Шествието тръгна с песни и чучело на Дянков

Хиляди синдикалисти потеглиха към Народното събрание
Обновена: 30 ное 2011 12:16 | 30 ное 2011 12:12, Красимир Ангелов
366
Шествието тръгна с песни и чучело на Дянков
Снимка: Булфото

Протестното шествие на двата синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа" потегли към Народното събрание.

Огромно колона от членове на КНСБ се предвижва от бул. "Христо Ботев" към бул. "Александър Стамболийски".

Начело на колоната протестиращите носят чучело с лика на финансовия министър Симеон Дянков и плакати срещу него.

 

Пред сградата на Министерския съвет протестиращите се спряха за минутка и с бурни освирквания и скандирания призоваха: "Дянков вън". Издигнати са много плакати.

От уредбата в лекия автомобил, която е начело на шествието, звучат възрожденски песни.

Хиляди протестиращи потеглиха и от Националния стадион "Васил Левски", където се събираха членове на КТ "Подкрепа“.

Още по темата

И двете шествие се пазят от сериозно количество полицаи. Двата лъча на протеста трябва да се съберат около 13 часа пред сградата на Народното събрание.

Там от ранни зори е засилено полицейското присъствие заради предстоящия национален протест срещу промените в пенсионната система.

Униформени трескаво поставяха цяла сутрин метални заграждения около сградата на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
0
 
2
 
! Отговори
няма име преди 12 години
Не трябват протести около парламента. Трябва една хубава бомба вътре в него...(ся ако искат да ми следят IP-то, боли ме онова...)
280
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Parlamenta trea zapalat kato Raistaga
279
0
 
3
 
! Отговори
клара преди 12 години
Защо няма *** на Борисов?Доколкото зная той е министър председател.
278
0
 
4
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Дянков няма да напусне докато не унищожи напълно здравеопазването и образованието, а сега е натоварен и да приватизира БДЖто. Той е поел ангажименти пред *** в Брюксел и се съобразява само с тяхното мнение. Но ако народът напира, може да си подаде оставката, а Бойко да не я приеме.
277
1
 
5
 
! Отговори
XXXL преди 12 години
Утрешено заглавие на статия. Чучелото Дянков си тръгна с рев и покафенял отзад панталон
276
2
 
3
 
! Отговори
vladimir преди 12 години
Ха да видим дали този измамник Дянков ,дето сигурно излъга и за длъжностите си в САЩ далинай-после ще си тръгне.Само като го чуеш как се изразява став ясно що за смешнил е!
275
0
 
7
 
! Отговори
до 279 преди 12 години
Да.
274
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яаааа, още едно ***..... Наште хванали самолета и стигнали до Индия. Сега ги дадоха. Вторият път не са се оспали. Тя Цачева мисли, че отива когато си иска, сяда си на мястото и казва на стюардесата: Кажи на капитана"абакалъм".
273
1
 
11
 
! Отговори
едно въпросче: преди 12 години
...Шествието тръгна с песни и *** на Дянков...Я да ви попитам аз вас: толкова хора бяхте на митинга, а някой сети ли се да запали чучелото?...
272
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако трябва да сме обективни проблемът е в пълната липса на солидарност и ширещото се желание за лично облагодетелстване без мярка и срам Всички правителства в България са криминално проявени, съдействали са с пълни сили за разпространението на корупцията и унищожаването на всякакви остатъци от държавност.Почти всички депутати, министри, висши магистрати, кметове, областни управители и т.н. управлявали България през последните 22 г. са за затвора и няма как самите те да се напъхат там за съжалени
271
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Упс, ми то така ще се окаже че няма да има места по затворите от толкоз престъпници и провинили се.Да се направи финансово разузнаване и разследване на всички депутати и техните близки, на най-богатите олигарси в България и ще се намерят къде са парите за пенсии, здравеопазване и образование.Пари има само че не са там където трябва а са по частни джобове.Няма как да се разплете кълбото от интереси защото е ясно че всичко при нас е далавера и ако трябва да сме честни много народ ще гние в затвор
270
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предлагам поради кризата да се въведат драконовски мерки. Щом ще ми говорят за солидарност, стискане на зъби и затягане на колани,да приложат ограниченията, които замислят за населението и върху себе си: депутатите, министрите, съдиите и прокурорите да преминат на минимална работна заплата.Да се спрат всякакви харчове за нови депутатски возила. Да се спре раздаването на бонуси на калпак.Да се направят проверки на топ 100 най-богати българи и който не може да докаже произхода конфискация и затвор
269
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г- граждани /за/- граждани все по-малко наоколо, а в тази партия ич, само селски първенюта.Е- европейско - каквото и да се случва напоследък е далеч от европейско.Р- развитие /на/ - на това стремглаво пропадане надолу не може да му се каже развитие.Б- България - за черната й орис не ми се говори.излиза, че тази партия няма никакъв смисъл.
268
1
 
5
 
! Отговори
барри преди 12 години
Е те тия чиновници, ако им вземем парите и и държавата ще цъфне и ще върже. Хвърлете им там по 200 лв заплата, че те и без това само в канцелариите си стоят и всичко ще тръгне като по вода. Да знаете, така ще е. Тогава пенсиите на хората ще станат по 2-3 хиляди лева. Бъдете убедени, че ще е така.
267
9
 
1
 
! Отговори
барри преди 12 години
Коментиращите българи са заслепени от злобата към ближния. Всеки изважда от контекста само тази част, която му е угодна за да подхрани злобата, която го яде и търси изход през който да я излее и да смачка всеки различен от него. Всички искате да сме били равни. Това ни връща към едни отминали времена от преди 20 години, ако не се лъжа. Вие как мислите?
266
1
 
6
 
! Отговори
барри преди 12 години
До 270Не знам кои са постъпвали във военните и милиционерските вузове. Ти знаеш ли? Много знаещи се извъдихте и всички все знаят колко са незаслужили останалите и колко заслужили са те. Аз предлагам на военните и полицаите да не им се плащат заплати, а да работят само за едната чест, понеже такива като 270 са много умни. Иначе не може да се сравняват нашите военни и полицаи и тези от ЕС. Онези там вземат по 2-3000 евро пенсии, а нашите вземат по 300 евро. Няма място за сравнение, наистина.
265
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Асоциация на свободното слово "Анна Политковская" сезира главния прокурор Борис Велчев за показанията, дадени от Васил Костов Кеца пред Шуменския съд по делото "Килърите.Кеца заяви в прав текст, че е присъствал на среща, състояла се във виенската градина до Паметника на Васил Левски в столицата, в която са участвали Милчо Бонев - Бай Миле, Сретен Йосич, Бойко Борисов, Стоил Славов и други...На нея босовете са обсъждали как да съберат пари, за да стане Бойко Борисов главен секретар на МВР. Костов е бил и на друга среща на босове на СИК веднага след убийството на Поли Пантев, на която те са се карали за неговото наследство от 80-100 млн. долара.Тогава Женята и братя Пехливанови не са давали повече от 10 млн., но се разбрало, че Бойко Борисов има бригада, която да окаже натиск върху тях. Васил Костов Кеца е декларира и, че Бойко Борисов е отговарял за канала за хероин от Турция към България и за каптагон и синтетична дрога в обратна посока.Сигналът е изпратен и до председателя на Европейския парламент Йежи Бузек. На българската прокуратура е напомнено да не подминават и други свидетелски легитимни показания, дадени пред Белградския окръжен съд през 2009 година, когато известният наркобос Сретен Йосич заяви, че дейността му в България е закриляна от главния секретар на МВР Бойко Борисов.
264
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има нужда от реформа. Недопустимо е днес да живеем правилата на 20-и век.Недопустимо е и един обикновен чиновник в силовите структури да се пенсионира при същите условия както полицаите на улицата или пожарникарите. За това Дянков е абсолютно прав, но той не разбира повече.Съсипа бизнеса и толерира олигарси и монополисти. Затова да дойде експертно правителство, което да знае какво и как се прави.И да не се крие зад кризата.
263
1
 
4
 
! Отговори
Хай, наздраве! преди 12 години
Абе, барри, къде си тръгнал да сравняваш нашите военни и полицаи с онези от ЕС? Ти не знаеш ли кои момчета постъпваха във военните и милиционерските ВУЗ-ове и колко се "спукваха" от служба след това? А пенсиите им са от 500 лева нагоре и все мърморят, че има таван, та някои от тях не могат да вземат по 800-900 лева. Хай наздраве!
262
1
 
24
 
! Отговори
до 268 преди 12 години
Отишъл да играе футбол.Какво му дреме на човека.Нито е гладен ,нито е жаден.Сит как да разбере гладния.ПОДИГРАВА СЕ С ХОРАТА.