Таблети и сензорна дъска в първата е-класна стая

Столичното 23-то училище стана смартшколо
Обновена: 18 сеп 2013 13:58 | 18 сеп 2013 13:31,
20

Снимка: БТА

Столичният кмет Йорданка Фандъкова присъства на откриването на първата смарт класна стая у нас.

Късметът споходи 23-то СОУ "Фредерик Жолио-Кюри", но не без подкрепата на южнокорейското посолство у нас.

Смарт класната стая представлява изцяло дигитализиране на учебния процес - в това число хардуерна и софтуерна платформа, учебен материал, начин на преподаване и комуникация.

Учебният процес се основава на електронно съдържание – е-учебник и ултрамодерни средства за работа. Стаята разполага с 26 работни места, оборудвани с таблети, сензорна дъска, телевизор и лаптоп.

Кметицата заяви, че проектът е изключително стойностен и пожела успех на всички млади хора, които ще имат възможността да се обучават в класната стая.

"Това е отлично начало за новата учебна година, за столичното образование. В образованието никой сам не може да направи нещо, трябва да се работи в екип", каза Фандъкова.

Тя посочи, че трябва да има устойчивост и последователност в политиката за образование.

"Нека да спрем ваденето на скелети от гардероба, това е вредно за образователната система. В нея има хиляди прекрасни деца, за които непрекъснато се твърди, че са неграмотни. Нека не обобщаваме, за да не обиждаме собствените си деца и учители", настоя кметът.

На свой ред корейският посланик Шин Менг-хо заяви: "Българите са известни с това колко са отдадени и ентусиазирани, затова инвестират в образованието на децата си, точно както в Корея. Знам, че България е била един от центровете на информационните технологии по време на социалистическия блок, даже в момента България е на 22-ро място в света от гледна точка на инфраструктура за интернет. Тази смарт класна стая може да съчетае ентусиазма и отдадеността на българите за образованието".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
hfhgf преди 10 години
И до месец два.... изпочупена е-класна стая...
14
1
 
1
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До 18Idvat godini v koito pisaneto na ryka niama da e praktichno. Razbiram na kyde biesh no neshtata se promeniat i jivota ni shte stava vse po tehnologichen. Na men ne mi se e nalagalo da pisha na ryka ot moje bi 10 godini...
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щял да ги сканира. Абе ти добре ли си. Нали ще излязат като картинки с неактивен текст, който нито можеш да копираш нито да редактираш. Не че не може да се направят тия неща, но е много работа заради един клас ученици. И това с таблети. Аз без мишка се чувствам като с боксови ръкавици.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно ми е за колко време тези култивирани персони в този разсадник на образованието ще е**т мамата на цялата тази техника... Иначе инициативата е похвална, ама с нашия манталитет да рушим всичко хубаво, става малко кофти.
11
14
 
3
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Браво на 23-то СОУ. Очевидно там си имат (компютърно) грамотни преподаватели, които са в крак с времето. Искам обаче да видя как на тези ученици ще им сложат една 57 годишна лелка, завършила педагогика през байтошово време и научена да преподава по сталинистките старовремски методи. Естествено тази лелка компютър на живо не е виждала и ще гледа като теле железница как малчуганите цъкат. Това са българските учители - 55-годишни пенсионери, с морално остарели методи на преподаване.
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква е тая тъпотия. Нали трябва да имаш учебници в електронен вид, тестове и задачи също. Иначе тия ученици може само да си проверяват имейла. А и си има неща които са си по-удобни на хартия, освен ако не ти трябва огромна база данни.
9
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак ли в София? Докога всичките пари ще се изливат в София?
8
4
 
17
 
! Отговори
Азбука преди 10 години
И,като спре тока,пак неграмотни...
7
2
 
9
 
! Отговори
ан преди 10 години
и тази се видя в голямо огледало и за да се хареса на новите ученици започна да говори за скелети от гардеробанямам нищо против новите технологии но те са само помощни средстваа къде говорите в речта си за мислене анализ синтез и т н които ще развиват новото поколениевсички докоснали се до управлението изведнъж стават много грамотни и почват да раздават акъликогато запомниш някоя формула без да я напишеш 2 пъти ела да ми кажешили пък решиш сложна задачакъдето търкаш пишеш задрасква
6
5
 
11
 
! Отговори
yasensl преди 10 години
Е как няма куцо и сакато да бяга към София........Всички там се случва.
5
2
 
11
 
! Отговори
До 3 преди 10 години
Писалка е символично.Ама де акъл в един заядливец. Мразещ всякакво мнение.Не ме поправяй ,че си хейтър. Знам какво е.Ама бас държа ,че не знаеш какво е перодръжка.
4
4
 
23
 
! Отговори
dobromirk преди 10 години
До АнонименСъгласен съм с теб НО!Нека първо децата се научат как се пише на ръка а не на лаптоп или таблет!Защото после след като свикне да пише само по този начин ще има проблеми с правописа !!!Прегръщам идеята но нека се вкара само в по-горните класове!
3
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен:Аз последно когато ходих на училище, се пишеше с химикалки :)Така или иначе - света се развива, и е напълно естествено в един момент наистина да се отучим да пишем на ръка - просто няма да ни е нужно.Не виждам нищо лошо в това. Така както е отпаднало писането с длето и чук върху каменна плоча, така ще отпадне и писането с мастило върху обработена целулоза...Което ще е супер!
2
16
 
18
 
! Отговори
ForiForever преди 10 години
Virtualen sex s Fandakova ste ima li?
1
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А как се държи писалка ще учат ли?