Ремонтите по пътищата в София: С 36 млн. народна пара

От юни пускат движението по бул. "Патриарх Евтимий"
30 май 2017 14:37,
26
Ремонтите по пътищата в София: С 36 млн. народна пара
Снимка: архив, Булфото

Бюджетът на Столичната община за ремонти на пътна инфраструктура през тази година е 36 млн. лв. за обновяване на пътни платна, тротоари, поставяне на антипаркинг елементи, съобщи днес пред журналисти зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.

Той провери поставянето на нова тротоарна настилка от унипаваж по ул. "Шандор Петьофи" - от ул. "Цар Петър" до бул. "Витоша".

Бетонната пътна настилка по "Шандор Петьофи" ще бъде подменена с асфалтова в участъка от ул. "Княз Борис Първи" до бул. "Витоша", посочи зам.-кметът. Той каза, че вече са подменени тротоарите по улиците "Цар Асен", "Княз Борис Първи", "Марин Дринов" в "Оборище", както и тротоари в ж.к. "Дружба". В момента се работи по ул. "Методи Андонов" в ж.к. "Младост".

Общо 26 са улиците, по които се поставят нови тротари през тази година. По 24 улици беше сменена пътната настилка през изминалите месеци, основно в крайградските територии в район "Нови Искър", "Панчарево" /селата Лукорско, Чепинци, Гниляне, Житен/, информира Крусев.

Той съобщи още, че в момента се извършва транспортен анализ на цялостното решение за тунела под НДК. Обявена е процедура за цялостен ремонт на тунела, включващ хидроизолация, обновяване на всички осветителни и венитлационни системи, обезопасяване на тролейбусната спирка. Вече е поставено лед осветление.

Заради новата сграда на съда, която ще бъде отворена през септември, догодина ще се извърши реконструкция на подходната рампа към тунела, ще бъдат ремонтирани и трамвайните релси на линиите 6 и 7, посочи Крусев. По думите му при затваряне на тунела, тролеите ще могат да се движат двупосочно по бул. "Патриарх Евтимий".

Зам.-кметът съобщи, че очакваното възстановяване на движението по бул. "Патриарх Евтимий", който беше затворен преди около година заради строежа на метрото, ще се случи през първите десет дни на юни. Движението ще бъде еднопосочно по бул. "Патриарх Евтимий", като ще има стеснение, за да влиза техниката за строежа на метрото. Движението през тунела по бул. "Васил Левски" ще бъде възстановено еднопосочно.

До дни предстои да започне ремонта на бул. "Шипченски проход" между ул. "Иван Димитров - Куклата" и бул. "Асен Йорданов", както и на самия бул. "Асен Йорданов" - между бул. "Шипченски проход" и кръговото на бул. "Цариградско шосе", информира още зам.-кметът по транспорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Ник преди 6 години
Брей, много горещо това осветление в тунела, та и "лед" му сложили. Авторе и ти уважаеми редакторе, да беше написал светодиодно осветление. Грамотността ви, е меко казано слаба. Престанете с тези чуждици!
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще останат само фирмите на милиционерите и масоните, които усвояват обществените поръчки и еврофондовете с тях като икономика.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво стана, не вярвате, че България след 10 години ще остане един град като смехономика?
19
6
 
0
 
! Отговори
Девил преди 6 години
Добре, че е тя да поддържа инфраструктурата, че иначе съвсем щяхме да го закъсаме!
18
1
 
11
 
! Отговори
Манталитет преди 6 години
Ама въобще не е майтап, политическата мафия злоупотребява с милиарди годишно, вие ги уважавате като 0лиг0френи. Ако не се крадеше досега България щеше да е кукличка и нямаше да западне толкова брутално, а има още накъде...
17
4
 
15
 
! Отговори
До Фронто 7 преди 6 години
Напълно подкрепям колегата, я сметнете колко % от бюджета на София са тия 36 млн, че ме е срам дори да го напиша колко е. Никъде не се обявява годишен отчет на Столична Община за изхарчените средства, такова чудо не съществува. Това с МИЛИАРД И ПОЛОВИНА бе хора, а София прилича на ***. Само че за нещастие няма как да се вдигнем понеже вече повече от 80% от хората не са истински софиянци, те обикновено са тук за малко и не им дреме за тоя град.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайдееее, уредиха и четвъртото внуче на Картофка с апартамент и 'жипче, както и с парички да учи в странство. Картофка отдавна е милионерка, урежда вече и до трето коляно. Държавна пара се краде, най-сладкото. Нищо не си дал а получаваш. Е, дават и на Еднокнижника, някой трябва да ги пази. Баси краденето, толова чудо никога не е било. Кога ли ще му писне на този народ не знам! Само от Топлофикация София са надпис ли 1.8 милиарда лева. Как са разпределени тези пари, знае ли някой? Сещате се.
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не, хората не могат да схванат, че основният мотив зад тези проекти и обществени поръчки е не да се подобри България, а да се усвоят парите, хората си мислят, че не се крадат над 50% от преведените пари за някоя обществена поръчка в която и да е община. Мн ясно, че като е правено от алчност, а не от любов, след това ще се разпада бързо :D
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С 36 млн. народна пара и без контрол на качеството (разбирай с трайност до година, след това почват да се саморазрушават и на никой в общината не му пука - нали лентичката вече е резната - това е главното).
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, ако не остане един град като икономика, накъдето в момента отива на 100% и се ускорява стремглаво, какво друго според вас ще стане с България, когато нищо не се прави за да се променят нещата, ами пак се краде масово?
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам колко от вас ще са живи до 2030-та да видят, че ще е останал един град като икономика, в който все още ще има някакви свестни млади хора, които да пълнят хазната за политическата милиционерска мафия децата им да продължат да крадат.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карам къде ли не из Бг и твърдо мога да кажа, че софийско се нарежда сред местата с най-гадните пътища! То не са вълни (неравности), то не са дупки някъде по-начесто, другаде по-нарядко. Същото мога да кажа и за ремонтираните участъци из страната - много по-качествени са и се задържат в пъти по-дълго дори на натоварени пътища!!!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Също гледам, че се развива все повече нелегален бизнес, контрабанда и незаконна търговия, сивата икономика и нелоялната конкуренция процъфтяват, ама нищо, нека си мислим, че е мн добре, докато болници и училища затварят, а малкия и среден бизнес се чуди как ще оцелее още 5 години мутренска демокрация :D
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основното което се строи в провинцията са новите къщи и вили на кметовете и заместник кметовете :)
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О, да, кражбите и злоупотребите с обществените поръчки, където над 50% от парите се крадат, върви с пълна сила в провинцията, направо е невероятно добре там, постоянно ти се иска да не избягаш.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тези, където мн им харесва всичко ка ксе случва и гледат да са мн позитивни, нека да не се чудят, защо след 10 години България ще е разделена на 2 икономически области - София-град и останалото Ромската провинция!
6
4
 
16
 
! Отговори
toto преди 6 години
Аман , само от София. В остатъка от България ....животни ли живеят....?????
5
3
 
13
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Ако започна да задавам въпроси няма да стигне терен - затова:Към другаркатапреподавателка по съветски език- де са моме парите? 1.5 млд Много кинти, *** много ! Искам отчет! До стотинка! Ако не излезе, знаеш ли къде се намира пл.Свобода? В Сливен.
4
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напоследък хората освен да хейтват, не виждам друго да правят..... когато нищо не се прави - защо не се прави?! Когато се прави - обирждии, защо се прави?! Каквото и да се случва в тази държава, никой никога не е доволен и намира за какво да мрънка.... вместо да се опита да направи нещо по въпроса.....
3
14
 
7
 
! Отговори
Nick преди 6 години
Това са пари дадени за да могат хората да живеят по-добре.От такива вечно недоволни сме на това дередже, вечно се оплаквате а работа никаква не вършите