Зеленски не вярва, че частичната мобилизация в Русия е приключила

Четири милиона души в Украйна са без ток
346
Зеленски не вярва, че частичната мобилизация в Русия е приключила
Снимка: БГНЕС

Четири милиона души в Украйна са без ток заради руските бомбардировки, обяви украинският президент Володимир Зеленски в традиционното си вечерно обръщение. Зеленски изрази съмнения относно декларираното от Русия приключване на частичната мобилизация, предаде БНР.

От седмица руската армия бомбардира енергийната инфраструктура на Украйна и енергийният оператор за Киевска област предупреди, че предстоят безпрецедентни прекъсвания на електричеството.

Още по темата

Слабите прояви на силите, подкрепящи Москва, означават, че може да са необходими още хора, коментира украинският президент Володимир Зеленски обявената от руския министър на отбраната Сергей Шойгу край на частичната мобилизация.

"Въпреки че Русия се опитва да увеличи натиска върху нашите позиции, използвайки мобилизирани хора, те са толкова зле подготвени и екипирани, толкова безмилостно използвани от командването, че това ни позволява да предположим, че Русия скоро може да се нуждае от нова вълна от хора, които да изпрати на война. Подготвяме се за това - подготвяме се за това, че сегашното руско ръководство ще търси всякакви нови възможности да продължи войната. В частност благодарение на своите съучастници в Иран", каза той.

Според Сергей Шойгу 82 хиляди руски военнослужещи вече се намират в Украйна.

Съобщението за край на мобилизацията дойде малко, след като назначената от Русия администрация на Херсон обяви, че е приключила евакуацията на жителите на града.

През последното денонощие северно от южния град Херсон имаше ракетен и артилерийски обстрел както от страна на украинската армия, така и от руските сили.

Главнокомандващият украинската армия генерал Валерий Залужний съобщи, че руската армия няма никакво огнево преимущество след увеличаването на броя войници. В телефонен разговор с ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на американската армия Марк Мили, Залужний е съобщил, че отбранителната операция върви по план.

Междувременно Съединените щати обявиха нова въоръжена помощ за Украйна на стойност 275 милиона долара, която включва още боеприпаси за ракетите HIMARS.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, престанете да убивате хора и да рушите домовете им, махай се!Зеленски, искаме да видим как воюваш на фронта на първа линия, а не да пращаш други да умират за фашиските ви олигарси, които ограбиха Украйна и убиваха украинци, руснаци, че дори и българи, казаци, татари или какви ли не още хора!
252
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайдеееееее, кога ще го разкарате тоя, че ни втръсна да го гледаме, втръсна ни, върти цяла Европа и света на пръста си , сякъш всички са длъжни да му се кланят, докато ги рекетира, а вие му се връзвате, да се маха, писна ни, поне спрете в медиите да му пускате глупостите!
251
3
 
2
 
! Отговори
Закривай преди 1 година
окрайна!
250
1
 
7
 
! Отговори
ДО ШОЕОШ.БГ преди 1 година
Само да попитам чисто информативно шорош.бг и преписвачката Камила Цветанова кой е този индивид Сергей Шойгу ???? Шото вече зацепих че главнокомандващ на УКРОвермахта е Залужний....... То бива пропаганда, ама чак толкова :))) Явно шекелите са вдигнали курса :))
249
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поздрав южнокорейски за празника небългарски за Фащака.
248
2
 
8
 
! Отговори
До 258 преди 1 година
До БЪЛГАРИН- Разбира се че е Велик!!!! Кой друг би могъл с помощта от 50 държави и НАТО и САЩ от милиарди и зарит с най скъпи оръжия, да затрие държава(украйна) с втората по численост армия в Европа която от 8г. е обучавана по натовски стандарти? И да заличи цялото мъжко население на Украйна! И да направи остатъка на Украйна ад за народа, само за да обслужи богоизбраните.
247
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин 258:Ти ли си "българин" от Лвов?
246
1
 
3
 
! Отговори
българина преди 1 година
да си гледа ***...
245
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А аз не вярвам на Зеленски. ОКЕЙ? :)))
244
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Докато ни занимават с този, в Благоевград утре щели да откриват македонски клуб, финансиран от съмнителни кръгове от Канада според в. Труд. Вероятно са същите, дето бяха казали, че всичко на юг от Ст.Пл. е Македония. Не ми е ясно защо ще разрешават, те нещата така започват постепенно, с пари и манипулации, и накрая ето ти нова Украйна. По темата - вместо преговори, ескалация и тру.пове безкрай.
243
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в момента грингото за европа е същото, което е мао дзе дун за китай.. велик вожд и учител, като всички "лидери" се съобразяват с неговото мнение и изказване..
242
2
 
3
 
! Отговори
Тони преди 1 година
Почти всички кандидати за психодиспансера са тук. Новите лекарства със сигурност ще свършат добра работа с тяхната депресия. Всеки пише своя версия, според пренебрегнатата си болест, според разстройството на мозъка си, всеки обвинява другия за омразата си, за неуспехите си в Русия. Русия е основният враг за тях. а хората не са такива и президента не е това което искат болни са всяка неудобна новина ги вкарва в лудост в омраза към всичко живо русофобия
241
2
 
6
 
! Отговори
ТритеПътяНаЗеленски преди 1 година
1. Садамска верьовъчка; 2. Автомат Чаушестник АК 47 и 3. Китеникът на Адолфхлер: Пашкулено завид в напоено с бензин одеало и запалено от къде краката, за да усети болките на хората които украинските фашисти изгориха живи в Одеския дом на профсъюзите
240
15
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
ЗЕЛЕНСКИ Е ВЕЛИК!БЕЗ ФЛОТ И АВИАЦИЯ,НАПРАВИ ПУТИН ЗА СМЯХ И САМ ДА СИ ПРИКАЗВА В БУНКЕРА! ТАКА СЕ ЗАЩИТАВА РОДНА ЗЕМЯ! БРАВО!
239
8
 
13
 
! Отговори
Joko преди 1 година
ПРЕСТАНЕТЕ да ни занимавате с този просяк Зельонски, който изпрати на заколение хиляди млади украинци. Като е толкова ербап да ходи на фронта, но освен своята пи шка пушка в ръка не е държал !
238
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин252 Посмали малко де? Нямате и 1000 иди0Ta дето сте обсебени от фашистката идеология и прикрити зад маската на демокрацията вменявате в образа на един наркоман героизъм какъвто той не притежава и сила каквато той няма. То толкова фашиста се бяха организирали и събраха доброволни дарения за украинските фашисти от Киев. Братският ти украински народ ще бъде свободен, когато братският му руски народ го освободи от оковите на кафявата чума, която го беше обхванала от 30 години насам!
237
17
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Цеелия български народ подкрепяме г-н Зеленски и братския украински народ нападват от азиатските нашественици.
236
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, кочан непоръбен, кога ще се явяваш на съд в Хага за геноцода над славяните?
235
11
 
4
 
! Отговори
Gorskio преди 1 година
Интересно ми е как обясните фактът, че държавата с "2рая армия мира", която има 1 130 000 души редовна армия (включително росгвардия, ОМОН и др. формирования за терор) и е трета по бюджет на армията в света, трябва да прави чааастиииична (!!!) мобилизация на 300000 човека 8 месеца след началото на войната за да бие някаква 3то разрядна армия на комшиите?!? Къде се дянаха останалите войници?!?!
234
2
 
9
 
! Отговори
Котки преди 1 година
Най-интересното е как този се мисли за много хитър ама не усеща как му го вкарват здраво едновременно и от Русия и от Щатите.