Около 2% от жителите на Москва заразени с коронавирус

Тази сметка направи кметът на руската столица Сергей Собянин
51
Около 2% от жителите на Москва заразени с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Около 2 процента от жителите на Москва, или над 250 000 души, са заразени с новия коронавирус, каза кметът на руската столица Сергей Собянин, цитиран от ТАСС.

"Според резултатите от скринингови изследвания на различни групи от населението, реално заболелите са около 2 процента от общия брой на жителите на Москва. И това е минимална стойност сред засегнатите от пандемията градове по света“, написа кметът и отчете:

"Успяхме да овладеем разпространението на инфекцията благодарение на дисциплина и подкрепа за мерките за самоизолация от московчани".

Официално в Русия има общо 124 054 заразени, от които 57 300 в Москва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Чико преди 4 години
до SaxonНяма
43
0
 
1
 
! Отговори
Saxon преди 4 години
Има ли някой да вярва в бройката на починалите те и Китай бяха с нисък процент пък после се оказа че са ги броили през човек
42
0
 
1
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Според някои от вас трябва да спрем да четем новини, защото всичко е било манипулирано. Каквато и информация да дадат, пак била невярна и все злорадстваме. Направо да изчезне Русия и България ще цъфне. Дано БЦЖ има положително влияние върху вируса, дано наистина да имаме по-силен имунитет.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не забравяме, че там също са ваксинирани с БЦЖ ваксината, затова смъртните случаи са малко
40
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много малко бе!?ЖАЛКО!
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пущинякМежду другото, при по-малко заразени (вече) Турция има 40 жертви на милион. Русия 9.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пущиняк ... пак спрямо други държави. Единственото което знаем е, че при тоя брой заразени от другата страна на "черната кутия" излиза ненормално малък брой жертви. Това поне е 100% сигурно. Толкова се оляха, че на запад който и сериозен експерт да попитат къде явно къде по-дискретно всички им се смеят.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пущинякДа, аз коментирах, че те могат да говорят че правят и по милион тестове. Зависи за какво се ползват. А че лъжат това е повече от ясно. Казах ти вече какво съм установил, ако искаш наблюдавай го и сам. Критичните им случаи, които са тия които освен че дават информация за натоварването на болниците, дават информация за това колко от регистрираните са критични от всички заразени, за да се види пропорцията спрямо други държави и жертвите, за да се види колко от критичните умират ...
36
5
 
0
 
! Отговори
пущиняк преди 4 години
До Анонимен,То това не е резултат, а бройка на извършените тестове. Междо другото,данните за бройката заразени в Русия постъпва от същите информационни източници!След като лъжат за бройката на тестовете, какво им пречи да лъжат и за бройката на новозаразените и да пуснат информация например за 5000 новозаразени, вместо за 10000. То ние на този етап реално можем само да гадаем какво се случва в Русия, че и в ред други държави, включително и западноевропейски!
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пущинякРуските тестове се оказаха вопиющо ненадеждни. Даже дългодишния им верен слуга Беларус се отказа от тях, защото дават грешни резултати. Това е проблема с Русия, че всичко идващо оттам е пунта мара. Днес ПАК критичните им стоят на 2300. Не знам за кой ден поред. Жертвите им са 10 пъти по-малко на милион от германските. Сериозно? В България не са тествани 200 хил души. Това е сигурно.
34
0
 
0
 
! Отговори
пущиняк преди 4 години
Да предположим обаче, че са тествани 200хил. в България и процента на заразените спрямо тестваните е около 5. Това означава, че в България бройката на заразените е около 10хил.д. което се доближава според мен до реалната бройка на заразените към момента в България. От 10хил. заболели- 70 починали. Съотношението и при нас се получава, че не е много по-различно от това при Русия и Турция!
33
2
 
0
 
! Отговори
пущиняк преди 4 години
До Анонимен,Информацията ми е от риа.ру! Как, според тебе откриват толкова много заразени безсимптомни, при условие, че правят примерно само по 30хил. теста. По данни от няколко сайта в Русия броя на направените тестове за коронавирус доближава 4 милиона!Да приложим изнесените данни от Русия спрямо България и да видим какво се получава. За да е еквивалентен броя на тестовете- в България досега би трябвало да са направени почти 200хил. теста. Те обаче са доста по-малко!
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пущинякНе е масово на фона на това което трябва да е. Не знам откъде имаш информацията за 200 хил теста на ден. Доста съм сигурен, че това не може да е вярно. Германия, с нейната уникална организация успява по около 300 хил на СЕДМИЦА. Да, броя на жертвите няма как да е толкова нисък, просто е невъзможно. Турция също дълго време крие какви са точно цифрите им. Подават някакви, но те са смешни. С Германия сравнението: Русия има 10 ПЪТИ по-малко жертви на милион. Това е АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО
31
5
 
2
 
! Отговори
пущиняк преди 4 години
данни само за 3300 починали! В Германия при малко повече заразени- 6700 починали! Интересна е ситуацията в Белгия, Холандия, Швеция и долоспоменатата Франция, където смъртните случаи надхвърлят 10% от обявената бройка на заразените!
30
7
 
2
 
! Отговори
пущиняк преди 4 години
До Анонимен 33,Повече от 200хил. теста на ден, ако не е масово... Чудно е защо не си актуализират информацията за критичните, след като дават такава изчерпателна информация за всичко останало и не крият, че в момента са първи в света по брой на новозаразени! Мен също ме съмнява починалите от вируса да са само 1300, при положение, че заразените вече надхвърлиха 120хил. , ама пък в Турция и Германия процента на починалите също не е висок! При почти същото количество заразени, от Турция дават...
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пущинякТук не си говорим за тези които статистиката не хваща, защото не се тества масово. Тук говорим за случаите които са в болниците и още по-специфично в ИНТЕНЗИВИТЕ отделения. Смехотворно е руснаците да дават информация за ИЗЛЕКУВАНИТЕ, но информацията за КРИТИЧНИТЕ да е замразена. Просто няма начин да не знаят колко критични имат. Аз дадох прогноза, че са им наредили даже в най-големите пикове да не съобщават за много повече от 100 жертви на ден и досега съм прав.
28
9
 
1
 
! Отговори
пущиняк преди 4 години
Сега чета, че към 11 май във Франция щели да бъдат в състояние да правят по 700хил. теста на седмица! Интересно да видим тогава каква бройка заразени ще излезе там! Само за справка в Русия предходнито денонощие са направени 225хил. теста. Излиза, че новооткритите заразени спрямо тестваните са около 5%!
27
9
 
2
 
! Отговори
пущиняк преди 4 години
То, че не е ясно точно какво се случва, не е, ама в интерес на истината никоя друга държава, освен Русия не дава информация за заразените, които са без симптоми! Това навжда само на една мисъл - в повечето държави безсимптомни и хора без доказан контакт с болен изобщо не се тестват. Кой може да каже колко точно заразени има във Франция например, където заради липса на тестове към момента се тестват само пациенти със сериозни симптоми?
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21Оттам, че броя на критичните случаи в Русия е замръзнал на 2300 от 6 дни. Никоя страна даваща реални данни не е показвала такова нещо. Също така, според сегашните данни, руското здравеопазване е 10 пъти по-ефективно от германското. За всеки, който е бил в тези две държави и е влизал в техните болници или изобщо знае нещо за нивото на което се работи, това предизвиква задавяне. Не, не от корона вируса, а от смях.
25
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи в Москва са доста по-малко заразените в сравнение с Ню Йорк.