни.
23
1
 
16
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 31: По-скоро това са хора от чеченско полицейско подразделение. Путин си знае работата а и Русия има опит от Афганистан. Ще изпратят там военни части от мюсюлмани, така срещу тях няма как да се воюва като с "неверници".
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТова е в сирия а не на арабския полуостров
21
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ппВинаги съм се възхищавал на "логиката" на някои хора. Ако видиш видеата с отрязани глави, атентатите и поназнайваш малко история, става ясно за каква култура става дума. А дали им се възхищаваш става ясно от задовослтвото с което коментираш присъствието им в Сирия както и предназначението им.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин не иска да си цапа ръцете.Прати мюсулмани да се бият с мюсулмани.Правилно.
19
8
 
19
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Време е проамериканските мекерета да осъзнаят жестоката истина-бяха употребени и изоставени.Да се радват,че поне са живи!Благодарение на Русия и Путин.
18
1
 
13
 
! Отговори
пп преди 4 години
До 22 АнонименДържа да отбележа- не се възхищавам на никого. Аз съм живял с тях и при тях 7 години и ги познавам доста добре. Дори знам отделни фрази от езика им. А такъв , който едва ли е виждал жив чеченец, да ми говори какви качества имат те е леко несериозно и даже малко смешно.
17
9
 
12
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 4 години
Нещата се изясняват. Вече имаме чеченски освободители от една страна и кюрдски терористи от друга. Това че кюрдите живеят там от две хиляди години е без значение.
16
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ппЛоялни чеченци е нещо като непорочна лека жена. Те са наемници и радикализирани ислямисти с варварски наклонности. Не знам кой нормален цивилизован човек ще се възхищава на такива. Както и да е, малко повече ще са от "няколко човека".
15
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Харесва ми снимката - съборетина със знамето на империята на мизерията
14
1
 
10
 
! Отговори
пп преди 4 години
До 19 АнонименВсе пак са само 300 и дори да има жертви, ще са единични. Чеченците не един път са се доказвали като смели и лоялни на различните каузи. Тях не ги вълнуват няколко човека.
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ppУмен е докато не почнат да ги извозват в легнало положение. Между другото, това и пари ще струва.
12
3
 
4
 
! Отговори
pp преди 4 години
умен ход. 300 главорези ще си имат занимание, хем ще им плащат, хем ще вършат това, което умеят най- добре и при добро стечение на обстоятелствата ще помогнат на сирийците да си решат , поне временно свой геополитически проблем. Да не забравяме, че се разбират и с турците.
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 14Затова питаме "умници" като теб. Да се смеем после.