Русия ще стреля по кораби и подводници в териториалните ѝ води

Спазват се съществуващите протоколи, увери Кремъл
14 фев 2022 14:41, Елка Василева
149
Русия ще стреля по кораби и подводници в териториалните ѝ води
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е готова да открие огън по всеки чужд кораб и подводница, които незаконно влязат в нейни териториални води, според изявление от понеделник на Станислав Гаджимагомедов, заместник-началник на Главното оперативно управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия, предаде агенция Интерфакс.

Гаджимагомедов обаче добави, че всяко едно такова решение трябва да бъде взето "на най-високо ниво".

Той също така каза, че Съединените щати имат "много по-голям" брой кораби и способности за реагиране. Въпреки това Русия е в състояние да се противопостави адекватно на американския флот в Черно и Балтийско море, но в момента няма достатъчно кораби и планове за това в Далечния изток.

Всички военни флотилии на Русия провеждат учения през последните седмици в големи области, включително в части от Атлантическия и Тихия океан и Средиземно море, припомня БНР.

Междувременно прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че руските военни се придържат строго към съществуващите протоколи при нахлуване на чужди плавателни съдове в руските териториални води.

Руското министерство на отбраната съобщи, че на 12 февруари руски военен кораб е заставил американска подводница да напусне териториалните води на Русия в района на Курилските острови, където руският флот провежда учения. От Индийско-Тихоокеанското командване на САЩ пък заявиха, че американски подводници не са навлизали в руски териториални води.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
0
 
! Отговори
Комунис преди 2 години
Те могат да имат превъзходство по брой, но това няма да им свърши работа.То и Варшавският договор имаше едно време превъзходство 3-4 пъти над НАТО в Европа.
99
3
 
0
 
! Отговори
Антикомунис преди 2 години
Тоя анонимния не се удържа, леко бе човек инфаркт ще те покоси, лигите ти текът по любимите ти пияндурници
98
13
 
2
 
! Отговори
Цезар преди 2 години
Не съм изненадан, че има неграмотни и невежи българи по отношение на САЩ. Американците имат над 16 самолетоносача плюс още близо девет, но вече стари и тн. С тази морска армада САЩ са ненадминат лидер в света. Дори Китай, Русия и НАТО нямат тази морска мощ. По отношение на бойните самолети и въртолети пак да номер едно в целия свят. По отношение на подводниците особено атомните са номер едно. Единствено паритет имат с руснаците по броя на танковете и ядрения брой на ядрените бойни глави.
97
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За далечния изток си има китайски флот. Те имат повече кораби от САЩ а освен това Русия разполага със самолети ракетоносци като Ту-22М3 и Ту-160. САЩ няма абсолютно никакви шансове за война. Ще им избият зъбите
96
38
 
9
 
! Отговори
Жоро Сороса преди 2 години
И аз ще застрелям Путин само да го видя.
95
3
 
41
 
! Отговори
Какво ви учудва преди 2 години
Е. Нормално ! Какво е необичайното да спреш агресор на собствена територия със стрелба ?!
94
14
 
4
 
! Отговори
Адолф Путлер преди 2 години
От мазето стрелям по всичко дето мърда!
93
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китайците предполагат, че наглопиндоската подводница тип "Вирджиния" се е промъкнала до остров Уруп и тъкмо е разпънала своето свръхтехнологично хидроакустическо оборудване с цел разузнаване, е била спипана на местопрестъплението от фрегатата "Маршал Шапошников". След яката руска трикратна кувалда по корпуса на "Вирджиния", наглите са си плюли на петите и са зарязали скъпото и свръхсекретно оборудване. Сега на руснаците им предстои да го намерят и да си го вземат като военен трофей.
92
31
 
6
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Няма по голямо зло на света от руската болшевишка чума.
91
29
 
7
 
! Отговори
Русофоб преди 2 години
човекИскат ли руснаците война?... определено да...Кремъл е на принципа.. след мен и потоп и саси приготвили варианти за спасение, но..забравят думите...човек се надява и предполага, но Господ разполага и.. Господзабавя, но не забравя..
90
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 114 :нещо не си в час,САЩ винаги са били империалистическа държава.Просто трябваше време капиталите да се прехвърлят от Британската империя в САЩ.САЩ са наследника на Британската империя и винаги са били със Великобритания.Просто при деленето на империята гледаха да получат всичко и да не остане на друг.Германия реши да вземе от наследството и нищо не взе накрая.
89
6
 
23
 
! Отговори
БАИ ШИЛЕ преди 2 години
МНОГО ВИ Е ПАДНАЛА ЦЕНЗУРАТА САМО ОВЧАРИ КОИТО ЗАЩИТАВАТ КРАВАРИ
88
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 110.А иначе са приятели,пример -Втората световна война от врагове за нула време станаха съюзници////Преди ВСВ, СССР не са приемали САЩ за враг.Империслистите за Сталин по онова време са били колониалните европейски държави.
87
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гажимагомамедов, ай какое красиво руско име!И тоз таджикистанец е зам. началник на генералния щаб на руската армия! Пожелавам му да стане министър на отбраната, поне!
86
4
 
2
 
! Отговори
Джони преди 2 години
НИЕ СЪЩО!
85
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те през студената война САЩ и Съветският съюз не се стреляха че сега ли ще се стрелят.Който е малко запознат поне с историята трябва да знае,че никога не е имало война между тези страни.Иначе за пред света се карат да го държат в напрежение.А иначе са приятели,пример -Втората световна война от врагове за нула време станаха съюзници.САЩ и досега не са забравили как Русия им подари Аляска за жълти стотинки.
84
3
 
29
 
! Отговори
Пян_Гъ до 107 Krom: преди 2 години
Точно така. Ако Русия беше преодолим фактор, ОТДАВНА ЩЕШЕ ДА ИЗЧЕЗНАЛА. Ресурси те щяха да бъдат източник и населението поробено. Да, ама не, както казваше дядо Петко Бочаров. Господ си знае работата.
83
7
 
6
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Пян_Гъ - това се казва паритет. Не зная какво имат руснаците, както и не зная какво имат американците, англичаните, французите, китайците и т.н. Едно е ясно - да натиснеш бутона в такова положение значи въобще да не те слуша главата - а Путин определено е пресметлив, не смел. Така че, решава логиката.
82
28
 
6
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 104 - стига бе?! Значи ти като ближеш задните части на *** си "много достоен"? Жалък ***! Всичките им "индустрии и технологии" на любимите ти *** докарват БНП на Португалия. Ако не е нефта и газта, направо са цъфнали от "технологии и индустрии". Не е необходимо да съм завършил академия за очевидното - която и страна да имаше превес би унищожила да сега другата. Но, не би. Което е очевидно. Аз нямам нищо?! Типично - плюеш по България - черта на руския т'рол.
81
5
 
22
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
До Krom: Приятелю, ти сигурен ли си, че знаеш с какво точно разполагат руснаците, та си взел да остроумчничиш? И ако кашеш, че знаеш, ще ти кажа, че едно време и китайците си мислеха така (ТОЧНО КАТО ТЕБ!), когато тяхната армия навлезе в тогавашния СССР. После изчезна безследно! Смесената руско-китайска комисия не откри нищо на терен... Ако ме разбираш... Иначе не съм фен на Путин. Никак, но не ми се се обяснява... Казвам, за да не си помислиш, че съм русофил.